Debatt: Biståndet till den Palestinska myndigheten måste villkoras
Svenskt bistånd till Palestinska myndigheten orsakar mer terrorattacker mot Israel menar Tobias Petersson, ordförande för Perspektiv på Israel.


Debatt: Svenska regeringen vill tillåta könsstympning
I en faktaspäckad debattartikel hävdar Ingrid Carlqvist att det som med politiskt korrekt språkbruk kallas ”könskorrigering” inte är något annat än en förskönande omskrivning av könsstympning.

Debatt: Åsiktskorridoren är ett stort demokratiproblem
Demoskops opinionsundersökning visar på brister i demokratin. Flera stora åsiktsgrupper saknar representant i riksdagen.


Annons:

Debatt: Saudiarabien är världens kloak för mänskliga rättigheter
Att FNs Människorättsråd (UNHRC) accepterar Saudiarabien som ordförande i en panel vars uppgift är att formulera den internationella standarden för mänskliga rättigheter och att rapportera brott mot mänskliga rättigheter, är under all kritik och liknar mest ett sjukt skämt, hävdar Douglas Murray i ett skarpt debattinlägg.

Debatt: Samtliga riksdagspartier sviker familjen
Decennier av socialistisk indoktrinering har gjort att alla riksdagspartier även s. k. ”konservativa” och ”liberala” fortsätter att föra ett socialistiskt krig mot familjen som inte bara är ett motbjudande förmynderi utan som också kränker mänskliga rättigheter, skriver Krister Petterson


Debatt: Kristna ser SD:s konservatism som sin chans
Zeth Arkö Gogman fd. KD-politiker hävdar att SD:s konservatism gör ett sådant parti mycket attraktivt för kristna väljare.


Dödar migrationskrisen den europeiska drömmen?
Douglas Murray tar upp problem och lösningar på migrationskrisen i Europa.

Debatt: Frågor och svar om kärnenergiavtalet med Iran
Debattartikel om vad som det nya avtalet kan innebära. Israel idag är mycket kritiska.Debatt: Systemfelen i kommunism och islam
Mats Tunehag argumenterar för att islamismen precis som kommunismen i grunden är människofientlig och oförenlig med mänskliga rättigheter.

Ebba Witt-Brattströms feministiska verklighetsförfalskning


Debatt: Dags att se över abortargumenten?
Viktor Johansson(KVU) går igenom dagens abortlagstiftning

Debatt: Jobb och företagare behövs för att bekämpa människohandeln
Mats Tunehag skriver om hur slavhandel sker idag, och om hur det kan bekämpas


Debatt: Studie om tiggare skapar myter
TT släppte igår en artikel om en studie som "slår hål på myter om tiggeri". Artikeln lämnar dock mer frågor än den svarar på.

Debatt: ”Låt barn få vara barn, förskolan Hagahuset!”
Barn ska inte ta ställning i hbtq-frågorna redan vid 3 års åldern.Debatt: När blir man ett barn? När blir man en människa?
En debattartikel av Gullan Malmquist och Andrea Kischkel


Debatt: Moderaterna driver en socialistisk familjepolitik
Det är svårt att greppa att samtliga partier i riksdagen mer eller mindre driver en familjefientlig och socialistisk familjepolitik, skriver Roger Klang.

Debatt: Irans revolutionsgarde är inte våra vänner
Zeth Arkö Gogman kritiserar påståendet att USA i kombination med Saudiarabien skulle ha bidragit till framväxten av ISIS


Ebba Busch Thor och den svenska ungdomskulten
Simon O. Pettersson debatterar om misstaget att acceptera tidsandans ungdomskult som en norm för politik.

Debatt: Mörk framtid för Kristdemokraterna
KD har länge varit på glid bort från traditionella värderingar på etikens område, värderingar som i vårt land länge försvarades av landets kyrkor och kristna opinionsbildare. Denna utveckling började redan under Alf Svenssons period, men eskalerade fullständigt under Göran Hägglunds år som partiledare, hävdar Lars Borgström.


Debatt: Skolan går som familjen mår
Felet på skolan måste ses i ett större perspektiv hävdar Mats Tunehag