Utrikes - mellanöstern
Palestinska skolböcker visar inte Israel
Palestinska skolböcker visar inte Israel
Publicerades 2017-02-01

En israelisk utredning av de skolböcker som används av FN-drivna skolor på Västbanken befanns konsekvent avlegalisera och demonisera staten Israel.

Dessa läroböcker skrivna av den palestinska undervisningsministeriet -används i skolor som drivs av FN: s hjälporganisation (UNRWA) i både Gaza och Västbanken .

Dock är det mest chockerande upptäckten att FN: s skolor inte lär palestinska barn att erkänna Israel som ett land, inte gällande 1947 gränser; inte några gränser alls.

Om unga palestinier inte tror att staten Israel har rätt att existera, så beror det åtminstone delvis på deras läroböcker och de människor som skriver dem, enligt den senaste undersökningen från israeliska forskare.

I själva verket, de nya läroböcker undersökta nyligen av Center for Near East Policy Research anser inte ens att staten Israel existerar i någon form. Området på kartor där Israel bör finnas är i stället märkta som “Palestina.”

Dessa läroböcker – skrivna av det palestinska ministeriet för utbildning – används i skolor som drivs av FN: s hjälporganisation (UNRWA) i både Gaza och Judeen och Samarien, rapporterade Ynet på tisdag.

Judar och sionism är genomgående misskrediterade . Texter beskriver att sionismen var en kolonial rörelse som syftade till att driva araberna från deras land.

I enlighet med Unescos uppfattning om historia, är den gamla judiska kopplingen till landet Israel, och Jerusalem i synnerhet, helt ignorerad. Palestinska barn kommer inte att lära sig något som helst angående platser som Kosel, (Västra muren) Maaras Hamachpelah (Patriarkernas platser)eller Kever Rochel ( Rakels grav) från dessa böcker.

Istället får barnen lära sig att dessa platser alla är muslimska heliga platser, som judarna försöker illegitimt att ta kontroll över och gör falska påståenden på att äga.

Omskrivning av historien berör även händelser som kan vara besvärande för araber, såsom de arabiska massakrar på judar i 1929 i Tzefas, Chevron och Jerushalajim. Detta kallas “al Buraq revolt” och presenteras vara utförda för att hindra judarna från att erövra och ockupera dessa heliga ställen. Över 130 judar mördades av sina arabiska grannar under dessa massakrer, men från dessa läroböcker får de palestinska studenterna inte vet sanningen.

Hebreiska och judiska ortnamn har strukits. I ett fall har en bild av ett märke som användes under den brittiska obligatoriska perioden vilken skrevs på hebreiska, engelska och arabiska nu visats med endast de engelska och arabiska bokstäver, de hebreiska bokstäverna har raderats.

Till höger, alla tre språk som ingår i den ursprungliga stämpeln. Till vänster den stämpel som används i palestinska läroböcker, helt raderad från hebreiska.

Även Tel Aviv kallas inte Tel Aviv, men “Tel al-Rabia.” Ordet al-Rabia betyder  ”Vår” på arabiska.

Detta är bara den senaste av många avslöjanden om fördärvlig propaganda som får passera som utbildning i den palestinska myndigheten. Hetsen i palestinska läroböcker är välkänd och dokumenterad. Palestinske presidenten Mahmoud Abbas har talats vid i frågan flera gånger, och har gått med på att vara en del av en gemensam israelisk-US-palestinska kommitté för att utforma nya läroböcker. Även om PA har gått med på att delta i en gemensam israelisk-amerikanska-palestinska kommitté för att utforma nya läroböcker, så har kommittén ännu inte träffats.

UNRWAs skolor har tidigare bevisligen använts som Hamas vapen förråd under Operation Skydds Edge.

Forskningen genomfördes av Centrum för Near East Policy Research, (Israel Behind the News) och publicerades mindre än två veckor efter det att FN: s säkerhetsråds resolution förklarat konstruktion och bosättningar på Västbanken och östra Jerusalem olagligt.

Forskningen presenterades av Dr Arnon Gross, som översatt böckerna, och Dr Ronni Shaked från Harry Truman Research Institute vid Hebrew University i Jerusalem.

 Hamodia Staff, Elior Levy, och Eitan Goldstein, Israel TodayPublicerad med rättigheter av Israel Today 


                           
Annons:


Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.

Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.
Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.

Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.


Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.

Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.
Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden


Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.

Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.


Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.

Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.


Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.