Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Publicerades 2017-10-17

Filmindustrins Mecka Hollywood är skakat av en skandal av världspolitisk dignitet. Filmvärldens kanske mäktigaste producent och hela det liberala amerikanska etablissemangets gunstling Harvey Weinstein står anklagad för decennier av våldtäkter och andra sexuella förgripanden mot kvinnor.

Han har utnyttjat sin enorma makt inom industrin genom löften till unga flickor att han kan göra dem till filmstjärnor, om de bara tillfredställer hans omättliga sexuella njutningsbehov.

Det hela vore inget annat än en trist historia om en dekadent snuskgubbe om inte sagde Weinstein hade haft så nära band till hela det Demokratiska partiets toppskikt. Men nu är han en del av detta etablissemang och avslöjandena blottar ett moraliskt förfall utan like i denna krets. Hans relationer till paren Obama och Clinton är väl dokumenterade som bl.a. denna film visar.

Under mycket lång tid har nätet surrat av rykten om ett omfattande moraliskt förfall inom det demokratiska toppskiktet, med anklagelser om våldtäkter och pedofilinätverk. Bl.a. har Hillary Clintons kampanjchef i presidentvalet John Podesta pekats ut, vilket Main Stream Media påstår är falska rykten.

Maken till Clintons tidigare närmaste medarbetare Huma Abedin, den tidigare demokratiska kongressledamoten Antony Weiner, har nyligen dömts till fängelse för sexförbrytelser mot en femtonåring.

Vi känner alla till Bill Clintons sexuella eskapader i självaste ovala rummet i Vita Huset, där han bl.a. lät sig bli avsugen av en ung kvinnlig medarbetare. Tecknen på att detta inte var en enstaka händelse, utan snarast en del i ett perverst mönster och moraliskt förfall inom det demokratiska ledarskiktet blir allt starkare. Den falska Hillary Clinton vispar undan detta med att det var något i det förflutna, vilket det ju uppenbarligen inte är.

En lång rad kända manliga Hillary Clinton-supportrar har blivit avslöjade för exploatering av kvinnor och ett högst omoraliskt beteende. George Clooney har t.o.m. hjälpt till att svartlista en kvinna som angivit Weinstein. Alla har de kritiserat Donald Trump för hans påstådda dåliga behandling av kvinnor för en förflugen kommentar i ett omklädningsrum för många år sedan.

Hela skandalen blir så mycket pinsammare och politiskt allvarligare, när den nu blottar att New York Times, NBC News m.fl. ledande liberala MSM i spetsen känt till Weinsteins uppträdande i minst femton år utan att ge publicitet åt det. New York Times har länge varit engagerat i mörkläggning av Weinsteins brottsliga förehavanden medan man gladeligen spridit förflugna oskyldiga, om än, plumpa kvinnoskämt från Trump.

MSM har sopat skandalen under mattan och dementerat alla rykten för att försäkra sig om att Weinsteins stora donationer till vänsterrörelser inte skulle störas. Oskyldiga kvinnor har i åratal fått betala priset medan MSM:s Fake News maskin enträget mörkat Weinsteins förehavanden.

NBC News har efter att skandalen börjat läcka ut, försökt mörklägga den under flera veckor. Därmed har oligarkins stora liberala press blivit medbrottslingar till de brott som begåtts mot en massa kvinnor. Detta att ta sig rätten att spoliera unga oskyldiga människors liv och självaktning för att tillfredställa sina egna perversa njutningsbehov, är ett av de värsta brott man kan begå.

På samma sätt som MSM försökt mörklägga historier om Harvey Weinstein har man mörkat alla historier om hur Bill Clinton blivit anklagad av en rad kvinnor för sexuella trakasserier. Samma medier har censurerat, förödmjukat och skandaliserat dessa kvinnor. Allt är en stor sjuk falsk mörkläggning iscensatt av mäktiga oligarker som äger MSM, samma medier som under hela presidentvalskampanjen gjorde sitt yttersta för att stoppa Trump och istället få Clinton vald.

Weinstein-skandalen är utan tvekan något av en perfekt storm för Donald Trump. Två av de mest tongivande krafterna – Hollywood och MSM – som försökt stoppa honom i valet och sedan gjort sitt yttersta för att sabotera hans presidentutövning, har nu avslöjats i hela sitt moraliska förfall.

Det moraliska förfallet i den svenska vänstern

Det moraliska förfall som avslöjas inom den amerikanska vänstern och inom deras agendasättande MSM är tyvärr inget avskilt fenomen. Vi ser samma tendenser inom vårt eget samhälle. Våra vänsterpolitiker och flertalet medier har gjort sitt yttersta under de senaste åren att mörklägga den kraftigt ökande förekomsten av våldtäkter, kvinnoförtryck och sexuella trakasserier.

När detta ändå nått ut till offentligheten via nätet, har man inom vänsterrörelsen med feministerna i spetsen börjat förminska och relativisera betydelsen av dessa brott begångna av invandrade män från kulturer med en kvinnosyn som hittills bekämpats i Sverige.

I en ledare i Folkbladet tar Widar Andersson upp ett fall där Svenska Kyrkan tagit in en muslimsk afghansk 18 årig man som hjälpledare på ett kristet konfirmationsläger och lagt honom i samma rum som en 14-årig kvinnlig konfirmand. Mannen har förgripit sig sexuellt mot flickan och har senare blivit dömd för detta.

Att Svenska Kyrkan dyker upp i ett sådant här sammanhang förvånar mig inte, med tanke på hur den organisationen drivit iväg från sitt budkap och syfte under nuvarande ledning.

Andersson skriver:

Saken är mycket underlig. Två saker sticker ut. Dels har Svenska kyrkan en hel del att fundera på när det gäller värderingar och klarsyn.  Mycket tycks ha gått fel på en och samma gång. Kyrkan förefaller ha gått vilse bland konfirmander och asylsökanden. … Mamman till flickan säger i polisförhöret att församlingspedagogen tagit 18-åringen i försvar … Det andra som sticker ut på ett oroande sätt är alla ”likes” och kommentarer som långt över hundra – mestadels kvinnor – lämnat på den dömdes Facebook-sida där han i ett långt inlägg – strax efter Folkbladets publicering – bedyrade sin oskuld och förklarade sig oskyldigt dömd.

Historien med afghanen är dessvärre inget enstaka snedtramp utan snarast regel inom den svenska vänstern av idag (dit man numer måste räkna organisationen Svenska Kyrkan). Vi kan även bevittna i pressen hur landets statsminister ler och skakar hand i all vänskaplighet med en man som är dömd för sexualbrott.

Polygami har i alla tider som vi haft en fungerande rättsstat, varit olagligt i Sverige. När vi nu fått in en massa flyktingar och migranter där polygami förekommer, har vänstern plötsligt kommit fram till att denna lagstiftning inte längre behöver respekteras. Den relativiserande och förlåtande attityden mot män med flera fruar (för det handlar bara om det) och attityden till hedersvåld mot unga invandrade kvinnor, är idag tydlig inom vänstern.

När politiker och opinionsbildare ur andra läger tar upp dessa missförhållanden och vänsterns förlåtande och relativiserande attityd mot sexualbrottslingar och kvinnoförtryckare, blir de nästan undantagslöst uthängda i vänsterns MSM och av vänsterdebattörer som rasister.

Det moraliska förfallet som vi ser inom den amerikanska vänstern, sprider sig nu snabbt även i vårt lands vänsterkretsar, med skillnaden att i Sverige så verkar Svenska Kyrkan ha tagit en ledande roll. Och kom ihåg, du är inte rasist för att du kräver att svensk lag skall följas och behandla alla som bryter mot den exakt lika. Gillar man inte lagen får man rösta fram en riksdagsmajoritet som ändrar den, till dess gäller den i sin nuvarande lydelse.

Lars Bern

 

Texten är återpublicerad från Berns blogg.


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.