Utrikes - mellanöstern
Palestinska skolböcker visar inte Israel
Palestinska skolböcker visar inte Israel
Publicerades 2017-02-01

En israelisk utredning av de skolböcker som används av FN-drivna skolor på Västbanken befanns konsekvent avlegalisera och demonisera staten Israel.

Dessa läroböcker skrivna av den palestinska undervisningsministeriet -används i skolor som drivs av FN: s hjälporganisation (UNRWA) i både Gaza och Västbanken .

Dock är det mest chockerande upptäckten att FN: s skolor inte lär palestinska barn att erkänna Israel som ett land, inte gällande 1947 gränser; inte några gränser alls.

Om unga palestinier inte tror att staten Israel har rätt att existera, så beror det åtminstone delvis på deras läroböcker och de människor som skriver dem, enligt den senaste undersökningen från israeliska forskare.

I själva verket, de nya läroböcker undersökta nyligen av Center for Near East Policy Research anser inte ens att staten Israel existerar i någon form. Området på kartor där Israel bör finnas är i stället märkta som “Palestina.”

Dessa läroböcker – skrivna av det palestinska ministeriet för utbildning – används i skolor som drivs av FN: s hjälporganisation (UNRWA) i både Gaza och Judeen och Samarien, rapporterade Ynet på tisdag.

Judar och sionism är genomgående misskrediterade . Texter beskriver att sionismen var en kolonial rörelse som syftade till att driva araberna från deras land.

I enlighet med Unescos uppfattning om historia, är den gamla judiska kopplingen till landet Israel, och Jerusalem i synnerhet, helt ignorerad. Palestinska barn kommer inte att lära sig något som helst angående platser som Kosel, (Västra muren) Maaras Hamachpelah (Patriarkernas platser)eller Kever Rochel ( Rakels grav) från dessa böcker.

Istället får barnen lära sig att dessa platser alla är muslimska heliga platser, som judarna försöker illegitimt att ta kontroll över och gör falska påståenden på att äga.

Omskrivning av historien berör även händelser som kan vara besvärande för araber, såsom de arabiska massakrar på judar i 1929 i Tzefas, Chevron och Jerushalajim. Detta kallas “al Buraq revolt” och presenteras vara utförda för att hindra judarna från att erövra och ockupera dessa heliga ställen. Över 130 judar mördades av sina arabiska grannar under dessa massakrer, men från dessa läroböcker får de palestinska studenterna inte vet sanningen.

Hebreiska och judiska ortnamn har strukits. I ett fall har en bild av ett märke som användes under den brittiska obligatoriska perioden vilken skrevs på hebreiska, engelska och arabiska nu visats med endast de engelska och arabiska bokstäver, de hebreiska bokstäverna har raderats.

Till höger, alla tre språk som ingår i den ursprungliga stämpeln. Till vänster den stämpel som används i palestinska läroböcker, helt raderad från hebreiska.

Även Tel Aviv kallas inte Tel Aviv, men “Tel al-Rabia.” Ordet al-Rabia betyder  ”Vår” på arabiska.

Detta är bara den senaste av många avslöjanden om fördärvlig propaganda som får passera som utbildning i den palestinska myndigheten. Hetsen i palestinska läroböcker är välkänd och dokumenterad. Palestinske presidenten Mahmoud Abbas har talats vid i frågan flera gånger, och har gått med på att vara en del av en gemensam israelisk-US-palestinska kommitté för att utforma nya läroböcker. Även om PA har gått med på att delta i en gemensam israelisk-amerikanska-palestinska kommitté för att utforma nya läroböcker, så har kommittén ännu inte träffats.

UNRWAs skolor har tidigare bevisligen använts som Hamas vapen förråd under Operation Skydds Edge.

Forskningen genomfördes av Centrum för Near East Policy Research, (Israel Behind the News) och publicerades mindre än två veckor efter det att FN: s säkerhetsråds resolution förklarat konstruktion och bosättningar på Västbanken och östra Jerusalem olagligt.

Forskningen presenterades av Dr Arnon Gross, som översatt böckerna, och Dr Ronni Shaked från Harry Truman Research Institute vid Hebrew University i Jerusalem.

 Hamodia Staff, Elior Levy, och Eitan Goldstein, Israel TodayPublicerad med rättigheter av Israel Today 


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.