Krönika: Löfvens Global Deal avslöjar att vår statsminister inte förstår vad som sker i världen
En viktig del i den styrande västliga oligarkins plan för den nya världsordningen (NWO) är att rasera gränser och försvaga nationalstaters förmåga att driva en självständig politik som på något sätt begränsar de globala bankernas och storföretagens verksamhet skriver Lars Bern.
Krönika: Löfvens Global Deal avslöjar att vår statsminister inte förstår vad som sker i världen
Publicerades 2016-09-20

Jag har tidigare skrivit en analys av detta där jag utvecklar bakgrunden till det s.k. TTIP-avtalet som Löfven fått för sig handlar om fri handel. Det gör det inte, vi har i princip redan fri handel.

Idag leder ojämlikheten mellan rika välfärdstater med reglerad arbetsmarknad och fattigare länder med en arbetsmarknad präglad av djungelns lag, till att företagen flyttar arbetsintensiva verksamheter från de förra till de senare.

Jobben flyttar till låglöneländer, något som bl.a. Donald Trump i sin valkampanj lovar ändra på i USA. Den här ordningen där företagen hela tiden måste flytta verksamheter för att hålla nere kostnader och förbli konkurrenskraftiga är dyr och tidkrävande.

Vad NWO bl.a. handlar om är att göra något åt den här obalansen. Tanken är att inte behöva flytta arbetsintensiv verksamhet utan att istället flytta arbetskraften.

Den drivande inom oligarkin mångmiljardären George Soros har för EU:s del lanserat en sjustegsplan för att under vad han kallar ordnade former årligen släppa in 300.000 migranter från Mellanöstern och Afrika (den aningslöse svenska migrationsministern Morgan Johansson går ännu längre och föreslår 1 miljon).  

Samme Soros låg bakom en stor del av invasionen av migranter förra året med en handbok som massdistribuerades i områden med flyktingar och fattiga potentiella migranter. Där redogjordes i detalj för vilka rättigheter migranterna hade i de europeiska välfärdssystemen.

Det outtalade målet från NWO-oligarkin är givetvis att på detta sätt underminera EU:s välfärdsstater så att facken tappar sin makt och lönenivåerna drivs ner genom det enorma inflödet av arbetskraft.

På detta sätt räknar de stora företagen med att slippa utlokalisera verksamheter till låglöneländer, den billiga arbetskraften kommer till dem istället. Problemet är bara att välfärdssystemen typ den svenska modellen måste raseras för att det skall fungera. TTIP-avtalet med sin ISDS-mekanism handlar bl.a. om att se till att länder inte skall kunna krångla till NWO-planerna på införandet av en gränslös arbetsmarknad.

Vår ytterst naiva statsminister (han har ju själv medgivit att han är det) skall i dagarna lansera en internationell kampanj som han kallar Global Deal för att propagera för det rakt motsatta mot vad NWO-globalisterna är ute efter. Han tror sig kunna sälja in den svenska modellen med kollektivavtal och minimilöner internationellt. Han har i sin naivitet tillskrivit 25 ledande företagsledare för att få deras uppbackning vid en storstilad lansering i New York i nästa vecka.

Han har självklart fått nobben av 24 av de inbjudna som givetvis inte vill få en tvångströja med svenska kollektivavtal på fler ställen än i Sverige. Han har även pinsamt nog med personliga brev bjudit in ett antal amerikanska kändisartister som inte ens besvärat sig att svara honom.

Samme statsminister Löfven har reagerat starkt på kritiken mot TTIP-avtalet och dess ISDS-mekanism från ledande franskt och tyskt håll, där man i praktiken dödförklarat TTIP-förhandlingarna eftersom man genomskådat konsekvenserna. Löfven har tillsammans med sin handelsminister Ann Linde uttalat sitt starka stöd för avtalet och han undgår inte ett tillfälle att uttala sitt stöd för NWO-globalismen. Att han och Linde inte begriper att TTIP-avtalet innebär den exakta motsatsen mot den Global Deal som Löfven samtidigt försöker lansera, är ytterst pinsamt.

Löfvens oförmåga att förstå ens det mest elementära av de krafter som styr den nuvarande världsutvecklingen är väldigt allvarligt för Sverige. Han har i praktiken förvandlat Sverige till ett lydrike under USA-oligarkin. Problemet är att jag idag inte kan peka på någon svensk ledande politiker som fullt ut förstår vad som händer. Moderatledaren Batra beter sig nästan lika aningslöst som Löfven och hans närmaste.

Våra inkompetenta politiska ledare gör att Sverige just nu driver runt i världspolitiken som ett herrelöst skepp utan roder och utan kompass.

Lars Bern

 

Lars Bern har en doktorstitel från Chalmers Tekniska Högskola i teknisk fysik. VD Svensk Metanolutveckling, VD AB ÅF och samtidigt under fyra år VD för Svenska Miljöforskningsinstitutet IVL. VD för konglomeratet Incentive (senare Gambro). Rådgivare i miljöfrågor åt ABB. Intresseområden: Vetenskap inom fysik, miljö och medicin. Ledamot: Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och under några år Kungliga Vetenskapsakademins miljökommitté. Lars driver en partipolitiskt obunden Libertariansk blogg där denna text tidigare publicerats. 


Texten är återpublicerad från Berns blogg.


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler