Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Sverige: Socialdemokraternas antisemitism - Morgonbladet

Politik
Sverige: Socialdemokraternas antisemitism
Långt ifrån alla känner till hur Socialdemokratins företrädare genomgående uppvisat antisemitism.
Sverige: Socialdemokraternas antisemitism
Publicerades 2017-02-01

Varje år publicerar Simon Wiesenthal Center en förteckning över de största antisemitiska och anti-israeliska incidenter. År 2016 kom svenska socialdemokraternas utrikesminister Margot Wallström på plats 8.

Med tanke på de återkommande palestinska terrorattacker hon kunde ha förväntats att be om en utredning om vilka som legat bakom all den palestinsk uppvigling som lett till mord på israeliska civila. Istället ville hon ha en utredning av vad hon kallade “utomrättsliga avrättningar” av den israeliska polisen på dem lyckas eller planerat dessa mord.

Israels infrastrukturminister Yuval Steinitz, konstaterade att Wallström pekar ut Israel för utredning men undvikit att åberopa andra nationer – däribland USA, Ryssland och Frankrike – som alla också dödar terrorister.

Att tillämpa en sådan dubbelmoral mot Israel är en handling av antisemitism, i enlighet med sin definition av International Förintelsens minnesdag Alliance (IHRA). Dess antagande hade krävt godkännande av 31 demokratiska länder, bland vilka var Sverige.

Minister Steinitz påpekade också att Sverige haft fler volontärer till Islamisk staten än något annat europeiskt land. Relationerna mellan Israel och Sverige försämrades kraftigt under 2015 efter Wallström citerade den palestinsk-israeliska konflikten som en viktig orsak till växande islamistisk radikalism.'

Ett år tidigare, strax efter att ha blivit Sveriges utrikesminister, erkände Wallström “Palestina” som en stat. Hon gjorde detta trots att det största palestinska partiet överlägset, Hamas, främjar folkmord av judar i sin stadga.

En talesman för den svenska utrikesministern reagerade med att säga att ” denna lista gör ett ytligt och nonchalant anklagande av antisemitism hos politiska ledare riskerar att undergräva den viktiga kampen mot antisemitism. Sveriges regering är aktiv i kampen mot antisemitism och är för en hållbar fred och en tvåstatslösning. ”

Vi anser att denna reaktion är en invit som adderar ytterligare den långa historiken över anti-Israeliskt hat och antisemitism från ledande svenska socialdemokrater. Det är dock viktigt att notera ett historiskt och positivt svenskt agerande. År 2000, kallade socialdemokratiska statsminister Göran Persson till en stor internationell konferens om Förintelsen utbildning. Utifrån detta forum kom International Förintelsens minnesdag Alliance fram (IHRA.)

Ändå, både före och efter Persson, har svenska socialdemokrater varit stora anstiftare mot judar och Israel. Sveriges mest kända premiärminister efter krigstidens, socialdemokraten Olof Palme, anklagade Israel för nazistiska metoder.

Det första man ser i receptionen i Ibdaa center i flyktinglägret Daheishas är Olof Palme.

År 1984 besökte svenska socialdemokratiska vice utrikesminister Pierre Schori Israel. Han berömde Arafat och hans “flexibla politik.” I en artikel, hävdade han att ” PLOs terroristhandlingar var” intetsägande”, medan Israels vedergällnings handlingar var” avskyvärda terroristhandlingar. “Dessa anmärkningar är till viss del förelöpare till minister Wallströms senare uttalanden.

Tidigare Israels ambassadör i Sverige Zvi Mazel har sagt att den sena socialdemokratiska utrikesminister Anna Lindh, “gjorde ofta våldsamma attacker mot Israel. Hennes hat mot Israel kan bara beskrivas som nästan patologiskt. Under hennes ledning, publicerade Sverige det största antalet ensidiga fördömanden av Israel i något EU-land. ”

Det fanns stora anti-israeliska demonstrationer i Sverige under Israels Operation Gjutet Bly 2009. Framstående medlemmar av socialdemokraterna – vid tidpunkten i opposition – deltog i hat demonstrationer mot Israel.

Mona Sahlin, då partiets ledare, deltog i ett möte i Stockholm där Hizbollahs och Hamas flaggor vajade och en israelisk flagga brändes. Jan Eliasson, fd utrikesministern, och Wanja Lundby Wedin, ordförande för svenska LO, deltog också i denna manifestation .

I Norrköping  talade en annan ledande socialdemokrat, Lars Stjernkvist, vid en demonstration med en Hizbollah flagga och ett hakkors i bakgrunden. En bloggare fångade detta med sin kamera. När det blev nyhet, kritiserade lokala socialdemokratiska tidningen Folkbladet bloggaren för att göra en ”storry” av det.

Sveriges tredje största stad, Malmö, nämns ofta som huvudstad i europeisk antisemitism. Där talade en annan socialdemokrat parlamentariker, Luciano Astudillo medan en annan bredvid honom höll upp en bild av Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah. Hannah Rosenthal, den dåvarande amerikanska regeringens särskilda sändebud för bekämpning av antisemitism, besökte staden under 2012,efter flera antisemitiska uttalanden från då socialdemokratisk borgmästare Ilmar Reepalu.

Rosenthal påpekade också att i enlighet med detta hade borgmästaren i Malmö blivit en “tydligt exempel” av “ny antisemitism”, som fungerar som en täckmantel för Judisk-hat. Ett rekordstort antal anmälningar om hatbrott i staden från 2010 till 2011 ledde inte till några fällande domar. venska myndigheter gör nästan ingenting.

Mot bakgrund av ovanstående är det inte förvånande att en 2013 studie från Europeiska byrån för grundläggande rättigheter fann att 51% av svenska judar anser att fientlighet mot judar på gator och offentliga platser är ett “ganska stort” eller “mycket stort problem .

“År 2004, skrev fyra före detta ordförande i svenska judiska samfundet i israeliska dagstidningen Haaretz:” under de senaste decennierna har Sverige blivit ett centrum för rasistiska och antisemitiska vit makt-musik, och flera antisemitiska grupper har etablerat svenska webbplatser som sprider antisemitisk propaganda. ”

Vår förhoppning är att denna korta exposé kommer att bli ett uppvaknade för en ärlig bedömning om de inbäddade anti-israeliska fördomar som fortsätter att manifesteras på de högsta nivåerna i det svenska samhället.

 Abraham Cooper och Manfred Gerstenfeld 

Israel Behind the News

Huffingtonpost 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler