Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.
Statistiker styr Sverige
Publicerades 2017-09-18 © Statistiska Centralbyrån

Det har stått så med jämna mellanrum i olika medier i många, många år, så det är verkligen en medveten lögn och inget misstag. Efter den senaste flyktingvågen så kan de inte längre framställa detta som trovärdigt så de avslutade kampanjen med att skriva på Sveriges Radio att nu är inte längre kvinnorna i majoritet. Sanningen är att de har aldrig varit i majoritet.

Sanningen är att det föds 1060 pojkar på 1000 flickor, och har alltid gjort i alla länder. Det är bara i de högsta åldrarna det finns fler kvinnor än män eftersom män dör tidigare.

Att ljuga med statistik är ett uttryck som de flesta av oss har hört, men inte trodde vi att det skulle vara så. Det finns anledning att vara skeptisk till att sätta tilltro till den senaste fragmentariska statistiken som presenterats på Sveriges Radio. Den att utrikesfödda i högre grad står utanför arbetsmarknaden. Det är säkert sant att de gör det, men har det alltid varit så? Eller blev det så i samband med den senaste migrationsvågen.

Det man kan veta är att antingen snuttifierar de statistiken för att snedvrida sanningen, eller så dränker de oss i statistik så att vi inte ska orka, kunna eller vilja ta reda på sanningen.

Min källa säger att hen är rädd att det finns någon tung person som verkligen sitter som spindeln i nätet och att denne spindel vet om det. Och i Sverige så är denna spindel troligtvis en statistiker, kanske en journalist eller både och.

Genom att snuttifiera statistik i medierna så kan personen styra in svenska folket i åsiktsfållor. Och inte bara svenska folket utan statsministern och andra politiker och journalister styrs in i dessa åsiktsfållor. Om man nu behöver styra in dem.

Min källa säger att det troligen rör sig om en man som är över medelålders, har hållit på med statistik i större delen av sitt liv och står till vänster. Han vet att han ljuger och han vet vad han gör.

Alternativet är att de statliga statistiska centralerna består av slutna kretsar som är insatta och som sprider desinformation i egenskap av organisationer. Men det lutar mot att det sitter en spindel i nätet enligt min källa. På allvar. Min källa vill dock inte säga om hen misstänker någon individ.

Om man begär utdrag om utrikes födda, demografi och sådant av SND (Swedish National Data Service) så får man en USB-sticka fullproppad med nonsensstatistik som ingen människa kan få ut någonting av. Det är stört omöjligt att läsa ut någonting, inte ens i excellbladets kolumners rubriker får man en endaste ledtråd. Och det är om man ens kan öppna filerna. Jag är själv en innehavare av en sådan värdelös USB-sticka från SND.

En vanlig medborgare ges i praktiken inte tillgång till sådan statistik. Det finns skrönor som säkert de flesta har hört om att det finns socialdemokratiska hemliga arkiv i landet med komprometterande uppgifter i. Varför skulle man behöva sådana när man har statistiska centraler och betrodda som sitter på dem?

Enligt min källa så kör Försvarsmakten (FM) med samma trix när de framställer sin beskärda del av skattepengarna som går till försvaret i förhållande till Rysslands krigsmaktsbudget. Men jag kan ha full förståelse för det.

För även om de kör med samma trix så har försvarets budget reducerats med 25 procent eller 10 miljarder kronor årligen i reda pengar de senaste tio åren, samtidigt som Bruttonationalprodukten har ökat och hotbilden har blivit värre.

Det är ett faktum. FM är defensiva, och det är det som gör hela skillnaden. FM styr inte Sverige, de försöker värna Sverige mot främmande makt, i praktiken Ryssland, och därför tar de till det här trixet av altruistiska skäl. Svenska folket står bakom dem till stor del.

Källan vet till och med på vilket sätt som Försvarsmakten tar till statistiska trix för att få svenska folket att inse allvaret av nedrustningen i förhållande till Rysslands upprustning.

Men eftersom jag är patriot så kommer jag inte att ta upp det och presentera på vilket sätt det är så. Jag nöjer mig med att konstatera att försvaret är underfinansierat och materiellt eftersatt och har varit sedan lång tid tillbaka och även att FM länge har fått stå tillbaka för civilsamhället.

Idag heter lyckligtvis försvarsministern Peter Hultqvist (S) som är bästa tänkbara försvarsminister. Med tanke på hans politiska tillhörighet så har han gjort ett fantastiskt jobb och han har bevisat att han är undantaget, som bekräftar regeln att de som regerar i Sverige inte värnar svenska folket. Så Guds välsignelse till Peter Hultqvist.

 

Roger M. Klang

Källan är en insatt person som vill vara anonym. Det enda jag har fått tillåtelse att säga är att personen jobbar som journalist.


                           
Annons:


Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.

Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?


Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.
Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister


Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem

Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.


Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.

Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.


Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.

Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.


Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!