Utrikes - Mellanöstern
UNRWA: Tillförsel av medel till Hamas för kommande stridsåtgärder
Efter ‘Operation Protective Edge’ (Israel-Gaza konflikten sommaren 2014 ) uttrycker människor från alla samhällsskikt i Israel sin oro över de terrortunnlar som grävs av Hamas och även den ökande militära närvaron av Hamas i Gaza. Det här utgör ett hot mot hela civilbefolkningen i södra Israel.
UNRWA: Tillförsel av medel till Hamas för kommande stridsåtgärder
Publicerades 2017-07-30

Efter vapenvilan i augusti 2014 insisterade Israel på en stark övervakning av konstruktionsmaterial som importeras till Gaza för att säkerställa att det inte skulle användas för terrorändamål.

En talesperson för COGAT (samordnaren för myndigheternas verksamhet i territorierna) tog upp komplexiteten i frågan, och säger att ”Fram tills nu, har över 100,000 bostäder reparerats, tusentals har byggts och hundratals internationella projekt har startats till förmån för befolkningen i Gaza.”

Hon noterade också att IDF skyddar Israel i denna situation, genom att säkerställa att leveranser bistår rehabilitering av Gaza och är tillåtna endast efter omfattande säkerhetsövervakning utförd av FN och Israel.

I detta sammanhang har Israel i tillsammans med USA, tillåtit UNRWA (FN: s hjälporganisation för palestinaflyktingar i Mellanöstern) att styra leveranser som går in i Gaza. UNRWA kontrollerar nu effektivt cementimporten in i Gaza, som anländer i UNRWA-märkta lastbilar.

UNSCO:s  (FN: s särskilda samordnare för fredsprocessen i Mellanöstern) pressinformationstjänsteman, Murad Bakri, bekräftade att cementen verkligen levereras via UNRWA till Gaza.

UNRWA har en viktig roll att spela i Gaza: 80% av de 1,7 miljoner invånarna i Gaza lever faktiskt i UNRWA:s flyktingläger, som definieras som “tillfälliga” boendeformer för ättlingar till arabiska flyktingar från 1948. De förblir i UNRWA:s anläggningar enligt vad de tror är FN: s löfte om ”rätten att återvända” till arabiska byar som fanns före kriget.

Trots humanitära avsikter, kontrolleras UNRWA i Gaza fortfarande av Hamas.
Cement till UNRWA betyder att det hamnar hos Hamas.

UNRWA skolor fungerar ofta som militära träningsläger som förbereder 50,000 palestinska arabiska barn för att genomföra militära aktiviteter med Hamas militära gren, koordinerade med UNRWA: s skolor.

UNRWA har antagit den nya läroplanen från Palestinska Myndigheten (PA) som indoktrinerar den nya generationen att leva och dö för ”rätten att återvända” – med vapenmakt – till byar och städer förlorade till Israel 1948, legitimerande våld i denna strävan.

I mars publicerade Center for Near East Policy Research sin 7: e korta dokumentärfilm som skildrar uppvigling och militärutbildning som sker i samarbete med UNRWA: s skolor. Hamas inflytande i UNRWA: s skolor i Gaza har gjort det möjligt för Hamas att utbilda unga barn från 11 års ålder inom tekniken att hantera alla former av tunga vapen ([1]).

Center for Near East Policy Research har länge dokumenterat förekomsten av Al-Kutla al-Islamiya – en officiell gren av Hamas – som öppet verkar i UNRWA: s skolor i Gaza ([2]).

Administratörernas Union i UNRWA föll i Hamas händer i det fackliga valet 1999.

I varje fackligt val i UNRWA sedan dess har Hamas stärkt sitt fäste i facket, vilket skapar en situation där Hamas kontrollerar alla medel och förnödenheter som skickas till UNRWA i Gaza ([3]).

I februari medgav UNRWA att de behållit en viktig facklig ledare från Hamas i sin personal, Dr. Suhail al-Hindi. Han har varit ordförande i föreningen för palestinska arbetare i UNRWA sedan 2012.

Han arbetar som rektor för en UNRWA-grundskola. COGAT bekräftar att “Suheil Ahmad Hassan al-Hindi har framträtt som en av de som utvalts för medlemskap i Hamas politbytå [vilka regerar i Gaza]”.
I mars erkände UNRWA att Mohamed al-Jamassi chefen för Engineering Department (tekniska fakulteten) vid UNRWA också valdes in i Hamas politbyrå.

MK Dr. Anat Berko från politiska partiet Likud, en akademisk expert på terroristbekämpning, varnade för att ”Det står klart för alla att en del av cementen används inom tunnelindustrin och restaureringen av Hamas, snarare än rehabilitering av Gaza.

UNRWA är ett organ som bildats av FN fast det kontrolleras av Hamas, vars anläggningar användes för att skjuta raketer mot israeler under ’Operation Protective Edge’. Israel försöker separera befolkningens i Gaza från Hamas genom att ge humanitärt bistånd till sina medborgare, vilket tyvärr också tjänar Hamas.”

MK Haim Jelin från politiska partiet “Yesh Atid”, före detta regional borgmästare i de judiska jordbrukssamhällena i närheten av Gaza, bekräftade att UNRWA, som kontrolleras av Hamas, faktiskt övervakar flödet av cement till Gaza.

Med Jelin’s egna ord, ”Under Israelisk kontroll, överförs cement till Gazaremsan för UNRWA-projekt och för att reparera skadade bostäder.” Jelin tillade att ”På grund av bristen på cement i Gazaremsan , säljs cementen till höga priser till rika människor, och en del av det skickas till Hamas, som använder den bland annat för att bygga tunnlar.”

Den amerikanska regeringen är fortfarande den största bidragsgivaren till UNRWA,. De bidrar med 400 miljoner dollar av UNWRA’s budget på 1,2 miljarder dollar. Amerikansk lag förbjuder anslag till någon myndighet som anställer medlemmar ur Hamas, eller betecknas av USA som en utländsk terroristorganisation (FTO).

GAO, (General Accounting Office) i USA: s regering, gör nu en egen oberoende utredning av terrorkopplingarna mellan UNRWA och Hamas.

Frågan kvarstår : Är samarbetet mellan UNRWA och Hamas i Gaza på GAO’s agenda?

I en tid när Trump-administrationen överväger omfattande nedskärningar till olika FN-organ, kan tidpunkten för GAO’s utredning inte vara bättre.

 David Bedein och Amram Sherby

Källa: Israel Behind the News


                           
Annons:


Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.

Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?


Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.
Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister


Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem

Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.


Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.

Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.


Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.

Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.


Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!