Debatt: Den svenska asylpolitiken har blivit en migrationsindustri
Att Sverige är en humanitär stormakt, angelägen om att föregå med gott exempel, är en myt som behöver avslöjas en gång för alla. Tvärtom för att hjälpa genuina asylsökande har immigrationspolitiken skapat en industri som gör vissa människor fattiga och andra mycket rika, och det på skattebetalarnas bekostnad, menar dagens debattör.
Debatt: Den svenska asylpolitiken har blivit en migrationsindustri
Publicerades 2016-04-14

Det största privata företaget som driver asylboenden ägs av Bert Karlsson (till vänster). År 2015 fakturerade hans företag svenska skattebetalare 201 miljoner kr. Hans asylboenden kräver att asylsökande köper sitt eget toalettpapper, trots att han har kommit överens med Migrationsverket att ge asylsökande toalettpapper, bindor och blöjor på asylboendena. Wafa Issa (höger) är chef för Migrationsverket för Stockholmsregionen. Hon driver också ett privat företag som erbjuder familjehem till ensamkommande barn.

När man talar med journalister från USA eller Storbritannien, så verkar de ofta tro att Sverige är en humanitär stormakt som har tagit emot flyktingar, eftersom den svenska regeringen följer någon sorts ideologi som bygger på att göra goda gärningar.

Att Sverige är en humanitär stormakt, angelägen om att föregå med gott exempel, är en myt som behöver avslöjas en gång för alla. Den senaste migrationsvågen till Sverige har gjort vissa människor fattiga och andra mycket, mycket rika.

Varje dag kan man läsa nyheter i Sverige om vinnare och förlorare i migrationsindustrin. En av vinnarna i Sveriges migrationsindustri är ICA Banken. I november 2015 hade ICA Banken fakturerat det svenska Migrationsverket 68 miljoner kr för att ge asylsökande kontantkort. För varje kontantuttag tar ICA Banken en avgift på 15 kr, och för varje kontantkort som startas, tar ICA Banken 175 kr. ICA Banken fick kontraktet med Migrationsverket utan konkurrens och avtalet sträcker sig fram till mars 2017.

Många asylboenden i Sverige drivs av privata aktörer och gör enorma vinster. År 2015, fakturerade de 30 största företagen som driver asylboenden Migrationsverket på ca 851 miljoner kr. Förlorarna, å andra sidan, var de svenska skattebetalarna som fick finansiera dessa fakturor.

I november 2015 rapporterades det att Migrationsverket hade betalat 1,47 miljarder kr, under en 11-månadersperiod, till den privata sektorn som driver asylboenden.

Många av de företag som driver asylboenden har en vinstmarginal på över 50 procent. Defakon Renting AB har en vinstmarginal på 68 procent. Nordic Humanitarian AB har en vinstmarginal på 58 procent. Fastigheterna på Kullen AB har en vinstmarginal på 50 procent.

Det största privata företaget som driver asylboenden, Jokarjo AB, ägs av Bert Karlsson, känd i Sverige främst som skivbolagsdirektör. I början av 1990-talet, var Bert Karlsson ledare och grundare av ett politiskt parti, Ny demokrati, som förespråkade en restriktiv invandringspolitik.

Mellan 1991 och 1994 satt Bert Karlsson i den svenska riksdagen, som representant för sitt parti. År 2015, fakturerade hans företag Migrationsverket på 201,5 miljoner kr. Bert Karlsson förklarar sin affärsplan för att driva asylboenden med en enkel mening: "Min idé är att göra det billigare och bättre än någon annan."

En metod han använde för att göra sin verksamhet mer lönsam var att asylsökande fick köpa sitt eget toalettpapper, trots att han hade kommit överens med Migrationsverket om att ge asylsökande toalettpapper, bindor och blöjor. I december 2015 avslöjade svenska medier att asylsökande måste köpa alla dessa produkter själva i Bert Karlssons asylboenden.

Man kan endast föreställa sig situationen för asylboenden som drivs av små privata aktörer när de större aktörerna driver asylboenden så som Bert Karlsson gör.

Detta är vad den svenska "humanitär stormakten" egentligen handlar om. Det handlar om pengar, och det handlar om vinnare och förlorare.

De företag som driver asylboenden blir rika på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Samtidigt drivs inte dessa asylboenden på ett humanitärt sätt.

Här är några av de våldsamma incidenter som inträffar varje dag i dessa "humanitära" asylboenden:

Den 25 januari 2016 kom polisen till ett asylboende i Annerstad, efter att ha hört om ett bråk mellan syrier och afghaner. När polisen anlände, kunde ingen tala svenska, inte ens de människor som arbetade där.

I januari 2016 kom det rapporter om att en tio-årig pojke på ett asylboende i Västerås hade våldtagits upprepade gånger. I februari 2016 kom det rapporter om att en pojke på ett asylboende i Maglarp i södra Sverige, hade blivit våldtagen av två andra pojkar som befann sig på samma asylboende.

Om liberala journalister utanför Sverige tror att våldtäkt är humanitär, då har Sverige en humanitär migrationspolitik.

Vad som egentligen händer i Sverige är att privata företag tjänar hundratals miljoner kronor på skattebetalarnas bekostnad, medan de nyanlända invandrarna lever en hemsk tillvaro där våldtäkt och andra övergrepp är en del av vardagen. Detta är vad som kommer hända i andra europeiska länder om de implementerar Sveriges liberala invandringspolitik.

Barn som kommer till Sverige utan föräldrar ("ensamkommande flyktingbarn") måste enligt den svenska lagen, tilldelas en god man. Gode män ska, i stället för föräldrarna, vara ansvariga för barnets personliga förhållanden och sköta dess angelägenheter. I december 2015 rapporteradesdet att det finns gode män som ansvarar för upp till 29 ensamkommande barn, och som tjänar mer än 90 000 kr per månad.

Det är naturligtvis inte möjligt för en god man att ta hand om 29 ensamkommande flyktingbarn. Utan det handlar om att migrationsindustrin i Sverige har skapat möjligheter för människor utan samveten att bli rika. Samtidigt försvinner tusentals ensamkommande flyktingbarn och ingen vet var de är.

En annan del av migrationsindustrin som har vuxit på senare tid är familjehem för ensamkommande flyktingbarn. I februari rapporterades det att en av cheferna för Migrationsverket också driver det privata företaget, Starkfamn Familjehem AB, som är ett företag som erbjuder familjehem för ensamkommande flyktingbarn.

Det är inte bara människor inom den privata sektorn som tjänar pengar inom migrationsindustrin. Även människor som arbetar inom statliga myndigheter vill använda sig av de möjligheter som migrationsindustrin erbjuder.

En av förlorarna inom migrationsindustrin är den svenska polisen. De har rapporterat om att de inte längre klarar av sina uppgifter eftersom de inte kan hantera de hundratals unga män i Sverige som har kommit från Marocko och andra länder i Nordafrika.

När man pratar med journalister från Storbritannien eller USA som tror att Sveriges migrationspolitik är en förebild, så går tankarna till de journalister som en gång i tiden såg Sovjetunionen som en förebild. Kommunismen fungerade inte; Sveriges invandringspolitik fungerar inte. Att Sverige är en "humanitär stormakt" är endast ett PR-trick. Detta PR-trick marknadsförs för att Miljöpartiet och några socialdemokrater vill exportera Sveriges liberala migrationspolitik till resten av Europa.

Även om några individer i Sverige har blivit miljonärer på grund av migrationsindustrin så har skolor, polis, socialtjänst och skattebetalare i Sverige förlorat mycket och har en svår och osäker framtid framför sig. Det kommer att uppstå stora konflikter i Sverige. Det finns inget "nobelt" i Sveriges invandringspolitik. Den svenska migrationsmodellen är långt ifrån ett bra exempel på hur migrationspolitik ska fungera. Den liberala migrationspolitiken i Sverige är pinsam och en katastrof, och dess slutliga resultat är kaos, konflikt och korruption.

Nima Gholam Ali Pour

 


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.