Granskning: Kristna förföljs av muslimer också i Väst
En granskning av Raymond Ibrahim visar att kristna som flytt från islamistisk terror i Mellanöstern, riskerar att förföljas av muslimer i Väst.
Granskning: Kristna förföljs av muslimer också i Väst
Publicerades 2015-11-04

Asylsökande i svenska Småland, där kristna flyktingar nyligen tvingades flytta från ett asylboende på grund av hot och trakasserier från muslimer.

I april förra året rapporterade polisen på Sicilien att muslimska migranter kastat 53 kristna överbord under en båtresa från Libyen. Motivet ska ha varit att offren "bekände sig till den kristna tron, medan angriparna var muslimer". Enligt en annan rapport utlöstes det hela av att en pojke sågs be till den judisk-kristna guden. Muslimer krävde att han skulle sluta: "Här ber vi bara till Allah." Till sist blev muslimerna "galna" enligt en vittnesuppgift. De skrek "Allahu Akbar!" ["Allah är större!"] och började kasta kristna överbord.

Även när kristna flyktingar tar sig till Europa fortsätter de förföljas av muslimer, deras "medflyktingar".

30 september kom en rapport från Tyskland i vilken man kunde läsa att "Många kristna flyktingar från Syrien, Irak eller Kurdistan hotas och attackeras av muslimska flyktingar. På flera flyktingförläggningar tillämpas sharialagar och kristna, som är i minoritet, utsätts för mobbning".

Gottfried Martens, pastor i en kyrka i södra Berlin, sa: "Djupt religiösa muslimer sprider följande budskap på alla flyktingförläggningar: Sharialagar gäller överallt där vi finns." Martens uttryckte särskild oro för de muslimer som konverterar till kristendomen – avfällingar som enligt islamisk lag kan dödas: "Det finns 100 procents risk att dessa människor kommer att attackeras."

Tidigare, i juli 2014, hade veckotidningen Die Zeit berättat att "en hotfull och fientlig stämning" hade utvecklats gentemot kristna på tyska flyktingförläggningar. De kristna, som kallas "grisar", har begränsad tillgång till de gemensamma köken. Lokala myndigheter uppgav: "Polisen har nått den absoluta bristningsgränsen. Våra tjänstemän kallas allt oftare ut till konfrontationer på flyktingboenden."

Situationen är densamma i övriga europeiska länder. 13 oktober kom assyriern Markus Samuelsson till jobbet på den restaurang han äger i Göteborg, Sverige. Han fann då att väggarna täckts med jihadistisk graffiti. Budskapen löd bland annat "konvertera eller dö" och "kalifatet är här". Den arabiska bokstaven ن ("N" som i "nasaré", eller "kristen") hade också målats på grannpizzerians och det lokala bageriets väggar, medan icke-assyriska affärer lämnades i fred. Islamiska staten är kända för att märka kristna hem och affärer på detta vis innan de attackerar.

I juli rapporterades det om hur två asylsökande kristna familjer trakasserats och hotats av muslimska asylsökande från Syrien. Muslimerna – som beskrivs som "fundamentalistiska islamister" av Dagens Nyheter – och de kristna bodde tillsammans på ett asylboende för cirka 80 personer i Mönsterås. Precis som i Tyskland förbjöd muslimerna de kristna att använda gemensamma utrymmen och att bära halsband med kors.

Efter omfattande trakasserier och hot lämnade de kristna flyktingarna, som trodde att de hade flytt från IS, det svenska asylboendet eftersom de "fruktade för sin egen säkerhet". "De vågade inte vara kvar. Stämningen blev för hotfull. Och de fick ingen hjälp", sa en källa med insyn i verksamheten till DN. Mikael Lönngren, ställföreträdande chef för Migrationsverkets verksamhet i Kalmar, bekräftade: "De valde själva att ordna ny adress och flyttade därifrån utan vår medverkan eftersom de kände ett obehag."

Enligt en studie gjord förra året i Danmark, "utsätts kristna asylsökande för allt från trakasserier till hot och fysisk misshandel av andra [muslimska] flyktingar på asylboenden, av den enkla anledningen att de har konverterat från islam till kristendom". En åttaårig kristen pojke mobbades och misshandlades upprepade gånger av äldre muslimska pojkar på vägen till skolan, så pass att han till slut hoppade av skolan. I ett annat fall mixtrade någon med en kristen asylsökandes cykel, så att denne föll och bröt båda händerna.

Enligt Niels Eriksen Nyman, som ledde studien:

"Det finns absolut många fler fall runt om i landet än dem vi hör talas om i kyrkan. Det gör mig ont att säga det, men jag är rädd att det finns en del mycket ohälsosamma kontrollmekanismer på vissa av asylboendena, som sätts igång när personalen vänder ryggen till... Jag vägrar främja islamofobi, men vi har ett allvarligt problem här."

Det verkar sannerligen så. När allt kommer omkring är ju inte dylik förföljelse begränsad till flyktingar. Kristna från Mellanöstern eller Asien som har bott länge i Väst blir också utsatta.

I muslimdominerade delar av Danmark – som för övrigt röstades fram som "världens lyckligaste land" 2013 – upplever kristna med bakgrund i Mellanöstern "trakasserier, verbala attacker och i vissa fall direkt våld från muslimer", enligt TV2. En kristen kvinna kallad "Jojo", född i Danmark av libanesiska föräldrar, sa att muslimer ibland omringar henne och trakasserar henne för att hon bär västerländska kläder. När en av dem lade märke till att hon bar ett kors, sa han "Så du har ett kors på dig – då är du också en kristen jävla hora. Vet du vad vi gör med folk som dig? Vet du vad vi gör med folk som dig? Ni blir stenade [till döds]."

En annan kristen kvinna, med bakgrund i Iran, redogjorde för hur hon och hennes son trakasseras i det muslimdominerade kvarter där de bor – och där hon utmärker sig genom att hon inte bär hijab, den muslimska slöjan: "Min son och jag blir kallade allt möjligt. Otrogna. Smutsiga kristna. De säger att jag borde stenas till döds. Min son blev misshandlad på busshållplatsen. Han kallades gris, 'smutsig potatis' (muslimsk slang för danskar), och fick höra att 'du och din mor borde dö'."

Storbritannien får en pakistansk man, hans fru och deras sex barn utstå "en förskräcklig prövning på grund av grannar som uppfattar dem som kättare". Deras "brott" är att de konverterat till kristendomen – för 20 år sedan. Trots att de är "fångar i sitt eget hem efter att de attackerats på gatan, fått bilrutor sönderslagna upprepade gånger och fått ägg kastade på fönstren", uppger den kristna familjen att varken polisen eller den anglikanska kyrkan gett dem något meningsfullt stöd och att de är "ovilliga att se problemet som ett religiöst hatbrott".

Familjen planerar nu att flytta från sin hemstad Bradford till ett "vitt engelskt" område för att fly undan hatkampanjen. Pappan i familjen, Nissar Hussain, sa: "Våra liv har saboterats och detta borde inte kunna hända i Storbritannien. Vi lever i ett fritt demokratiskt samhälle, och det som nu görs mot oss är avskyvärt".

Andra flyktingar som konverterar till kristendomen tvingas tillbaka till islam. I Nya Zeeland förra året uppgav vänner till en muslimsk konvertit till kristendomen, känd som Daniel, att de "fruktar att flyktingen kidnappats från sin lägenhet i Christchurch och återförts till Saudiarabien, där det är olagligt för muslimer att lämna sin tro".

Daniel kom till Nya Zeeland för ungefär fem år sedan på ett statligt saudiskt stipendium för att studera engelska, och konverterade efter ett tag till kristendomen och sökte asyl. Han fick flyktingstatus eftersom han skulle bli förföljd i Saudiarabien, och berättade för vänner att han var livrädd för att bli kidnappad och tvingas återvända.

Enligt Sunday Star-Times säger, "hans vänner ... att han senast sågs i sällskap med två främmande arabiska män, och de tror att han fördes ut ur landet med tvång, möjligen av statliga agenter eller familjemedlemmar. ... Det finns ett antal dokumenterade fall där saudiska medborgare tvingas hem från utlandet". I ett fall tvingades en man som konverterat till kristendomen tillbaka till Saudiarabien, där han "upprepade gånger fick höra att om han inte gav upp sin kristna tro, kunde han räkna med att bli halshuggen".

Till och med Europas ursprungliga kristna och deras kyrkor attackeras av "flyktingar":

Italien

I maj förra året slog en pojke av afrikansk härkomst en tolvårig flicka i skolan för att hon bar ett krucifix runt halsen. Pojken hade bara gått i skolan några veckor då han började mobba flickan, och "förolämpa henne och hacka på henne på andra sätt för att hon bar krucifixet". Till sist attackerade han henne. Italiensk polis valde att inte gå vidare med några brottsmisstankar, med hänvisning till att han var minderårig.

Söndag 10 maj, efter högmässan, avbröt en grupp unga muslimska invandrare en katolsk procession till jungfru Marias ära. De utslungade förolämpningar och hot när processionen passerade det Islamiska Kulturcentret i Conselice, en liten stad i södra Romagna. Runt 100 katoliker i processionen, inklusive flera små barn, förberedde sig för att ta emot sin första nattvard.

På nyårsdagen kunde en 67-årig marockansk man höras mumla verser ur Koranen, medan han med hjälp av ett järnspett störtade och allvarligt skadade fem statyer – bland annat föreställande jungfru Maria, Josef och Kristusbarnet. Mannen förstörde också altare och dopfunt i den lokala församlingskyrkan i Santa Maria Assunta i Cles, Trentino.

9 januari attackerades en man i S:t Barnabas-kapellet i Perugia, då han knäböjde i bön framför en staty av jungfru Maria. Mannen höll ett fotografi i handen, förmodligen föreställande en närstående, då han attackerades av fem "utlänningar", av allt att döma med nordafrikansk härkomst: "Det första de gjorde var att slita fotot ur hans händer. Sedan släppte de lös sitt hat mot jungfru Maria-statyn. De bröt statyn i småbitar och kissade sedan på den."

17 januari förstördes ett krucifix i Cinisello Balsamo, en kommun i Milanoprovinsen, nära en välbesökt moské. Kommunalrådet Giuseppe Berlin skrädde inte orden vad gällde de misstänktas identitet: "Innan vi gör ett stort nummer av att vi står enade med muslimerna, kan ju de ta första steget genom att respektera vår civilisation och kultur. Vi ska inte minimera betydelsen av vissa signaler; vi måste vakna nu annars kommer våra barn att få lida av konsekvenserna av denna farliga och okontrollerade islamiska invasion."

Frankrike

15 april skadade och vanhelgade en man i traditionell muslimsk klädsel kristna gravstenar och kors på en kyrkogård i Saint-Roch de Castres (bilder här). Åklagaren sa: "Denne man upprepar muslimska böner gång på gång, han dreglar och det går inte att kommunicera med honom, han är i ett skick som förklarats oförenligt med vistelse i arresten". Mannen lades in på sjukhus då han bedömdes vara "psykiskt instabil".

Mindre än två månader senare, tidigt på morgonen 5 augusti, i Thonon-les-Bains, begick en man i 30-årsåldern som beskrevs som "ung muslim" omfattande vandalism i Saint-Hippolyte-kyrkan och den intilliggande basilikan Saint-François-de-Sales. Han välte och hade sönder två altare, kandelabrar och pulpeter; han förstörde statyer, rev ner ett tabernakel, vred sönder ett massivt bronskors, krossade målade glasfönster och demolerade en dörr till en sakristia.

Österrike

Efter att enligt uppgift ha lyssnat på muslimska mässor gav sig en man, endast känd som Ibrahim A., ut på en kyrkovandaliseringsturné och vanhelgade fyra kyrkor i Wien. Han välte och förstörde statyer, kors och altare. Wiens ärkebiskop beskrev attacken som "den värsta så här långt under min tid som ärkebiskop.... Jag är chockad över förödelsen i kyrkorna. Jag hoppas att förövaren eller förövarna inte visste vad de gjorde". Den 37-årige Ibrahim A. togs på bar gärning då han vandaliserade Stefansdomen, men släpptes eftersom polisen inte insåg att detta bara var ett av många dåd han begått under dagen. Polisen har inte hittat honom sedan dess.

Tyskland

En turkisk man som behandlades på sjukhus attackerade en av sjuksköterskorna som tog hand om honom för att det fanns "för många kors" på väggen. Enligt tyska tidningen Mainpost: "En 34-åring togs in på S:t Josef-sjukhuset ... på grund av 'maginfluensa'. Plötsligt vägrade han behandling, då han ansåg att det fanns för många kristna kors på väggen. På grund av korsen började mannen förolämpa sköterskan, och kallade henne kärring, fascist och liknande. Enligt polisrapporten blev mannen också oroväckande aggressiv. Sjukhuset ringde polisen, som grep mannen utanför sjukhuset och kontrollerade honom."

USA

Förra året i Columbus, Indiana, vandaliserades tre kyrkor under samma kväll. De vanligaste orden som sprayades på väggarna var "Otrogna!" och "Koranen 3:151". Koranversen lyder: "Vi kommer att sätta skräck i hjärtat på dem som inte tror [de otrogna], eftersom de upphöjer kraftlösa idoler [den kristna treenigheten] vid sidan av Gud. Helvetet är deras öde; vilket miserabelt öde för dem som överträder!"

Australien

Förra året rapporterades det att "kyrkobesökare i västra Sydney skakades av att främlingar skrek dödshot från en bil och viftade med en Islamiska staten-liknande flagga. Bilen körde förbi Our Lady of Lebanon-kyrkan i Harris Park på tisdagen, och vittnen uppger att den hade en flagga hängande ut genom fönstret som starkt påminde om dem som används av IS-jihadister." En kyrkoföreträdare uppgav att människorna i bilen hotade att "döda de kristna" och slakta deras barn: "Det var starka ord och folk blev rädda för det de såg." Vittnen såg också en flagga utanför fönstret med orden "Det finns bara en Gud och Muhammed är hans profet".

Islamisk fientlighet mot kristna är densamma. Precis som de jagas i länder med muslimsk majoritet, fortsätter kristna flyktingar från Mellanöstern och till och med människor som bott i generationer i Europa att förföljas – ofta av muslimer som släppts in i Europa för att de "förföljs".

Enligt det jag kallar "islams antalsregel" – som säger att i takt med att muslimerna blir fler, ställer de också fler krav – assimilation verkar alltmer vara ett minne blott.

När nu miljoner muslimer översvämmar kontinenten, kommer de inte att begränsa sig till att ta ut sin anti-kristna fientlighet på de oskyddade döda på kyrkogårdarna, eller på ting som kyrkobyggnader, statyer och kors. Snarare kommer det alltmer att likna den muslimska världen, där infödda kristna förföljs med allt större frenesi. Det var precis så den "muslimska världen" – som mestadels breder ut sig över områden som en gång var kristna, men som övertogs genom islamisk jihad – kom till.

Raymond Ibrahim, författare till Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians är Shillman Fellow på David Horowitz Freedom Center och Judith Friedman Rosen Writing Fellow på Middle East Forum


Med rättigheter från Gatestone


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler