Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Sveriges nya instabilitet - Morgonbladet

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.
Sveriges nya instabilitet
Publicerades 2017-10-11

Att svenska badhus idag är associerade med våldtäkt och sexuella övergrepp var någonting otänkbart innan migrationskrisen inträffade 2015. Bild: Kallbadhuset i Varberg. (Henrik Johansson/Flickr)

Nyligen så skrev Boston Globes Astead W. Herndon en artikel där han kritiserade det sätt som USA:s president Donald Trump samlade underlag for sina uttalanden och förslag. Medan det i grunden stämmer att politiker inte borde förlita sig endast på medier, så är Herndons förminskning av problemen i Sverige i bästa fall oärligt.

Om man nämner problem i Sverige som är relaterade till migration så är det viktigt att beskriva vad som verkligen händer. Tyvärr så har Sveriges flyktingpolitik gjort Sverige mindre tryggt. 2015 så tog Sverige emot 163 000 asylsökande. Samma år så tog USA emot 70 000 asylsökande. Sverige har däremot en befolkning på 10 miljoner invånare medan USA har ungefär 323 miljoner invånare.

Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande. Skulle det ha hotat USA:s säkerhet att ta emot 5,2 miljoner nya asylsökande under ett år? Förmodligen. Och det är vad som hände i Sverige.

USA har redan en sträng granskningsprocess för asylsökande, men Sverige har en usel granskningsprocess som förbättras långsamt.

Dessutom så har regeringen gett Rättsmedicinalverket i uppdrag att genomföra åldersbedömningar eftersom många ensamkommande "flyktingbarn" ljuger om sin ålder när de kommer till Sverige. Dessa åldersbedömningar görs efter begäran från Migrationsverket och efter samtycke från den asylsökande personen. I mars så började Rättsmedicinalverket genomföra dessa åldersbedömningar.

När Rättsmedicinalverket rapporterade om sin verksamhet den 4:e september så visade det sig att i 83 procent av fallen så var den asylsökande person som man undersökt inte minderårig, utan 18 år eller äldre.

Problemet med att asylsökande ljuger om sin ålder är att dessa vuxna personer med okänd bakgrund har skickats till grundskolor och gymnasier med barn och placerats i olika hem där det finns barn. Sveriges liberala migrationspolitik har underminerat tryggheten för svenska barn.

Som en konsekvens av migrationskrisen så har Sverige sedan 2015 varit tvungen att införa gränskontroller. Denna aktivitet tillsammans med avvisningar/utvisningar av illegala migranter och våldsamheter vid asylboenden har krävt stora delar av polisens resurser. I en sammanställning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap publicerade i juni 2016 så visade det sig att endast 11 procent av bränderna vid asylboenden var anlagda utifrån.

Poliskrisen har resulterat i att fler kommuner får anlita privata säkerhetsbolag. Våren 2017 skickade Sveriges Radio ut en enkät till Sveriges 290 kommuner. 200 svarade och av dessa så menade 140 att deras kostnader för ordningsvakter och väktare hade ökat, och av dessa 140, så hade 35 svarat att kostnaderna ökat på grund av det man upplever som en brist på poliser.

2005 så antog Sverige en ny lag mot sexualbrott, som resulterade i att begreppet våldtäkt i lagens mening vidgades. 2013 utvidgades lagen ytterligare för att omfatta de fall där brottsoffer har reagerat med passivitet.

Medan ökningen av anmälda våldtäkter inte borde tolkas som att det pågår en våldtäktsepidemi i Sverige, så rapporterade SVT i juni 2017 att under drygt ett år har 15 ensamkommande pojkar från Afghanistan dömts för gruppvåldtäkter på andra pojkar i Sverige. I en rapport som Polismyndigheten publicerade 2016, som berör sexuella ofredanden, så menar polisen att:

"I de fall där brotten utförts av gärningsmän i en större grupp på offentlig plats och i simhallar har gärningsmännen främst varit ungdomar som söker eller nyligen fått asyl i Sverige."

I samma rapport kan man också läsa att:

"Samtliga utredningar i Stockholm och Kalmar från 2014 och 2015 har lagts ned på grund av svårigheter med identifiering eller bristande bevis."

Ännu en skrämmande uppgift är att i 80 procent av anmälningarna från badhus var gärningsmännen av uppgiven eller fastställd utländsk härkomst. De flesta saknade svenskt personnummer och i anmälningarna framgick det att de tillhörde grupper av asylsökande pojkar.

Kartläggningen omfattar perioden 2011 till 2016 och rör drygt tio tusen anmälda brott avseende sexuella ofredanden.

Självklart ska man kritisera artiklar som överdriver otryggheten i Sverige, men det är lika fel att förminska hur massinvandringen har skapat en otrygg situation för kvinnor, speciellt i badhus, simhallar och gym.

Att Sverige inte har lyckats sköta migrationspolitiken ordentligt och att det finns förutsättningar för konflikt är inte något som alternativa medier eller Donald Trump hittar på. Nästan en femtedel, 18 procent, av Sveriges befolkning är idag utrikes födda. På samma gång så var arbetslösheten i juli 2017 3,9 procent bland personer födda i Sverige, medan arbetslösheten bland utrikes födda var 21,8 procent.

Denna skillnad skapar konflikter inom det svenska samhället som inte borde negligeras. Anledningen till att många invandrare inte får jobb i Sverige är för att en person ofta behöver vara högutbildad för att få ett jobb i Sverige.

De som kommer till Sverige genom asylinvandring är helt enkelt inte utbildade nog för att möta arbetsmarknadens behov. Den fråga som uppstår är: Hur mycket asylinvandring kan Sverige hantera innan utgifterna blir för stora och de sociala problemen blir för tunga?

Boston Globe gör ett misstag när man förminskar den enorma kris som Sverige genomgår just nu.

Att svenska badhus idag är associerade med våldtäkt och sexuella ofredanden var något som var otänkbart innan migrationskrisen 2015. Både Boston Globe och alternativa medier borde hålla sig till fakta och statistik.

Nima Gholam Ali Pour

Nima Gholam Ali Pour är ersättare i Malmö stads kommunfullmäktige och engagerad i tankesmedjor som arbetar med Mellanöstern. Han är också redaktör för den socialkonservativa nättidningen Situation Malmö. Gholam Ali Pour är författare till boken "Därför är mångkultur förtryck".


Publicerat med rättigheter från Gatestone


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler