Debatt
Det neurotiska motståndet mot samvetsfrihet
Det neurotiska motståndet mot samvetsfrihet
Drevet mot de barnmorskor som önskar samvetsfrihet avslöjar att deras belackare innerst inne vet att abort är fel, hävdar Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet.


Debatt
Sverige behöver göra radikala förändringar i sin jordbrukspolitik hävdar Stefan Herlitz
Sverige behöver göra radikala förändringar i sin jordbrukspolitik hävdar Stefan Herlitz

Debatt
En soldat vid Livgardet vägrade delta i Prideparaden – anmäls till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd
En soldat vid Livgardet vägrade delta i Prideparaden – anmäls till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd
Soldaten vägrade att köra lastbil med bögar och flator på flaket, för det var inte hans uppgift att verka politiskt för en viss politisk inriktning som har företräde framför andra. Försvarsmakten skall vara opolitisk i inrikespolitik eftersom de är tillsatta att försvara Sverige, hela Sverige i krig, anser Roger Klang.


Annons:

Debatt: Miljödemokraterna har den bästa visionen för Sveriges framtida energiförsörjning
Stefan Herlitz ordförande för det nystartade partiet miljödemokraterna hävdar att nya kärnkraftverk som kan använda den gamla kärnkraftens avfall som bränsle i kombination med bränslecellsdrivna elfordon är den bästa miljöpolitiken.

Debatt
Debatt: Vi kan inte andas ut om Clinton kommer till makten
Debatt: Vi kan inte andas ut om Clinton kommer till makten
Är Clinton verkligen en person vi skulle vilja rösta på?


Debatt: Hjälp mig att föda mitt barn i trygghet!
En orolig mamma skriver om våndan inför att behöva möta vårdpersonal som deltagit i aborter.


Debatt: Nytt parti siktar på riksdagen!
Det saknas fortfarande ett äkta miljöparti som dessutom vill återlämna makten till folket. Miljödemokraterna är just ett sådant parti hävdar Stefan Herlitz.

Debatt: Vem tjänar kristna ledare?
Kristna ledare i Sverige har tagit kristendomen och förvandlat den till en religion som tjänar ett etablissemangs politiska agenda, vars extrema liberala ideologi saknar folkligt stöd hävdar Nima Gholam Ali Pour.Debatt: Vi bör återinföra värnplikt
Frågan ställd på sin spets. Ett av endera alternativ kan väljas; insatsförsvar, totalförsvar eller hybridförsvar hävdar Roger Klang.

Debatt: Staten söndrar och härskar näringslivet
Istället för att försöka överföra skattebördan på andra som är både osmart och orättvist bör vi alla inse att skatter skadar alla privata verksamheter hävdar debattörerna.


Debatt: Samvetsfrihet leder inte till högre mödradödlighet
Ogrundad oro kring hög mödradödlighet i Sverige borde inte vara ett hinder för att tillförsäkra våra medborgare den mänskliga rättigheten samvetsfrihet hävdar Adam Forian Informations- och volontärsamordnare, Ja till Livet.

Debatt: Socialisterna vill fortsätta att kränka familjens mänskliga rättigheter
Carina Ohlsson, ordförande för S-kvinnor, och Tobias Baudin, ordförande för Kommunal, vill förhindra ojämnt uttag av föräldraförsäkring vilket bara förvärrar den familjefientliga politik som redan förs i Sverige. Det gör barnen till de största förlorarna i en ideologiskt styrd politik utan förankring i mänskliga värden, menar Krister Pettersson.


Debatt: Ondskans lakejer
Svensk vänsterelit är ondskans lakejer som förrått sitt eget land. De är inte intresserade av att göra en insats. De exploaterar en ideologisk tankefigur, därför att den säkrar medlemmarnas samhällspositioner och legitimerar deras maktinnehav, skriver Karl-Olov Arnstberg, professor emeritus i Etnologi.

Debatt: Pride handlar inte om mänskliga rättigheter
Talespersonerna för Kristna Värdepartiet: "Priderörelsen är inte en människorättsrörelse, utan snarare ett uttryck för en långt driven sexualpolitik"Debatt: KD står inte för kristen etik
Lars Borgström från Kristna Värdepartiet går till angrepp mot KD:s etik


Debatt: Hyra livmödrar – fel mot människor, inte en mänsklig rättighet
Att förbjuda surrogatmödraskap är att värna mänskliga rättigheter hävdar Adina Portaru.

Debatt: Den svenska asylpolitiken har blivit en migrationsindustri
Att Sverige är en humanitär stormakt, angelägen om att föregå med gott exempel, är en myt som behöver avslöjas en gång för alla. Tvärtom för att hjälpa genuina asylsökande har immigrationspolitiken skapat en industri som gör vissa människor fattiga och andra mycket rika, och det på skattebetalarnas bekostnad, menar dagens debattör.


Debatt: Fattigdomsgränsen är felaktig
Enligt debattörerna så är dagens fattigdomsgräns så felaktig att den saknar relevans.

Debatt: Föräldrapenning bör inte vara baserad på inkomst
Debattörerna anser att även de som inte ännu hunnit kommit ut i arbetslivet, ska ha råd att skaffa barn.


Debatt: Varför kan vi inte tala om aborter?
DN hävdar i en ledare att vi visst kan tala om aborter. Kort därefter refuserar man en debattartikel där ledarens påståenden bemöts.

Debatt: Facebooks krig mot yttrandefriheten
Nu tar Facebook bort inlägg som i stort sett alla kan förväntas tycka är rasistiska – men även sådana som bara en enskild Facebookmedarbetare bestämmer sig för är "rasistiska".


Debatt: Dags för en konservativ kulturpolitik
Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) vill använda kulturen för att genomdriva sina drömmar om en samhällsomstörtning. Som svar behöver de borgerliga partierna skaffa sig en egen kulturpolitik - en konservativ sådan, skriver Patrik Öbrink.

Debatt: Himmel och helvete är realiteter
Antje Jackelén trivialiserar det kristna budskapet i text om klimathotet, hävdar Lars Borgström och Annette Westöö.


Debatt: Europas undergång
Karl-Olov Arnstberg, professor emeritius i etnologi, förklarar varför han ser mycket mörkt på Europas framtid.

Debatt: Margot Wallström och andra riksdagspolitikers kamp för mänskliga rättigheter är patetisk
Svenska politiker talar gärna varmt om sitt arbete för "mänskliga rättigheter" samtidigt som de kränker människors rätt att bestämma över sitt familjeliv, hävdar Krister Pettersson.


Debatt: Svenska kyrkan sviker sitt judiska arv
Svenska kyrkan vill inte längre ha fokus på judisk-kristen dialog, utan vill istället ha dialog med anti-israeliska grupper, hävdar Tobias Petersson, ordförande för Perspektiv på Israel.

Debatt: Sönderfallet
Anders hävdar att den svenska politiken och mediavärlden blivit korrumperad och redogör för varför hans förtroende för politiker och journalister helt förbrukats.


Debatt: Agenda 2030 skall omfatta all mänsklig verksamhet
Är Agenda 2030 en trojansk häst?

Marcus Birro: Nästa gång kan det vara hos oss det smäller
Debattartikel av Marcus Birro: "Vi måste ta detta hot på allvar nu. Gärna tillsammans med de muslimer i vårt land som tydligt och i djupet av sina hjärtan tar avstånd från detta korståg".