Granskning - islam och väst
Europa slår tillbaka med ljus och nallebjörnar
Europa har fortfarande inte insett att den terror som slagit till mot dess metropoler har varit krigshandlingar, och inte misstag som begåtts av några få störda personer som har misstolkat den islamska religionen. Det hävdar Giulio Meotti i denna granskning av västvärldens reaktion på islam.
Europa slår tillbaka med ljus och nallebjörnar
Publicerades 2017-06-25
 
  • Denna långa och ledsamma lista är den islamistiska terrorismens mänskliga skörd på europeisk mark:

Madrid: 191. London: 58. Amsterdam: 1. Paris: 148. Bryssel: 36. Köpenhamn: 2. Nice: 86. Stockholm: 5. Berlin: 12. Manchester: 22. Och denna lista innehåller inte de hundratals européer som slaktats utomlands, på Bali, i Sousse, i Dakka, Jerusalem, Sharm el Sheikh och Istanbul.

Men efter 567 terroroffer förstår Europa fortfarande inte. Bara under den första halvan av 2017 har det förekommit försök till terrorattacker i Europa var nionde dag i snitt. Trots denna islamistiska offensiv slår Europa tillbaka med nallebjörnar, ljus, blommor, nattvak, hashtaggar på Twitter och serieteckningar.

Efter den elfte september och 2 996 offer beslutade sig USA under George W. Bush att slå tillbaka. USA och några tappra europeiska allierade, såsom Storbritannien, Italien och Spanien visade sig vara "den starkare hästen". Islamistiska krigare kastades omkull på defensiven: Jihadistiska rekryter hoppade av och dussintals terrorplaner avbröts.

Men detta varade inte länge. Europa gick snabbt tillbaka till sin egen hemmafront, medan islamisterna förflyttade kriget till europeisk mark: Madrid, London, Theo van Gogh... 

Sedan dess har situationen bara blivit värre: en enkel beräkning visar att vi gick från en attack vartannat år till en attack var nionde dag. Ta bara det senaste halvåret: Berlin, London, Stockholm, Paris och nu Manchester.

Europa har fortfarande inte insett att den terror som slagit till mot dess metropoler har varit krigshandlingar, och inte misstag som begåtts av några få störda personer som har misstolkat den islamiska religionen. Idag finns det fler brittiska muslimer i ISIS led än i de brittiska väpnade styrkorna. Enligt Alexandre Mendel, författare av boken Jihadist France, finns det fler våldsamma salafister i Frankrike än vad det finns regelrätta soldater i det svenska försvaret.

Tretton år efter attacken mot Madrids tågtrafik läser Europas ledare från samma manus: de gömmer de smärtsamma bilderna för att inte skrämma någon och för att dölja att de islamistiska angriparna är initierade och "tillverkade i Europa", de upprepar att "islam är en fredlig religion"; fångar inom våra friheter; de ser på när de tas bort en efter en medan vi uttrycker att "vi kommer inte ändra vår livsstil"; och när de utrotar det fundamentala i vår civilisation – yttrandefrihet, tankefrihet, rörelsefrihet, religionsfrihet – hela grunden för den judisk-kristna västvärlden.

Det radikala islam är det största hotet mot Europa sedan nazismen och den sovjetiska kommunismen. Men vi ifrågasätter ännu inte några av de politiska eller ideologiska grundpelare som har lett till den nuvarande katastrofen, såsom multikulturalism och massinvandring.

Stora terrorförhindrande åtgärder, det enda som skulle kunna bekämpa terroristernas planer och moral, har aldrig vidtagits. Dessa skulle innebära att stänga ned moskéer, deportering av radikala imamer, bannlysning av utländsk finansiering av moskéer, nedstängning av giftiga icke-statliga organisationer, uttömning av socialbidrag som finansierar Europas jihadister, avståndstagande från jihadister och förhindrande av utländska krigare från att återvända hem från krigsfronten.

Vi behandlar krig och folkmord som om de bara är misstag som begåtts av våra säkerhetstjänster.

Vi avfärdar det radikala islam som några få rubbade människors "mentala sjukdom". Under tiden öppnas två nya salafistiska moskéer varje vecka i Frankrike, medan det radikala islam predikas i över 2 300 franska moskéer.

Tusentals europeiska muslimer har åkt för att utföra jihad i Syrien och Irak, och fundamentalister tar över kontrollen av moskéer och islamiska centrum. I Bryssel är alla moskéer styrda av salafister, som sprider det radikala islam till de muslimska massorna.

Den sorgliga sanningen är att Europa aldrig har haft den politiska viljan att utkämpa ett riktigt krig mot ISIS och de andra jihadistgrupperna. Annars hade ar-Raqqah och Mosul redan neutraliserats. Istället har islamister tagit över Molenbeek i Belgien, de franska förorterna och stora delar av Storbritannien.

Vi borde nu fira Mosuls frigöring och de kristnas återkomst till sina hem; istället sörjer vi 22 personer som mördats och 64 som skadats av en islamistisk självmordsbombare i Manchester och 29 kristna som dödats i Egypten bara denna vecka.

En seriös krigsföring skulle kräva omfattande bombningar för att utplåna så många islamister som möjligt. Men vi är tydligen inte redo att överge våra masochistiska insatsregler som ger företräde åt fiendens folk framför vårt egna.

Europa har heller aldrig krävt att dess muslimska samfund ska förkasta jihadismen och islamistisk sharialag. Tystnaden är det som hjälper islamister att tysta ned modiga muslimska oliktänkande.Under tiden blir Europas arméer mindre och mindre för varje dag som går, som om vi redan anser att det är kört.

Efter varje attack återvinner Europas ledare samma tomma slagord: "Fortsätt framåt"; "Vi är starkare", "Fortsätt som vanligt". Den muslimska borgmästaren i London, Sadiq Khan, säger åt oss att vi måste vänja oss vid det dagliga blodbadet! Han säger att han tror att terrorhotet är "en del av livet i en storstad" och att stora städer runt om i världen "måste vara förberedda på sådana saker".

Menar han på allvar att vi ska vänja oss vid massakern av våra egna barn på Manchester Arena? Islamistisk terror har nu blivit en del av landskapet i så många stora europeiska städer: Paris, Köpenhamn, Nice, Toulouse, Berlin...

Istället för att koncentrera sig på jihad och det radikala islam fortsätter Europas ledare att tala om det "ryska hotet". Det hade verkligen varit ett misstag att försumma den ryska expansionismen. Men var det Vladimir Putins trupper som attackerade Westminister?

Sprängde ryska agenter sig själva i luften och tog barns liv på en konsert i Manchester? Utförde en före detta sovjetisk spion en massaker mot svenska fotgängare i Stockholm? För Europas ledare verkar det vara en välkommen distraktion från de riktiga fienderna att tala om Putin.

Den franska författaren Philippe Muray skrev i sin bok, Dear Jihadists:

"Kära jihadister! Skaka av vrede inför mannen i bermudashorts! Frukta rädslan i konsumenterna, resenärerna, turisterna, semesterfirarna som reser sig upp i sina husvagnar! Föreställ er själva som oss när vi vältrar oss i den fröjd och lyx som har försvagat oss."

Det verkar som att islamistisk terrorism enligt Europa inte är verklig, utan ett tillfälligt avbrott i rutinen. Vi kämpar mot global uppvärmning, malaria och hunger i Afrika, och för en global värld med jämställdhet. Men är vi inte redo att kämpa för vår civilisation? Eller har vi redan gett upp?

Giulio Meotti, Kulturredaktör på Il Foglio, är en italiensk journalist och författare.

 

 

Publicerat med tillstånd från Gatestone.


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler