Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Massutmaning - ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende - Morgonbladet

Recension
Massutmaning - ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende
En recension av en mycket högaktuell bok
Massutmaning - ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende
Publicerades 2017-03-22

När en svensk civilekonom i februari 2017 utkom med sin starkt samhällskritiska bok om massinvandringen till Sverige ledde detta till en enorm upprördhet hos de politiskt korrekta på vänsterkanten.

Det blev också en våldsam debatt i sociala medier och ”gammelmedia” för att någon vågade avslöja fakta om den katastrof som blivit resultatet av den svenska snällheten att ”öppna våra hjärtan” för en massinvandring utan föregående beräkning av kostnaderna, mänskligt och ekonomiskt.

Boken ansågs så kontroversiell till en början att ett flertal bibliotek vägrade ta in den trots stor efterfrågan. Senare har dessa fått ändra sig inför trycket från allmänheten. 

Författaren Tino Sanandaji är själv invandrare, kurd, född 1980, han kom från Iran till Sverige 9 år gammal. Sanandaji har skaffat sig en omfattande utbildning. Han blev civilekonom vid handelshögskolan i Stockholm. Vid University of Chicago tog han först en masterexamen (M.A.) och blev där senare filosofie doktor (PhD) i public policy.

Nationalekonom, författare, debattör. Sanandaji har skrivit flera böcker. Han mottog 2016 priset för Årets Hjälte av Politikfakta. - Sagt om Sanandaji: ”En av de få kunniga och pålästa sanningssägare vi har. Han skulle platsa i politiken som sakkunnig rådgivare åt samtliga partier i riksdagen.” - ”Timo Sanandaji kommer att påverka Sverige under många år framåt.”

Bokens 20 kapitel ger en grundlig analys av den storskaliga invandringens effekt på Sverige, vad gäller samhällsekonomi, ojämlikhet, utanförskap, olika typer av kriminalitet och antisocialt beteende.

Enkla och överskådliga tabeller med statistik förtydligar de fakta som presenteras. Författaren förkastar multikulturalismen, förklarar ingående varför och förordar en rakt motsatt modell som han kallar ”E pluribus unum” från latinet med betydelsen ”från många, en”.

Denna devis står på USA:s statsvapen och var dess valspråk 1776 till 1956. Det senare synsättet kan också liknas vid en smältdegel då invandrare smälter samman till en enhetlig nationell kultur med en känsla av samhörighet.

Boken ger en analys av de samhällsproblem som orsakats av massinvandringen. Sedan tidigt 1990-tal har de med invandrarbakgrund stått för hälften av ökningen av andelen låginkomsttagare, drygt hälften av minskningen i behörighet bland elever som lämnar grundskolan, cirka två tredjedelar av ökningen av utbetalda socialbidrag och mer än hundra procent av ökningen i arbetslöshet.

Problem som stenkastning mot polis och räddningspersonal och anlagda bränder är starkt koncentrerade till invandrarområden. Antalet utanförskapsområden ökar alltmer. Utrikes födda utgör cirka 17 procent, av Sveriges befolkning, men trots detta står utrikes födda för 53 procent av de med långa fängelsestraff.

71 procent av Sveriges barnfattigdom finns i hushåll med utländsk bakgrund, första och andra generationens invandrare.

Kapitel 4 med rubriken Sverige som moralisk stormakt ger en träffande beskrivning av Sveriges irrationella humanism. Trots en flera år lång flyktingdebatt har det aldrig diskuterats hur Sverige kan utarbeta en plan för att globalt lindra effekterna av flyktingkatastroferna.

De som haft en mer realistisk syn på problemet med den enorma invandringen från utomeuropeiska länder har tyvärr ofta kallats främlingsfientliga. - Sandaji:

”Det är inte omöjligt att Sverige har gjort mer humanitär skada än nytta genom att skära i extremt värdefulla projekt såsom medicin, vatten och HIV-behandling i Afrika – som enligt vissa estimat räddat tusentals liv – för att finansiera en flyktingmottagning nästan uteslutande bestående av asylsökande som redan fått skydd för sina liv i säkra länder.”

I kapitel 19 ger författaren 25 lösningsförslag på hur Sverige skulle kunna bli en ”moralisk stormakt på riktigt” Det är konkreta förslag mot utanförskap och antisocialt beteende.

De som lockats till landet med stora förhoppningar om välstånd men blivit besvikna måste Sverige ta moraliskt ansvar för att hjälpa så gott det går. Andra kan få viss gottgörelse genom ett generöst återvändarbidrag. Författaren betonar att en liten rik välfärdsstat inte kan ha öppna gränser.

Utanförskapet kommer att fortsätta så länge Sverige har en omfattande flyktinginvandring från tredje världen. Därför är en reglerad invandring en absolut förutsättning för att i möjligaste mån rätta till de fel som begåtts.

Jag har haft stor behållning av den här läsningen. Det märks att författaren är utbildad ekonom. Han ger råd om nationalekonomisk utveckling rent allmänt för innovation och entreprenörskap.

För att inte trötta er som läser detta och för att väcka er nyfikenhet att läsa boken, går jag inte in på de 25 lösningsförslagen för att rädda Sverige. Men med ett seriöst arbete av alla oss som bor här och nya ärliga och ansvarskännande politiker skulle landets kaotiska situation kunna vändas i rätt riktning.

Gullan Malmquist.

 

 

 

 

 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler