Vetenskap:Tio i topp – jättar som upptäckts i Nordamerika del II
Att rekonstruera mänsklighetens förgångna är inte lätt och det har blivit fler och fler som ifrågasätter det rådande paradigmet. Här är fortsättningen på Hugh Newman spännande resa i Nordamerika som summerar de tio intressantaste fynd av jätteskelett funna där. Dessa fynd omnämns sällan av mainstream media. Ändå är dessa fynd bara en liten del av alla skelettfynd av "jättar" som hittats.
Vetenskap:Tio i topp – jättar som upptäckts i Nordamerika del II
Publicerades 2016-04-18

Det här är fortsättningen på en serie av artiklar vars första del du kan läsa här.

Några av de experter som rapporterat om dessa skelett var Dr. Walter Jones, Moundsville, Alabama (ca 229 cm långa och många på ca 213 cm), Dr. Forrest Clements, ledare för avdelningen antropologi vid Oklahoma universitet (229 cm långt skelett)).

Dr. Donald A Cadzow, Cambridge universitet (226 cm långt skelett funnit i Pittsburgh med många andra stora skelett med anatomiska avvikelser, enligt uppgift). Dr. Byron Cummings, chef för avdelningen arkeologi vid Arizona universitet, betraktad som ”Dekanus av Sydvästerns arkeologi.” (åtskilliga skelett var över 244 cm).

 

Thomas Wilson intendent vid förhistorisk antropologi, Smithsonska (identifierade ett 244 cm långt skelett med massivt käkben), W.J. Holland, intendent vid Carnegiemuseet (grävde upp ett över 244 cm skelett i Pennsylvania, enligt rapporter i många vetenskapliga tidningar inklusive Scientific American).

 

Högar i Iowa, 1897 – närmare 230 cm långt skelett.

Denna rapport från The Worthington Advance (18 november 1897) beskriver Smithsonska institutets avdelning för östliga gravhögar och citerar direktorn för dåvarande byrån för etniologi, John Wesley Powell. Nedanstående bild medföljde nyhetsrapporten.

 

”Det är en officiell uppgift att när vetenskapsmännen grävde ut en gravhög i Iowa fann de ett jätteskelett, som enligt aktuell mätning beräknas ha varit sju fot sex tum då denne individ levde. Benen hade smulats sönder till damm när de utsattes för luft.”


 

 

7. Steelville, Missouri, 1933 – ca 244 cm långt skelett.

Som ”Search for the Lost Giants” visar, utforskade Jim och hans medforskare James Clary följande berättelse som hade denna överskrift:


”En forntida ozarkjätte uppgrävd nära Steelville. Märklig upptäckt av en pojke som sökte sina pilar, ger denna stad i Missouri en fångande mystik att betänka.”

 

Från The Steelville Ledger (11 juni 1933):


”...han ställde upp hela skelettet av en 8 fots jätte. Detta gräsliga fynd fördes till Dr. R.C.Parker här och sträcktes ut med sin enorma längd i en korridor på hans kontor där det har blivit kvar och utgjort det mest häpnadsväckande utställningsobjektet någonsin för allmänt påseende.”

 

Medan mikrofilmen granskades på Steelvilles bibliotek, upptäcktes tre rapporter om fyndet, inklusive fotot som visar Les Eaton, en man på 6 fot som lagt sig ner bredvid 8-fot-skelettet (dvs ca 244 cm) i Dr. Parkers kontor.

 

Figur 9: Les Eaton på golvet bredvid det ca 244 cm långa skelettet.

 

The Steelville Ledger rapporterade att skelettet hade packats ihop och skeppats över till Smithsonska institutet, för att sedan aldrig höras av mera.

 

6. Miamisburg, Montgomery County, Ohio – 8 fot 1.5 tum skelett

Gravhögen I Miamisburg anses ha byggts av adenakulturen någon gång mellan år 1000 och 200 före Kristus. Det är den största konformade gravhögen i Ohio, en gång i tiden nära 70 fot hög (som en sjuvånings byggnad) och 877 fot i omkrets. Hugh utforskade den här platsen i september 2012 och efter att ha talat med några forskare vid den lokala historiska fyndplatsen, fann han att det fanns andra skelettlämningar rapporterade från det angränsande området.

 

Figur 10: Gammal illustration av Miamisburgs gravhög.

Många skelettlämningar grävdes upp ur högen, inklusive ett gigantiskt käkben och ”ben av ovanlig storlek,” men det var upptäckten en halvmil därifrån som blev en nationell sensation och som det rapporterades om i The Middletown Signal den 17 januari 1899, med rubriken: ”Ben från förhistorisk jätte funnen nära Miamisburg”:

 

”Skelettet av en jätte funnet nära Miamisburg är mycket omdiskuterat, inte bara bland de nyfikna och alfabeterna, utan bland världens vetenskapsmän. En manskropp så gigantisk att dess like inte har förekommit i mänsklighetens historia, har hittats i Miami Valley i Ohio. Skelettet beräknas ha varit en man 8 fot och 1,5 tum lång..”

 

Professor Thomas Wilson, intendent vid förhistorisk antropologi, Smithsonska institutet, sa följande efter att ha undersökt fyndet: ”Skallens äkthet är otvivelaktig. Också dess forntida ursprung – enligt vad jag själv vet har åtskilliga sådana kranier upptäckts i gruppen av gravhögar i Hopewell, Ohio. Käkarna var utstående och ansiktsdragen anmärkningsvärt grova.”


5. San Diego-jätten, 1895 – ca 254 cm lång mumie.

 Denna fascinerande upptäckt berättar om en mumie funnen i San Diego (som för närvarande anses vara en bluff.) Så låt oss ta en närmare titt, eftersom det finns några intriger och motsägelser i den här populära historien. Den första rapporten presenterades 1895, med underrubrikerna:

 

”Nio fots längd” - ”Troligen indian från Californien” – ”Måttens äkthet autentiska” - ”Andra stora män och kvinnor i fakta och fabel som är berömda jättetyper. ”Vid mätning visade det sig att längden var 8 fot 4 tum och blev ”noggrant inspekterad och mätt av professor Thomas Wilson, intendent i avdelningen för förhistorisk antropologi, Smithsonska institutet, och av andra vetenskapsmän.”

 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler