Granskning - islam och väst
Europa slår tillbaka med ljus och nallebjörnar
Europa har fortfarande inte insett att den terror som slagit till mot dess metropoler har varit krigshandlingar, och inte misstag som begåtts av några få störda personer som har misstolkat den islamska religionen. Det hävdar Giulio Meotti i denna granskning av västvärldens reaktion på islam.
Europa slår tillbaka med ljus och nallebjörnar
Publicerades 2017-06-25
 
  • Denna långa och ledsamma lista är den islamistiska terrorismens mänskliga skörd på europeisk mark:

Madrid: 191. London: 58. Amsterdam: 1. Paris: 148. Bryssel: 36. Köpenhamn: 2. Nice: 86. Stockholm: 5. Berlin: 12. Manchester: 22. Och denna lista innehåller inte de hundratals européer som slaktats utomlands, på Bali, i Sousse, i Dakka, Jerusalem, Sharm el Sheikh och Istanbul.

Men efter 567 terroroffer förstår Europa fortfarande inte. Bara under den första halvan av 2017 har det förekommit försök till terrorattacker i Europa var nionde dag i snitt. Trots denna islamistiska offensiv slår Europa tillbaka med nallebjörnar, ljus, blommor, nattvak, hashtaggar på Twitter och serieteckningar.

Efter den elfte september och 2 996 offer beslutade sig USA under George W. Bush att slå tillbaka. USA och några tappra europeiska allierade, såsom Storbritannien, Italien och Spanien visade sig vara "den starkare hästen". Islamistiska krigare kastades omkull på defensiven: Jihadistiska rekryter hoppade av och dussintals terrorplaner avbröts.

Men detta varade inte länge. Europa gick snabbt tillbaka till sin egen hemmafront, medan islamisterna förflyttade kriget till europeisk mark: Madrid, London, Theo van Gogh... 

Sedan dess har situationen bara blivit värre: en enkel beräkning visar att vi gick från en attack vartannat år till en attack var nionde dag. Ta bara det senaste halvåret: Berlin, London, Stockholm, Paris och nu Manchester.

Europa har fortfarande inte insett att den terror som slagit till mot dess metropoler har varit krigshandlingar, och inte misstag som begåtts av några få störda personer som har misstolkat den islamiska religionen. Idag finns det fler brittiska muslimer i ISIS led än i de brittiska väpnade styrkorna. Enligt Alexandre Mendel, författare av boken Jihadist France, finns det fler våldsamma salafister i Frankrike än vad det finns regelrätta soldater i det svenska försvaret.

Tretton år efter attacken mot Madrids tågtrafik läser Europas ledare från samma manus: de gömmer de smärtsamma bilderna för att inte skrämma någon och för att dölja att de islamistiska angriparna är initierade och "tillverkade i Europa", de upprepar att "islam är en fredlig religion"; fångar inom våra friheter; de ser på när de tas bort en efter en medan vi uttrycker att "vi kommer inte ändra vår livsstil"; och när de utrotar det fundamentala i vår civilisation – yttrandefrihet, tankefrihet, rörelsefrihet, religionsfrihet – hela grunden för den judisk-kristna västvärlden.

Det radikala islam är det största hotet mot Europa sedan nazismen och den sovjetiska kommunismen. Men vi ifrågasätter ännu inte några av de politiska eller ideologiska grundpelare som har lett till den nuvarande katastrofen, såsom multikulturalism och massinvandring.

Stora terrorförhindrande åtgärder, det enda som skulle kunna bekämpa terroristernas planer och moral, har aldrig vidtagits. Dessa skulle innebära att stänga ned moskéer, deportering av radikala imamer, bannlysning av utländsk finansiering av moskéer, nedstängning av giftiga icke-statliga organisationer, uttömning av socialbidrag som finansierar Europas jihadister, avståndstagande från jihadister och förhindrande av utländska krigare från att återvända hem från krigsfronten.

Vi behandlar krig och folkmord som om de bara är misstag som begåtts av våra säkerhetstjänster.

Vi avfärdar det radikala islam som några få rubbade människors "mentala sjukdom". Under tiden öppnas två nya salafistiska moskéer varje vecka i Frankrike, medan det radikala islam predikas i över 2 300 franska moskéer.

Tusentals europeiska muslimer har åkt för att utföra jihad i Syrien och Irak, och fundamentalister tar över kontrollen av moskéer och islamiska centrum. I Bryssel är alla moskéer styrda av salafister, som sprider det radikala islam till de muslimska massorna.

Den sorgliga sanningen är att Europa aldrig har haft den politiska viljan att utkämpa ett riktigt krig mot ISIS och de andra jihadistgrupperna. Annars hade ar-Raqqah och Mosul redan neutraliserats. Istället har islamister tagit över Molenbeek i Belgien, de franska förorterna och stora delar av Storbritannien.

Vi borde nu fira Mosuls frigöring och de kristnas återkomst till sina hem; istället sörjer vi 22 personer som mördats och 64 som skadats av en islamistisk självmordsbombare i Manchester och 29 kristna som dödats i Egypten bara denna vecka.

En seriös krigsföring skulle kräva omfattande bombningar för att utplåna så många islamister som möjligt. Men vi är tydligen inte redo att överge våra masochistiska insatsregler som ger företräde åt fiendens folk framför vårt egna.

Europa har heller aldrig krävt att dess muslimska samfund ska förkasta jihadismen och islamistisk sharialag. Tystnaden är det som hjälper islamister att tysta ned modiga muslimska oliktänkande.Under tiden blir Europas arméer mindre och mindre för varje dag som går, som om vi redan anser att det är kört.

Efter varje attack återvinner Europas ledare samma tomma slagord: "Fortsätt framåt"; "Vi är starkare", "Fortsätt som vanligt". Den muslimska borgmästaren i London, Sadiq Khan, säger åt oss att vi måste vänja oss vid det dagliga blodbadet! Han säger att han tror att terrorhotet är "en del av livet i en storstad" och att stora städer runt om i världen "måste vara förberedda på sådana saker".

Menar han på allvar att vi ska vänja oss vid massakern av våra egna barn på Manchester Arena? Islamistisk terror har nu blivit en del av landskapet i så många stora europeiska städer: Paris, Köpenhamn, Nice, Toulouse, Berlin...

Istället för att koncentrera sig på jihad och det radikala islam fortsätter Europas ledare att tala om det "ryska hotet". Det hade verkligen varit ett misstag att försumma den ryska expansionismen. Men var det Vladimir Putins trupper som attackerade Westminister?

Sprängde ryska agenter sig själva i luften och tog barns liv på en konsert i Manchester? Utförde en före detta sovjetisk spion en massaker mot svenska fotgängare i Stockholm? För Europas ledare verkar det vara en välkommen distraktion från de riktiga fienderna att tala om Putin.

Den franska författaren Philippe Muray skrev i sin bok, Dear Jihadists:

"Kära jihadister! Skaka av vrede inför mannen i bermudashorts! Frukta rädslan i konsumenterna, resenärerna, turisterna, semesterfirarna som reser sig upp i sina husvagnar! Föreställ er själva som oss när vi vältrar oss i den fröjd och lyx som har försvagat oss."

Det verkar som att islamistisk terrorism enligt Europa inte är verklig, utan ett tillfälligt avbrott i rutinen. Vi kämpar mot global uppvärmning, malaria och hunger i Afrika, och för en global värld med jämställdhet. Men är vi inte redo att kämpa för vår civilisation? Eller har vi redan gett upp?

Giulio Meotti, Kulturredaktör på Il Foglio, är en italiensk journalist och författare.

 

 

Publicerat med tillstånd från Gatestone.


                           
Annons:


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.

Insändare
De verkliga monstren
De verkliga monstren
De som utifrån sin politiska agenda förstör människor är de verkliga monstren, hävdar Gullan Malmquist.


Granskning - Sverige
Sverige: Ett statsförfall?
Sverige: Ett statsförfall?
Svenska staten kämpar på ett orwelliskt sätt mot de svenska medborgare som pekar på de uppenbara problemen som migrationspolitiken orsakar menar Judith Bergman i denna granskning av svensk immigrationspolitik.


Krönika - Peter Strömberg
Därför är Hultqvist lämplig som försvarsminister
Därför är Hultqvist lämplig som försvarsminister
För att slippa göra klart lumpen påstod Hultqvist att han var pacifist. Det var det enda sättet man kunde komma undan vapentjänstgöring, så för den lögnaktige var det vad denne fick dra till med.

Nyheter - Utrikes
Israeliska Eco Wave Power bygger vågkraftanläggning i Mexiko
Israeliska Eco Wave Power bygger vågkraftanläggning i Mexiko
Anläggningen som ska generera 4,1 megawatt i mexikanska Manzanillo blir israeliska vågkraftsbolaget Eco Wave Powers första anläggning i landet.
Krönika - Karl Olov Arnstberg
Inkompetens
Inkompetens
Ett mejl från en advokat i Sverige.

Utrikes - Mellanöstern
UNRWA: Tillförsel av medel till Hamas för kommande stridsåtgärder
UNRWA: Tillförsel av medel till Hamas för kommande stridsåtgärder
Efter ‘Operation Protective Edge’ (Israel-Gaza konflikten sommaren 2014 ) uttrycker människor från alla samhällsskikt i Israel sin oro över de terrortunnlar som grävs av Hamas och även den ökande militära närvaron av Hamas i Gaza. Det här utgör ett hot mot hela civilbefolkningen i södra Israel.


Utrikes - försvaret
Därför körde en atomubåt och en slagkryssare genom danska Stora Bält
Därför körde en atomubåt och en slagkryssare genom danska Stora Bält
När den ryska ubåten tillsammans med sin ackompanjon slagkryssaren Pjotr Velikij stävade genom Danskt vatten blev det igenom Stora Bält. Ubåten gick då i ytläge eftersom detta sund mellan Fyn och Själland är för grunt för undervattenspassage.

Utrikes
USA påbörjar nya sanktioner mot Iran
USA påbörjar nya sanktioner mot Iran
Sanktionerna utökas till att inkludera 18 iranska individer och grupper som USA anklagar för att backa upp Irans ballistiska robotprogram.


Kristna Värdepartiet når ut trots begränsade resurser
Kristna Värdepartiets satsning i Almedalen i år gav goda resultat.

Reportage - Intervju
Intervju med Ronie Berggren om hans bok om Bush
Intervju med Ronie Berggren om hans bok om Bush
Har vi något att lära av George Bush idag? Många skulle säga nej, men det är en felaktig uppfattning menar USA-analytikern Ronie Berggren.


Nyheter - Utrikes
Israel rankas idag som en världsledande producent av TV-serier
Israel rankas idag som en världsledande producent av TV-serier
“Homeland, ”Prisoners of War, Fauda, In Treatment” – Israel producerar idag serier i världsklass som visas på såväl Netflix, HBO som andra TV-kanaler.
Krönika - Soheila Fors
Det religiösta hatet är religiöst
Det religiösta hatet är religiöst
Soheila Fors som själv flytt från det religiösa hatet avslöjar en myt som vänsteretablisemanget omhuldar

Krönika - Lars Bern
Eldriften verkar komma fortare än jag trott
Eldriften verkar komma fortare än jag trott
Lars Bern om eldriftens utveckling.


Utrikes - Tyskland
Tyskland konfiskerar bostäder för att använda till migranter
Tyskland konfiskerar bostäder för att använda till migranter
Myndigheterna i Hamburg konfiskerade sex bostadsenheter i Hammdistriktet nära stadens centrum i en auktion som aldrig tidigare förekommits. Liknande exproprieringsåtgärder har föreslagits i Berlin, Tysklands huvudstad.

Analys - Ekonomi
Kan pengar skapa välstånd?
Kan pengar skapa välstånd?
Jon Nylander förklarar den ekonomiska grunden till välstånd och utveckling


Inrikes
Kungsväg till SU-professur: lärarförslagsnämnd kryddade postmodernists meriter
Kungsväg till SU-professur: lärarförslagsnämnd kryddade postmodernists meriter
En aktuell professorstillsättning avslöjar hur långt ansvariga vid Humanistiska fakulteten är villiga att gå för att främja vissa sökande och utesluta andra genom strategiska brott mot gällande regler.

Inrikes
Så ska utländska byggföretag lockas till Sverige
Så ska utländska byggföretag lockas till Sverige
Regeringen vill göra det lättare för utländska företag att slå sig fram på den svenska byggmarknaden. Boverket får i uppdrag att skapa en webbplats där de svenska byggreglerna presenteras på engelska, och framöver även på andra språk.


Nyheter - försvaret
Svensk nobbade svenska försvarets bud till fördel för främmande makt
Svensk nobbade svenska försvarets bud till fördel för främmande makt
Joachim Kuylenstierna sålde ubåtshamnen i Fårösund till kineserna.

Åsikt
Snart obligatorisk TV-avgift
Snart obligatorisk TV-avgift
En fråga som kommer upp är; Vill svenska folket tvingas att betala TV-avgift? Det görs inga undersökningar om det.


Inrikes - immigration och integration
Sveriges mångkulturella apartheid
Sveriges mångkulturella apartheid
I svenska förorter, som i många andra förorter i Europa, verkar förtrycket som många flyktingar flyr ifrån följa dem till det nya landet. Islamistiska organisationer i Sverige stärkt sin ställning genom stöd från Saudiarabien och det svenska samhället.

Granskning - islam och väst
Europa slår tillbaka med ljus och nallebjörnar
Europa slår tillbaka med ljus och nallebjörnar
Europa har fortfarande inte insett att den terror som slagit till mot dess metropoler har varit krigshandlingar, och inte misstag som begåtts av några få störda personer som har misstolkat den islamska religionen. Det hävdar Giulio Meotti i denna granskning av västvärldens reaktion på islam.


Inrikes
Den okända KI-skandalen: ARW stöder Thomas Lundeberg i Europadomstolen
Den okända KI-skandalen: ARW stöder Thomas Lundeberg i Europadomstolen
Förre KI-professorn Thomas Lundebergs söker nu upprättelse i Europadomstolen efter att i en undermålig VR-utredning ha anklagats för forskningsfusk. Det ledde till att han förbjöds att undervisa och till att all eventuell forskning skulle betraktas som ”förtroendeskadande bisyssla”.

Utrikes
Det amerikanska F-35 har allvarliga problem
Det amerikanska F-35 har allvarliga problem
De länder som har skrivit kontrakt eller ingått någon form av avtal på att köpa F-35 är Storbritannien, Italien, Norge, Danmark, Nederländerna, Kanada, Turkiet och Australien. Över 3000 F-35 är planerade att byggas till 2035 om man räknar in USA:s behov.


Analys partiledardebatten
Löfven samarbetar med vissa partier till höger men inte med andra
Löfven samarbetar med vissa partier till höger men inte med andra
Stefan Löfven lovar att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Säger att det inte går att genomföra förbättringar i samarbete med ett högerextremt parti. 

Inrikes
Inrikesministern smet från hyra och hade ett 30-tal anmärkningar hos Kronofogden
Inrikesministern smet från hyra och hade ett 30-tal anmärkningar hos Kronofogden
Huset kvaddat av kollektivet som bodde där. Dök inte upp till förhandlingen i tingsrätten. Allt som allt har Ygeman betalat 6000 kr av sin skuld från tingsrätten. Han känns tydligen inte vid, vid några skulder till offren idag. Tycker att han ”kom hårt undan”.


Inrikes
Ny brittisk studie: akademisk frihet i Sverige på europeisk bottennivå
Ny brittisk studie: akademisk frihet i Sverige på europeisk bottennivå
Sverige tillhör bottenligan när det gäller den akademiska friheten i ett europeiskt perspektiv. Det framkommer i den kanske mest detaljerade jämförande undersökning som någonsin gjorts på området.