Krönika - Bechir Rabani
Bryt samtidens egoistiska ytlighetsanda!
Det skuldbaserade finanssystemet är ett av många symtom på att vi glömt bort vad som egentligen är viktigt i livet.
Bryt samtidens egoistiska ytlighetsanda!
Publicerades 2017-02-25

Det skuldbaserade finanssystemet påverkar inte enbart det ekonomiska läget. Anledningen till att många idag inte ser problemet med finanssystemet är pga att på ytan så matar detta systemet successivt folket med små falska belöningar och förhoppningar. Helt plötsligt har folket ”råd” med saker man bara kunnat drömma om.

Idag sitter folk med miljonvillor, lyxbilar, märkeskläder och annat ytligt nonsens som idag betraktas som status. Det är inte många människor som jag har sprungit på som faktiskt äger något av det de skyltar med.

Mycket ofta är det kopplat till stora lån som är uppdelade på ett längre sikt för att ge en känsla av ”äh det löser sig, bara 500-1000kr i månaden”. Det är just denna känsla som är så farlig och förblindade.

Det är just den känslan som inbillar sinnet att man kan skjuta ifrån sig problemen och klarar man inte att betala så löser det sig alltid för det är en strunt summa.

Många sitter idag i hus som de inte ens äger, i många fall nöjer man sig med att enbart betala räntan. Här kommer samma tankemönster in igen ”huset kostar 5 milj, inte lönt att amortera, bättre att enbart betala ränta och på så viss ha råd med annat kul”.

På samma sätt lurar man in folk till abonnemang och andra avtal, den här lilla summan som har en skugga av enorma avgifter och räntor bakom sig. Människor idag använder samma logik som när man läser privatägda nyheter, man nöjer sig med ytan av det som visas. Nämligen det som kan bekräfta ens egna ha-begär eller känslan av att man har rätt.

Samtidigt som allt detta vansinnet balanseras på ett enda ben, nämligen jobbet man går till varje dag.

Skulle samhället råka ut för fler kriser och folket förlorar sina jobb så kommer alla pelare att rasa som dominobrickor och först då kommer man att få känna på finanssystemets kedjor.

Alla bekvämligheter vi är bortskämda med har gjort folket slappa och ignoranta, man orkar helt enkelt inte att fördjupa sig eller att använda sunt förnuft.

I detta express samhälle vi lever i, där allt handlar om att imponera och glänsa finns det ingen tid för förnuft. Snabba-nyheter, snabba slutsatser, snabba svar, snabbmat, snabba förhållanden etc. hets hets hets.

Det som är så imponerande är hur systemet är konstruerat. Det första många gör efter gymnasiet är att binda sig till studielån. Du formas genom skolorna efter utvald ”kunskap”, där många vansinnes ideologier har lyckats infektera skolsystemet.

När du väl är klar så måste du hitta din roll i samhället, vilket betyder att du måste hålla dig i spåret av allt du lärt dig. Börjar du ifrågasätta el gå emot strömmen så kan du bli utfryst el uthängd. Vilket kommer resultera till att du är skuldsatt utan inkomst. Du måste vara trogen systemet för att kunna få ta del av det.

Du hålls i spåret genom att hela tiden känna att du är skyldig systemet något. Detta berg av skulder byggs på ju längre in i livet du kommer. Till slut har du inga andra alternativ än att lyda och tycka saker du inte ens tror på och den enda fria världen du kan yttra dig på blir bakom en anonym profil på internet, än så länge.

Även media ser till att uppmuntra detta beetende. Givetvis, eftersom median ägs av samma finansfamiljer som gynnas av finanssystemet. Den som tror annat har huvudet i röven.

Därför mycket ofta el nästan dagligen på valfri Bonnier/Schibsted media så kommer ni att få se uppmuntran till sex, konsumtion, ytligheter och karriär-hets. Samtidigt som man glorifierar kända personer till Gudalik nivå. Det är helt absurt hur mycket människor idag avgudar personer på scen eller gubbar i kostym.

Detta har lett till att människan idag strävar efter att hela tiden vilja vara någon annan än sig själv.

Tillsammans med media har man lyckats forma om hela samhällsstrukturen och attityden hos folket. Idag handlar allt om egot och konsumtion vilket i sin tur leder till att folket utvecklar ett enorm ha-begär, kosta vad det kosta. Har man inte råd så delar man upp, tar lån och skuldsätter sig upp över öronen, allt för att impa på samhället att man har lyckats.

Folk är redo att kliva över lik för att göra karriär, vilket resulterar i en enorm falskhet och olika typer av fasader för att kunna spela ut varandra. Man ska synas och höras och syns man inte drar man till med allt möjligt för att få känna doften av bekräftelse.

Hela samhället har idag förvandlats till ett enda bekräftelsesökande, konsumerande och sexuellt-skadat tomt skal. Lever man inte upp till detta så bryter man ihop och vänder sig till läkemedelsbolagen.

Samma bolag som ägs av samma finansfamiljer som startade denna snöbollen från första början.

Tyvärr har detta lett till att denna symptom har smugit sig in bland barnen, vilket resulterar i ett destruktivt beetende i tidig ålder. Där de växer upp empatilösa och hagalna beroende av läkemedel med alla möjliga hittepå diagnoser för att lägga skulden på barnen och inte på samhällsstrukturen i sig.

Föräldrarna är lika knäppa och självupptagna med selfies och sociala medier, i bästa fall använder man barnet som en julgran och pyntar upp på bilder. Det är resultatet när man fokuserar på egot och inte på hjärtat.

Vi lever i en mycket kall tid gällande känslor och medmänsklighet. Ingen lägger märke till folkhälsan idag pga allt annat som händer runt om oss. Folkhälsan är snart på botten och vi lär se fler självmord, attentat, mentala utbrott osv.

Ansvaret ligger på er som är föräldrar, ni skapar framtiden och ni kan förändra framtiden.

Godmorgon Sverige!

Bechir Rabani 


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.