Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Islamistiska regler i danska skolor - Morgonbladet

Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".
Islamistiska regler i danska skolor
Publicerades 2017-11-27

En del muslimska skolor i Danmark verkar anställa antisemitiska lärare, främja ojämlikhet mellan könen, använda våld på sina elever, erbjuda undermålig utbildning generellt sett, och lära ut jihad.

Det finns 26 muslimska skolor i Danmark. Trots att de drivs självständigt som privatskolor sponsrar staten dem avsevärt – precis som den gör med andra självständiga skolor i Danmark – vilket täcker 75 % av deras budget. Efterfrågan på muslimska skolor i Danmark har ökat under det senaste årtiondet, medan muslimska skolor även har ökat i antal elever med nästan 50 % sedan 2007. De tar för närvarande emot 5 000 elever.

Det är dock okänt hur många muslimska barn undervisas i de så kallade "Koranskolorna", där islam och det arabiska språket lärs ut efter skolan till de barn som inte går i muslimsk skola. Koranskolor granskas enligt ett avslöjande i den danska tv-dokumentären "Sharia i Danmark" inte av några statliga eller kommunala myndigheter.

Danska utbildningsmyndigheter utreder för närvarande sju muslimska skolor för att de inte följt lagstiftningen för självständiga skolor, som inkluderas kravet på att de ska förbereda eleverna för ett liv i det danska samhället och lära dem om demokrati och jämlikhet. Det gäller mer än en fjärdedel av alla muslimska skolor. Den första muslimska skolan i Danmark startades år 1980. Nästan fyrtio år senare verkar de danska politikerna precis börja förstå utmaningarna som flera av dessa skolor innebär för det danska samhället.

Danska nyhetskanaler berättade om några av dessa utmaningar under sommaren:

Rektorn vid Al Quds-skolan i Köpenhamn, Waleed Houji, lade upp antisemitiska bilder från den muslimska terrororganisationen Hamas på sin Facebooksida. En lärare vid samma skola, Naji Dyndgaard, som konverterat till Islam, skrev antisemitiska inlägg på Facebook.

En annan skola, Iqra, utreds för närvarande av danska skolmyndigheter för att den inte förberett barnen inför att bli en del av det danska samhället. Skolans före detta biträdande rektor, Imam Shahid Mehdi, drev en hemsida som uppmanade muslimer att inte ha icke-muslimska vänner. Skolan berättade också för sina elever att det var förbjudet att ha en pojkvän eller flickvän.

Nord-Vest Privatskole i Köpenhamn blev utredd av danska myndigheter under ett oanmält besök efter att man upptäckt att en del av undervisningsmaterialet upphöjde jihad och uppmuntrade unga att bedriva det.

Skolan utreds också för försäljningen av sina byggnader till Ali Laibi Jabbar i december 2016 – Jabbar är en ledande medlem i muslimföreningen Almuntadar i Malmö, vilken är en del av iranska Ayatollah Ali al-Sistanis organisation, Imam Ali Foundation. Jabbar hävdar att han enbart köpte byggnaderna av investeringsskäl.

I början av september erkände Luqman Pedersen, en dansk som konverterat till Islam, för myndigheterna att skolan har som avsikt att skapa ett parallellt muslimskt samhälle; han berättade också att den nya köparens plan var att förvandla byggnaderna till ett islamistiskt kulturcentrum, vilket skulle inkludera skolan.

Två före detta lärare vid Nord-Vest, Henriette Baden Hesselmann och Gitte Luttinen Ørnkow, beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling på skolan år 2008 komponerade flera av barnen dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen". De före detta lärarna beskrev en skolkultur av skrämsel och våld, med chefen för skolstyrelsen som skrek på eleverna på arabiska och slog dem.

De före detta lärarna tillade att alla deras elever erkände att de också blev slagna hemma. Hatet mot judar gick inte att ta miste på, något som deras geografilärare upptäckte när han nästan fick avbryta en lektion om Israel på grund av elevernas fientlighet. En annan lärare blev uppmanad att inte rita några stjärnor i barnens böcker som ett sätt att visa att de gjort bra ifrån sig, eftersom figuren påminde om Davidsstjärnan. Flickorna fick inte delta i simlektioner, idrott eller musiklektioner.

En av de före detta lärarna sade:

"Generellt sett var stora delar av undervisningen censurerade. Jag undervisar i religion, men jag fick inte lära ut om kristendomen. Istället lärde en imam på besök från Irak ut om kristendomen... Jag kan föreställa mig att några av de pojkar jag undervisat kan ha blivit radikaliserade."

Lärarna försökte informera både politiker och myndigheter om några av problemen de bevittnat, men det var ingen som lyssnade.

Efter dessa avslöjanden vill nu flera danska oppositionspartier, inklusive Socialdemokraterna, göra muslimska skolor helt olagliga. Enligt Mette Frederiksen, partiledare för Socialdemokraterna:

"... muslimska skolor är ingen god idé. När man är ett barn i Danmark är det otroligt viktigt att man växer upp i den danska kulturen och vardagen. Oavsett hur man vänder och vrider på det är en självständig skola som baseras på Islam inte en del av majoritetskulturen i Danmark... Inte heller tycker jag om avsaknaden av jämlikhet i skolorna och dessa mycket hatiska ord mot våra judiska minoriteter. Det understrycker det faktum att vi har parallella samhällen."

Regeringen är dock inte entusiastisk; den menar att den fruktar att detta skulle vara grundlagsstridigt och en överträdelse av den europeiska konventionen för mänskliga rättigheter.

Judith Bergman

Judith Bergman är en krönikör, advokat och politisk analytiker.


Publicerad med rättigheter från Gatestone.


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler