Politik
Sverige: Socialdemokraternas antisemitism
Långt ifrån alla känner till hur Socialdemokratins företrädare genomgående uppvisat antisemitism.
Sverige: Socialdemokraternas antisemitism
Publicerades 2017-02-01

Varje år publicerar Simon Wiesenthal Center en förteckning över de största antisemitiska och anti-israeliska incidenter. År 2016 kom svenska socialdemokraternas utrikesminister Margot Wallström på plats 8.

Med tanke på de återkommande palestinska terrorattacker hon kunde ha förväntats att be om en utredning om vilka som legat bakom all den palestinsk uppvigling som lett till mord på israeliska civila. Istället ville hon ha en utredning av vad hon kallade “utomrättsliga avrättningar” av den israeliska polisen på dem lyckas eller planerat dessa mord.

Israels infrastrukturminister Yuval Steinitz, konstaterade att Wallström pekar ut Israel för utredning men undvikit att åberopa andra nationer – däribland USA, Ryssland och Frankrike – som alla också dödar terrorister.

Att tillämpa en sådan dubbelmoral mot Israel är en handling av antisemitism, i enlighet med sin definition av International Förintelsens minnesdag Alliance (IHRA). Dess antagande hade krävt godkännande av 31 demokratiska länder, bland vilka var Sverige.

Minister Steinitz påpekade också att Sverige haft fler volontärer till Islamisk staten än något annat europeiskt land. Relationerna mellan Israel och Sverige försämrades kraftigt under 2015 efter Wallström citerade den palestinsk-israeliska konflikten som en viktig orsak till växande islamistisk radikalism.'

Ett år tidigare, strax efter att ha blivit Sveriges utrikesminister, erkände Wallström “Palestina” som en stat. Hon gjorde detta trots att det största palestinska partiet överlägset, Hamas, främjar folkmord av judar i sin stadga.

En talesman för den svenska utrikesministern reagerade med att säga att ” denna lista gör ett ytligt och nonchalant anklagande av antisemitism hos politiska ledare riskerar att undergräva den viktiga kampen mot antisemitism. Sveriges regering är aktiv i kampen mot antisemitism och är för en hållbar fred och en tvåstatslösning. ”

Vi anser att denna reaktion är en invit som adderar ytterligare den långa historiken över anti-Israeliskt hat och antisemitism från ledande svenska socialdemokrater. Det är dock viktigt att notera ett historiskt och positivt svenskt agerande. År 2000, kallade socialdemokratiska statsminister Göran Persson till en stor internationell konferens om Förintelsen utbildning. Utifrån detta forum kom International Förintelsens minnesdag Alliance fram (IHRA.)

Ändå, både före och efter Persson, har svenska socialdemokrater varit stora anstiftare mot judar och Israel. Sveriges mest kända premiärminister efter krigstidens, socialdemokraten Olof Palme, anklagade Israel för nazistiska metoder.

Det första man ser i receptionen i Ibdaa center i flyktinglägret Daheishas är Olof Palme.

År 1984 besökte svenska socialdemokratiska vice utrikesminister Pierre Schori Israel. Han berömde Arafat och hans “flexibla politik.” I en artikel, hävdade han att ” PLOs terroristhandlingar var” intetsägande”, medan Israels vedergällnings handlingar var” avskyvärda terroristhandlingar. “Dessa anmärkningar är till viss del förelöpare till minister Wallströms senare uttalanden.

Tidigare Israels ambassadör i Sverige Zvi Mazel har sagt att den sena socialdemokratiska utrikesminister Anna Lindh, “gjorde ofta våldsamma attacker mot Israel. Hennes hat mot Israel kan bara beskrivas som nästan patologiskt. Under hennes ledning, publicerade Sverige det största antalet ensidiga fördömanden av Israel i något EU-land. ”

Det fanns stora anti-israeliska demonstrationer i Sverige under Israels Operation Gjutet Bly 2009. Framstående medlemmar av socialdemokraterna – vid tidpunkten i opposition – deltog i hat demonstrationer mot Israel.

Mona Sahlin, då partiets ledare, deltog i ett möte i Stockholm där Hizbollahs och Hamas flaggor vajade och en israelisk flagga brändes. Jan Eliasson, fd utrikesministern, och Wanja Lundby Wedin, ordförande för svenska LO, deltog också i denna manifestation .

I Norrköping  talade en annan ledande socialdemokrat, Lars Stjernkvist, vid en demonstration med en Hizbollah flagga och ett hakkors i bakgrunden. En bloggare fångade detta med sin kamera. När det blev nyhet, kritiserade lokala socialdemokratiska tidningen Folkbladet bloggaren för att göra en ”storry” av det.

Sveriges tredje största stad, Malmö, nämns ofta som huvudstad i europeisk antisemitism. Där talade en annan socialdemokrat parlamentariker, Luciano Astudillo medan en annan bredvid honom höll upp en bild av Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah. Hannah Rosenthal, den dåvarande amerikanska regeringens särskilda sändebud för bekämpning av antisemitism, besökte staden under 2012,efter flera antisemitiska uttalanden från då socialdemokratisk borgmästare Ilmar Reepalu.

Rosenthal påpekade också att i enlighet med detta hade borgmästaren i Malmö blivit en “tydligt exempel” av “ny antisemitism”, som fungerar som en täckmantel för Judisk-hat. Ett rekordstort antal anmälningar om hatbrott i staden från 2010 till 2011 ledde inte till några fällande domar. venska myndigheter gör nästan ingenting.

Mot bakgrund av ovanstående är det inte förvånande att en 2013 studie från Europeiska byrån för grundläggande rättigheter fann att 51% av svenska judar anser att fientlighet mot judar på gator och offentliga platser är ett “ganska stort” eller “mycket stort problem .

“År 2004, skrev fyra före detta ordförande i svenska judiska samfundet i israeliska dagstidningen Haaretz:” under de senaste decennierna har Sverige blivit ett centrum för rasistiska och antisemitiska vit makt-musik, och flera antisemitiska grupper har etablerat svenska webbplatser som sprider antisemitisk propaganda. ”

Vår förhoppning är att denna korta exposé kommer att bli ett uppvaknade för en ärlig bedömning om de inbäddade anti-israeliska fördomar som fortsätter att manifesteras på de högsta nivåerna i det svenska samhället.

 Abraham Cooper och Manfred Gerstenfeld 

Israel Behind the News

Huffingtonpost 


                           
Annons:


Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.

Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?


Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.
Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister


Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem

Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.


Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.

Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.


Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.

Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.


Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!