Utrikes - FN
Forskningsrapport: FN-sponsrade skolor använder anti-israeliska läroböcker från palestinska myndigheten
Forskningsrapport: FN-sponsrade skolor använder anti-israeliska läroböcker från palestinska myndigheten
Publicerades 2017-01-13

Elever i skolor i FNs regi på Västbanken och Gaza använder läroböcker som ignorerar Israels existens och uppmuntrar förnyad antisemitism inom världsorganisationen.

Skolorna, som utbildar huvudsakligen palestinska barn, finansieras av FN: s hjälporganisation (UNRWA) och använder texter från det palestinska undervisningsministeriet. Böckerna förmedlar ministeriets vägran att erkänna Israel, liksom det presenterar heliga platser som Västra muren och Makpelagrottan uteslutande som muslimska platser.

“Det är avskyvärt att ett FN-organ lär palestinska barn rasism och lögner om judar och Israel,” säger Roz Rothstein, grundare och VD för StandWithUs, en internationell Israelisk utbildningsorganisation, berättade FoxNews.com. “Det blir ingen fred och ingen rättvisa så länge palestinska ledare, med stöd av FN, fortsätter att förneka historien och rättigheter av det judiska folket i deras förfäders hemland.”

Upptäckten av användningen av dessa läroböcker gjordes efter en undersökning genomfördes av Arnon Gross, vilken översatt böckerna, och Ronni Shaked från Harry Truman Research Institute vid Hebrew University i Jerusalem enligt Ynet News.

I dessa översättningar, upptäckte paret att inte en enda mening nämns om den historiska kopplingen av judar till landet av Israel eller Jerusalem och att UNRWA: s skolor inte heller nämner något alls om judiska heliga platser i deras skolmaterial. Istället innehåller läroböckerna information som säger att alla dessa är muslimska heliga platser som judarna illegitimt försöker att kontrollera.

Barn i skolan får också lära sig att förneka förekomsten av hebreiska. En text har en bild av en stämpel som användes under det brittiska mandatet period som har hebreiska, engelska och arabiska skrift. Bilden av stämpeln i boken har ändrats så att all hebreisk skrift är borta.

Forskarna upptäckte också att de kartor som finns i böckerna inte innehåller någon hänvisning till judisk närvaron i Israel, alla judiska städer etablerade efter 1948 har raderats. Tel Aviv benämns med namnet “Tel al-Rabia.”

Hillel Neuer, verkställande direktör i Genève-baserade UN Watch, “Övervakning av FN, för att främja mänskliga rättigheter” säger att UNRWA bryter mot överenskommelsen.

“Genom att lära ut hat och intolerans, är UNRWA i strid med FN-stadgan, och bryter med det nyligen undertecknade avtal för 2017 med utrikesdepartementet i USA”.

“UNRWAs skolböcker som raderar Israel och judar från geografin och historia i regionen utgör en grov kränkning av de krav på neutralitet som gäller vid alla humanitära organ, och definitivt angående de bestämmelserna i UNRWA som just undertecknats vid avtalet med utrikesdepartementet US för 2017.”

Undersökningen av skolorna och läroböckerna gjordes av Centrum for Near East Policy Research, och publicerades mindre än två veckor efter att FN: s säkerhetsråds resolution förklarade konstruktioner och bosättningar på Västbanken och östra Jerusalem för olagliga.

Tjänstemän för UNRWA säger att de följer ett mandat som infördes på 1950-talet.

“I enlighet med vad en praxis av UNESCO och värdländerna har kommit överens om 1954, undervisas studenter i UNRWA: s skolor från läroplanen i värdlandet, vilket underlättar flyktingarnas tillgång till Värdlandets gymnasieskolor och ger dem möjlighet att ta statliga tentamen och övergång till gymnasier och universitet “, sade Christopher Gunness från UNRWA, i ett uttalande till FoxNews.com. “UNRWA inte har en formell roll i utvecklingen av PAs läroplan, något alla regeringar ser som en fråga om nationell suveränitet.”

Gunness var noga med att påpeka att nya böcker för elever i första till fjärde årskurs släpps av den palestinska myndigheten efter att de genomgår en sträng granskning innan de sprids till UNRWA: s skolor.

Perry Chiaramonte  

Källa: http://www.foxnews.com/world/2017/01/04/un-sponsored-schools-using-anti-israel-textbooks-from-palestinian-authority.html

 
Publicerad med rättigheter från IsraelBeindtheNews

                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler