Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Politik: Befolkningsutbytet i Europa - Morgonbladet

Politik: Befolkningsutbytet i Europa
På en generation kommer Europa att förvandlas till oigenkännlighet. Det åldrande Europa förnyas inte med nya generationer européer – i stället välkomnar man enorma mängder migranter från Mellanöstern, Afrika och Asien som ska ersätta de infödda européerna. Nykomlingarna tar med sig radikalt annorlunda värderingar kring sex, vetenskap, politisk makt, kultur, och religion skriver Giulio Meotti.
Politik: Befolkningsutbytet i Europa
Publicerades 2016-09-17

Bildtext: Ut med det gamla, in med det nya... Det åldrande Europa förnyas inte med nya generationer européer – i stället välkomnar man enorma mängder migranter från Mellanöstern, Afrika och Asien som ska ersätta de infödda européerna. Nykomlingarna tar med sig radikalt annorlunda värderingar kring sex, vetenskap, politisk makt, kultur, ekonomi och förhållandet mellan Gud och människa. 

Dödstal som överstiger födelsetal kanske låter som science fiction, men det är nu en verklighet i Europa. Under 2015 föddes 5,1 miljoner bebisar i EU, medan 5,2 miljoner människor dog. Detta innebär att EU för första gången i modern historia noterade en negativ naturlig befolkningsutveckling. Siffrorna är hämtade från Eurostat (EUs officiella statistikbyrå), som räknat Europas befolkning sedan 1961. Det är alltså ett faktum.

Det finns dock en annan siffra som förvånar: Europas befolkning har som helhet ökat från 508,3 miljoner till 510,1 miljoner. Har ni gissat varför? Den invandrade befolkningen har ökat, med ungefär två miljoner om året, medan den infödda europeiska befolkningen minskat. Detta är ett befolkningsutbyte. Europa har tappat viljan att upprätthålla eller utöka den egna folkmängden. Situationen är lika demografiskt jordskredsartad som under 1300-talets stora pestepidemi.

Den brittiske demografen David Coleman beskrev förloppet i en studie, "Immigration and Ethnic Change in Low-Fertility Countries: A Third Demographic Transition" ("Invandring och etniska förändringar i länder med låga födelsetal: En tredje demografisk övergång"). Europas suicidala födelsetal i kombination med invandrare som förökar sig snabbare kommer att förvandla den europeiska kulturen. De infödda européernas fallande nativitet sammanfaller faktiskt med etableringen av islam i Europa och "återislamiseringen" av dess muslimer.

2015 noterade Portugal EUs näst lägsta födelsetal (8,3 per 1 000 invånare) och en negativ naturlig tillväxt på minus 2,2 per 1 000 invånare. Vilket EU-land hade då lägst födelsetal? Italien. Sedan 1960-talets "babyboom", i detta land som är känt för sina stora familjer, har födelsetalen mer än halverats. 2015 föll antalet födslar till 485 000, färre än något annat år sedan det moderna Italien blev till 1861.

Östeuropa har nu "den största befolkningsminskningen i modern historia", medan Tyskland tagit över förstaplatsen från Japan vad gäller världens lägsta födelsetal, i snitt under de senaste fem åren. Minskningen var särskilt dramatisk i Tyskland och Italien, minus 2,3 procent respektive minus 2,7 procent.

En del företag har helt tappat intresset för den europeiska marknaden. Kimberly-Clark, som producerar Huggies-blöjan, har dragit sig ur på de flesta håll i Europa. Marknaden är helt enkelt inte kostnadseffektiv. Samtidigt har Procter & Gamble, som producerar Pampers, gjort en ny framtidsinvestering: Blöjor för gamla människor.

Europa grånar; man kan känna en påtaglig sorg i ett samhälle som ätit upp sig självt. 2008 föddes 5 469 000 barn i EU-länderna. Fem år senare föddes nästan en halv miljon färre, 5 075 000 – en minskning på sju procent. Och födelsetalen har inte bara fallit i länder med ansträngd ekonomi, som Grekland, utan också i länder som Norge där man obehindrat seglade rakt igenom finanskrisen.

Som lord Sacks nyligen sa, "fallande födelsetal kan innebära slutet för Väst". Det åldrande Europa förnyas inte med nya generationer européer – i stället välkomnar man enorma mängder migranter från Mellanöstern, Afrika och Asien som ska ersätta de infödda européerna. Nykomlingarna tar med sig radikalt annorlunda värderingar kring sex, vetenskap, politisk makt, kultur, ekonomi och förhållandet mellan Gud och människa.

Liberaler och sekularister vill gärna avfärda betydelsen av demografiska och kulturella frågor. Det är därför de tyngsta varningarna kommit från en del kristna ledare. Den förste som markerade sitt missnöje med den dramatiska trenden var en välkänd italiensk missionär, fader Piero Gheddo, som förklarade att på grund av fallande födelsetal och religiös likgiltighet kommer "islam förr snarare än senare att lägga under sig större delen av Europa".

Han fick medhåll av andra, som till exempel den libanesiske kardinalen Bechara Rai, ledare för Katolska östkyrkor under Vatikanen. Rai varnade för att "islam kommer att erövra Europa genom tro och födelsetal". En liknande varning kom nyligen från en annan kardinal, Raymond Leo Burke.

Om bara en generation kommer Europa att vara oigenkännligt. Folket i Europa verkar allt mer känna att deras civilisations identitet är hotad av framförallt en lättsinnig libertarianism, en ideologi förklädd till frihet, som vill kapa alla band människor har till sin familj, föräldrar, arbete, historia, religion, språk, nation, frihet. Det verkar som om förespråkarna för denna ideologi inte bryr sig om huruvida Europa är framgångsrikt eller går under, om vår civilisation försvinner, drunknar i etniskt kaos, eller övertas av en ny ökenreligion.

Som en uppsats i Washington Quarterly förklarar, så har det fatala mötet mellan Europas fallande födelsetal och islams uppgång redan fått allvarliga konsekvenser: Europa har blivit ett drivhus för terrorism; gett grogrund år en ny, giftig form av antisemitism, upplevt en politisk skiftning mot högerextremism; kastats in i den största krisen EU någonsin upplevt och genomfört den största omstruktureringen av utrikespolitiken sedan man drog sig tillbaka från Mellanöstern.

Demografiskt självmord är inte bara vad man upplever, utan tydligen också något man önskar. Den xenofila europeiska borgerligheten, som i dag kontrollerar det politiska och mediala landskapet, verkar indränkt i en snobbig och masochistisk rasism. De har vänt sig emot värderingarna i den egna judeo-kristna kulturen och kombinerat detta med en feberyr, romantiserad bild av andra kulturers värderingar. Den sorgliga paradoxen i detta är att européerna nu importerar ett stort antal ungdomar från Mellanöstern, för att kompensera de egna livsstilsvalen.

En agnostisk och steril världsdel – berövad sina gudar och barn för att man förvisat dem – kommer inte att ha styrka att bekämpa eller assimilera en civilisation bestående av djupt troende och unga. Och i bristen på motmedel mot den kommande förvandlingen verkar allt tala till islams fördel. Kan det vara så att vi nu ser vintern närma sig?

Giulio Meotti

Giulio Meotti, kulturredaktör på Il Foglio, är italiensk journalist och författare.

Artikeln är  publicerad med rättigheter från Gatestone.


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler