Vetenskap: Tio i topp – jättar som upptäckts i nordamerika
Fynden av jättar är något som sällan eller aldrig kommer fram i vanliga media. Eftersom Morgonbladet eftersträvar att också förmedla fakta som inte kommer fram i mainstreammedia presenterar vi här fynden av jätteskelett som inte står i historieböckerna. Hugh Newman tar oss med på en spännande resa i Nordamerika.
Vetenskap: Tio i topp – jättar som upptäckts i nordamerika
Publicerades 2016-03-09 © Ancient Origin

Iroquoiserna, osagerna, tuscaroraserna, huronerna, omahaserna och många andra nordamerikanska indianstammar berättar alla om jättelika män som levt och vandrat omkring i deras förfäders territorier. Utöver hela nuvarande USA finns traditioner om dessa forntida jättar.

Under de senaste två hundra åren har enligt rapporter över 1000 skelett på sju fot och längre grävts ut från forngravar i Nordamerika. Berättelser i tidningar, historier från när och fjärran, brev, vetenskapliga rapporter, dagböcker, foton och Smithsonska etiologiska rapporter har noggrant dokumenterat dessa fynd. Rapporter från praktiskt taget alla stater, från kust till kust, har inkommit om märkliga anatomiska avvikelser på dessa skelett, exempelvis med dubbla tandrader, käkben så stora som ansiktsbredden på upptäckaren, och förlängda skallar.

 

 Figur 1: Karta över rapporter om jättar i nordamerika. Skapad av Cee Hall

 Smithsonska vetenskapsmän har i sin årsrapport 1873 dokumenterat åtminstone 17 skelett på över sju fot varav ett på 8 fot och en skalle med en omkrets på 36 tum, från Anna, Illinois. (En mänsklig skalle mäter normalt i omkrets cirka 20 tum).

Smithsonska Institutet nämns ytterligare dussintals gånger som mottagare av enorma skelett från hela USA. De nämnda skeletten verkar inte finnas kvar längre trots deras storlek, och de kvarvarande som varit utställda, har tagits bort och tagits till hemorten av NAGPRA Native American Graves Protection and Repatriation Act. (Fri översättning: Amerikanska urinnevånares lag för gravskydd och hemförande).

Trots att lagstiftarna var överens om lagen, skapar den en moraliskt och etiskt kvistig fråga vid försök att bevisa det alla vill se – fysiska bevis för jättar.

 

 Figur 2: Ett urval av i boken avbildade nyheter

 I denna unika samling av Tio i topp ser vi några exempel på jätteskelett som rapporterats från forntida Nordamerika (med ett förbehåll att nummer ett är så stort att vi erkänner att det kanske inte är autentiskt).  Vår nedräkning börjar vid en av de mest betydelsefulla fyndplatserna i Amerika, och möjligtvis i hela världen.

 

Figur 3: Fynd av skallar i olika storlek från Potomac Creek, Stafford County, Virginia 1937.

 10. Tio i topp-jättar, Serpent Mound, Ohio, 1890-talet – 7 fot långa skelett

Figur 4: Serpent Mound, översikt av Squire och Davis.

Great Serpent Mound är en 1,37 fot lång förhistorisk gravhög belägen nära Peebles som har utforskats grundligt av Ross Hamilton. Denne har skrivit utförligt om dess hemligheter och om de jättar som upptäckts i området. Nyligen utförda analyser med kol 10 daterar dessa till runt år 321 f. Kr. Detta placerar in dem i Adena-civilisationen som bebodde detta område vid den tiden.

Skelett vid Mound Builder, längd 7 fot, Serpent Mound. Peebles, Ohio

På 1890-talet grävde professor Frederic Ward ut några av högarna närmast Serpent Mound och fann endast skelett på 6 fot, men ett vykort som visade ett på 7 fot återupptäcktes nyligen av forskaren Jeffrey Wilson. Det kan ha varit ett av de som tidigare grävts ut av Putnam, eftersom han var den ende som grävde på den platsen. Ross publicerade detta i sin bok ”Tradition of Giants,” och där fastslås att motivet på vykortet var från Serpent Mound. Men det finns fortfarande olika meningar om var skelettet på 7 fot egentligen togs. Lägg märke till att benen är avhuggna vid knäna, så är 7 fot det som vi faktiskt ser, eller är det en uppskattning av längden, med ben och fötter inräknade? Kan det snarare ha mätt 8 fot om underbenen och fötterna varit intakta?

  

Figur 5: Skelett på 7 fot från Serpent Mound, avhugget vid knäna. Enligt Jeffrey Wilson.

9. Det gjordes 1959 en omfattande utgrävning av Cresap Mound i nordvästra Virginia, varvid Dr. Donald Dragon, intendent för Sektionen för Människan i Carnegie-Museet, grävde fram ett skelett på 7 fot 2 tum.

 ”Denna individ hade enorma proportioner. När den mättes i graven var längden cirka 7,04 fot. Alla de långa benen var tunga.”

 

 Figur 6: Skelett på 7 fot, med övre delen bränt.  

Figur 7: Markplan av Cresap Mound som visar lergolv på markplan och nivån under. Jätteskelettet ses i mitten till höger.

 Dragoo publicerade ett foto av skelettet i sin bok, så det är utan tvivel autentiskt. Dragoo är en av många universitetsutbildade antropologer och arkeologer som i gravhögarna har upptäckt skelett på mer än 7 fot, ofta med anatomiska avvikelser.

Fortsättning följer .  .

 HUGH NEWMAN

 Ancient Origins  

Översättning: Gullan Malmquist

 


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.