April Holloway, www.ancient-origins.net (översatt av Epoch Times Sverige)
Vetenskap: Mer bevis för dold grav i Tutankhamons gravkammare
Egyptens turistminister Hisham Zaazou försade sig möjligen när han under ett besök i Spanien förra månaden sade, innan det officiella tillkännagivandet i april, att en dold kammare i Tutankhamons gravkammare är ”full av skatter”.
Vetenskap: Mer bevis för dold grav i Tutankhamons gravkammare
Publicerades 2016-05-03

Faraon Tutankhamons sarkofag står tom i gravkammaren efter att mumien placerats i en glasurna. Nu verkar man ha hittat nya spännande fynd i den berömda gravkammaren. (Foto: Cris Bouroncle /AFP/GettyImages)

Vissa har ifrågasatt motivet och sanningshalten i det sensationella påståendet, men vid en presskonferens i Egypten har man tillkännagivit att nya skanningar visat metall och/eller organiskt material inuti den dolda kammaren, vilket stödjer Zaazous påstående om att det finns ytterligare en grav inuti kammaren.

– Vi vet inte om det är Nefertiti eller en annan kvinna i gravkammaren, men den är full av skatter, sade Zaazou enligt ABC.

– Det kommer att bli en ”big bang”, 2000-talets upptäckt.

Enligt Discovery News sade ministern för antikviteter Mamdouh al-Damaty vid en presskonferens att man i den senaste studien upptäckt dörrar, som kan förmodas vara entréer, till de håligheter som identifierats i Tutankhamons grav. Han ska också ha sagt att metalliska och organiska material som påvisats med hjälp av skanner ger starka indikationer på att det finns ytterligare en grav.

Undersökningar i Tutankhamons grav

Egyptens antikvitetsministerium påbörjade den 4 november en högteknologisk analys inuti Tutankhamons grav, efter att infraröd skanning av murarna i graven visat ett område med högre värme, vilket tyder på att det finns en dold kammare.

Skanningen utformades för att testa arkeologen Nicholas Reeves teori om att Tutankhamons grav innehåller två gömda kammare, och att en av dem är drottning Nefertitis sista viloplats.

Enligt ministeriet visade skanningen att det med 90 procents sannolikhet finns något bakom murarna.

Det var efter en noggrann undersökning av organisationen Factum Artes skanningar av de konstnärliga verken på väggarna i graven som Reeves började misstänka att det fanns dolda kammare i Tutankhamons grav. Reeves noterade sprickor som han trodde tydde på två förseglade dörrar i gravens norra och västra väggar.

Vad finns i den hemliga kammaren?

Enligt Reeves var Tutankhamons grav inte färdig när han oväntat dog som tonåring år 1332 f.Kr. Därför begravdes han hastigt i drottning Nefertitis grav. Nefertiti var farao Akhenatons viktigaste fru, men Akhenaton tros ha fått Tutankhamon med en annan fru.

Reeves tror att man när man byggde Tutankhamons grav flyttade delar av Nefertitis grav; att en del av sakerna i hennes grav övertogs, liksom en del av utrymmet.

Egyptens antikvitetsminister al-Damati hävdar emellertid något annat. Enligt AFP tror Damati att mumien som är begravd i Tutankhamons grav snarare är Kiya, en fru till faraon Akhenaton.

Under sitt besök sade Zaazou att det också funnits en annan teori om att kammaren kunde vara helt tom. Han försäkrade dock att denna teori nu visat sig vara felaktig.

– Den är inte tom. Den är full av skatter. Det kommer att bli ett historiskt ögonblick, sade ministern enligt ABC.

Discovery News rapporterar att nya skanningar ska genomföras i slutet av mars för att rekonstruera den exakta storleken på kamrarna.

Antikvitetsministern har sagt att man har planer för ett flertal steg i den pågående undersökningen i Tutankhamons grav.

– Det är en återupptäckt som kan leda oss till århundradets upptäckt, sade al-Damaty.

April Holloway

 

Återpublicerat och översatt med tillåtelse av Ancient Origins. (Översättningen gjord av Epoch Times Sverige).

Läs originalet på Ancient Origins.

 

                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.