Utrikes - FN
Forskningsrapport: FN-sponsrade skolor använder anti-israeliska läroböcker från palestinska myndigheten
Forskningsrapport: FN-sponsrade skolor använder anti-israeliska läroböcker från palestinska myndigheten
Publicerades 2017-01-13

Elever i skolor i FNs regi på Västbanken och Gaza använder läroböcker som ignorerar Israels existens och uppmuntrar förnyad antisemitism inom världsorganisationen.

Skolorna, som utbildar huvudsakligen palestinska barn, finansieras av FN: s hjälporganisation (UNRWA) och använder texter från det palestinska undervisningsministeriet. Böckerna förmedlar ministeriets vägran att erkänna Israel, liksom det presenterar heliga platser som Västra muren och Makpelagrottan uteslutande som muslimska platser.

“Det är avskyvärt att ett FN-organ lär palestinska barn rasism och lögner om judar och Israel,” säger Roz Rothstein, grundare och VD för StandWithUs, en internationell Israelisk utbildningsorganisation, berättade FoxNews.com. “Det blir ingen fred och ingen rättvisa så länge palestinska ledare, med stöd av FN, fortsätter att förneka historien och rättigheter av det judiska folket i deras förfäders hemland.”

Upptäckten av användningen av dessa läroböcker gjordes efter en undersökning genomfördes av Arnon Gross, vilken översatt böckerna, och Ronni Shaked från Harry Truman Research Institute vid Hebrew University i Jerusalem enligt Ynet News.

I dessa översättningar, upptäckte paret att inte en enda mening nämns om den historiska kopplingen av judar till landet av Israel eller Jerusalem och att UNRWA: s skolor inte heller nämner något alls om judiska heliga platser i deras skolmaterial. Istället innehåller läroböckerna information som säger att alla dessa är muslimska heliga platser som judarna illegitimt försöker att kontrollera.

Barn i skolan får också lära sig att förneka förekomsten av hebreiska. En text har en bild av en stämpel som användes under det brittiska mandatet period som har hebreiska, engelska och arabiska skrift. Bilden av stämpeln i boken har ändrats så att all hebreisk skrift är borta.

Forskarna upptäckte också att de kartor som finns i böckerna inte innehåller någon hänvisning till judisk närvaron i Israel, alla judiska städer etablerade efter 1948 har raderats. Tel Aviv benämns med namnet “Tel al-Rabia.”

Hillel Neuer, verkställande direktör i Genève-baserade UN Watch, “Övervakning av FN, för att främja mänskliga rättigheter” säger att UNRWA bryter mot överenskommelsen.

“Genom att lära ut hat och intolerans, är UNRWA i strid med FN-stadgan, och bryter med det nyligen undertecknade avtal för 2017 med utrikesdepartementet i USA”.

“UNRWAs skolböcker som raderar Israel och judar från geografin och historia i regionen utgör en grov kränkning av de krav på neutralitet som gäller vid alla humanitära organ, och definitivt angående de bestämmelserna i UNRWA som just undertecknats vid avtalet med utrikesdepartementet US för 2017.”

Undersökningen av skolorna och läroböckerna gjordes av Centrum for Near East Policy Research, och publicerades mindre än två veckor efter att FN: s säkerhetsråds resolution förklarade konstruktioner och bosättningar på Västbanken och östra Jerusalem för olagliga.

Tjänstemän för UNRWA säger att de följer ett mandat som infördes på 1950-talet.

“I enlighet med vad en praxis av UNESCO och värdländerna har kommit överens om 1954, undervisas studenter i UNRWA: s skolor från läroplanen i värdlandet, vilket underlättar flyktingarnas tillgång till Värdlandets gymnasieskolor och ger dem möjlighet att ta statliga tentamen och övergång till gymnasier och universitet “, sade Christopher Gunness från UNRWA, i ett uttalande till FoxNews.com. “UNRWA inte har en formell roll i utvecklingen av PAs läroplan, något alla regeringar ser som en fråga om nationell suveränitet.”

Gunness var noga med att påpeka att nya böcker för elever i första till fjärde årskurs släpps av den palestinska myndigheten efter att de genomgår en sträng granskning innan de sprids till UNRWA: s skolor.

Perry Chiaramonte  

Källa: http://www.foxnews.com/world/2017/01/04/un-sponsored-schools-using-anti-israel-textbooks-from-palestinian-authority.html

 
Publicerad med rättigheter från IsraelBeindtheNews

                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.