Vetenskap:Tio i topp – jättar som upptäckts i Nordamerika del II
Att rekonstruera mänsklighetens förgångna är inte lätt och det har blivit fler och fler som ifrågasätter det rådande paradigmet. Här är fortsättningen på Hugh Newman spännande resa i Nordamerika som summerar de tio intressantaste fynd av jätteskelett funna där. Dessa fynd omnämns sällan av mainstream media. Ändå är dessa fynd bara en liten del av alla skelettfynd av "jättar" som hittats.
Vetenskap:Tio i topp – jättar som upptäckts i Nordamerika del II
Publicerades 2016-04-18

Det här är fortsättningen på en serie av artiklar vars första del du kan läsa här.

Några av de experter som rapporterat om dessa skelett var Dr. Walter Jones, Moundsville, Alabama (ca 229 cm långa och många på ca 213 cm), Dr. Forrest Clements, ledare för avdelningen antropologi vid Oklahoma universitet (229 cm långt skelett)).

Dr. Donald A Cadzow, Cambridge universitet (226 cm långt skelett funnit i Pittsburgh med många andra stora skelett med anatomiska avvikelser, enligt uppgift). Dr. Byron Cummings, chef för avdelningen arkeologi vid Arizona universitet, betraktad som ”Dekanus av Sydvästerns arkeologi.” (åtskilliga skelett var över 244 cm).

 

Thomas Wilson intendent vid förhistorisk antropologi, Smithsonska (identifierade ett 244 cm långt skelett med massivt käkben), W.J. Holland, intendent vid Carnegiemuseet (grävde upp ett över 244 cm skelett i Pennsylvania, enligt rapporter i många vetenskapliga tidningar inklusive Scientific American).

 

Högar i Iowa, 1897 – närmare 230 cm långt skelett.

Denna rapport från The Worthington Advance (18 november 1897) beskriver Smithsonska institutets avdelning för östliga gravhögar och citerar direktorn för dåvarande byrån för etniologi, John Wesley Powell. Nedanstående bild medföljde nyhetsrapporten.

 

”Det är en officiell uppgift att när vetenskapsmännen grävde ut en gravhög i Iowa fann de ett jätteskelett, som enligt aktuell mätning beräknas ha varit sju fot sex tum då denne individ levde. Benen hade smulats sönder till damm när de utsattes för luft.”


 

 

7. Steelville, Missouri, 1933 – ca 244 cm långt skelett.

Som ”Search for the Lost Giants” visar, utforskade Jim och hans medforskare James Clary följande berättelse som hade denna överskrift:


”En forntida ozarkjätte uppgrävd nära Steelville. Märklig upptäckt av en pojke som sökte sina pilar, ger denna stad i Missouri en fångande mystik att betänka.”

 

Från The Steelville Ledger (11 juni 1933):


”...han ställde upp hela skelettet av en 8 fots jätte. Detta gräsliga fynd fördes till Dr. R.C.Parker här och sträcktes ut med sin enorma längd i en korridor på hans kontor där det har blivit kvar och utgjort det mest häpnadsväckande utställningsobjektet någonsin för allmänt påseende.”

 

Medan mikrofilmen granskades på Steelvilles bibliotek, upptäcktes tre rapporter om fyndet, inklusive fotot som visar Les Eaton, en man på 6 fot som lagt sig ner bredvid 8-fot-skelettet (dvs ca 244 cm) i Dr. Parkers kontor.

 

Figur 9: Les Eaton på golvet bredvid det ca 244 cm långa skelettet.

 

The Steelville Ledger rapporterade att skelettet hade packats ihop och skeppats över till Smithsonska institutet, för att sedan aldrig höras av mera.

 

6. Miamisburg, Montgomery County, Ohio – 8 fot 1.5 tum skelett

Gravhögen I Miamisburg anses ha byggts av adenakulturen någon gång mellan år 1000 och 200 före Kristus. Det är den största konformade gravhögen i Ohio, en gång i tiden nära 70 fot hög (som en sjuvånings byggnad) och 877 fot i omkrets. Hugh utforskade den här platsen i september 2012 och efter att ha talat med några forskare vid den lokala historiska fyndplatsen, fann han att det fanns andra skelettlämningar rapporterade från det angränsande området.

 

Figur 10: Gammal illustration av Miamisburgs gravhög.

Många skelettlämningar grävdes upp ur högen, inklusive ett gigantiskt käkben och ”ben av ovanlig storlek,” men det var upptäckten en halvmil därifrån som blev en nationell sensation och som det rapporterades om i The Middletown Signal den 17 januari 1899, med rubriken: ”Ben från förhistorisk jätte funnen nära Miamisburg”:

 

”Skelettet av en jätte funnet nära Miamisburg är mycket omdiskuterat, inte bara bland de nyfikna och alfabeterna, utan bland världens vetenskapsmän. En manskropp så gigantisk att dess like inte har förekommit i mänsklighetens historia, har hittats i Miami Valley i Ohio. Skelettet beräknas ha varit en man 8 fot och 1,5 tum lång..”

 

Professor Thomas Wilson, intendent vid förhistorisk antropologi, Smithsonska institutet, sa följande efter att ha undersökt fyndet: ”Skallens äkthet är otvivelaktig. Också dess forntida ursprung – enligt vad jag själv vet har åtskilliga sådana kranier upptäckts i gruppen av gravhögar i Hopewell, Ohio. Käkarna var utstående och ansiktsdragen anmärkningsvärt grova.”


5. San Diego-jätten, 1895 – ca 254 cm lång mumie.

 Denna fascinerande upptäckt berättar om en mumie funnen i San Diego (som för närvarande anses vara en bluff.) Så låt oss ta en närmare titt, eftersom det finns några intriger och motsägelser i den här populära historien. Den första rapporten presenterades 1895, med underrubrikerna:

 

”Nio fots längd” - ”Troligen indian från Californien” – ”Måttens äkthet autentiska” - ”Andra stora män och kvinnor i fakta och fabel som är berömda jättetyper. ”Vid mätning visade det sig att längden var 8 fot 4 tum och blev ”noggrant inspekterad och mätt av professor Thomas Wilson, intendent i avdelningen för förhistorisk antropologi, Smithsonska institutet, och av andra vetenskapsmän.”

 


                           
Annons:


Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.

Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?


Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.
Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister


Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem

Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.


Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.

Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.


Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.

Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.


Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!