Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Granskning: Den islamistiska slakten av kristna II - Morgonbladet

Granskning: Den islamistiska slakten av kristna II
Här kommer den andra delen av Raymond Ibrahim redogörelse av den fruktansvärda förföljelse och slakt som sker av kristna i islams namn.
Granskning: Den islamistiska slakten av kristna II
Publicerades 2015-06-25

En medlem av Islamiska staten förstör kristna gravar i irakiska Mosul, april 2015. (Bild: MEMRI)
Islamiska attacker på kristna friheter: apostasi, blasfemi och värvningar


Uganda: Fem muslimska män gruppvåldtog och misshandlade den 17-åriga dottern till en kristen pastor. Attacken ska ha utförts som "hämnd" för pastorns vägran att sluta med kristna gudstjänster i regionen, som har muslimsk majoritet. Flickan var på väg till Nya hoppets kyrka där hennes far är pastor, när hon fördes bort och togs till ett buskage i närheten. Hon berättade själv:

 

De fem muslimerna tog tag i mig och våldtog mig. Jag försökte skrika, men de hotade att döda mig. En av dem sa 'din pappa borde sluta med sina bönemöten där han försöker göra muslimer till kristna och han borde stänga kyrkan – vi har varnat honom flera gånger'.

 

De misstänkta flydde när kyrkobesökare kom för en nattlig bönevaka. De körde henne till en klinik där hon behandlades för allvarliga skador och psykiskt trauma. Hennes far sa: "Flickan har fortfarande svårt att kommunicera. Hon säger bara några få ord och håller sedan tyst. Hon behöver traumaterapi." Innan detta hände hade pappan fått meddelanden med hot och uppmaningar att sluta hålla kristna gudstjänster. I ett meddelande stod: "Var härmed informerad om att vi inte vill ha din kyrka i det här området. Om du fortsätter hålla gudstjänster där, kommer du att ångra dig i resten av livet."

 

Bangladesh: En muslimsk mobb attackerade en före detta muslim och hans fru som konverterat till kristendomen. Paret attackerades när de kom hem efter att blivit döpta. Framför ögonen på sina två små barn fick mannen slag över ansiktet av en muslimsk imam. Den islamiska mobben slog sedan sönder staketet runt den kristna familjens hus, och sa att de skulle jaga "avfällingar" ut ur byn för att de lämnat islam. Mannen som döpte paret attackerades också, slogs av mobben utanför sitt hem och förlorade sedan sitt arbete.

 

Egypten: Gad Yunan, en koptisk kristen lärare, och fem av hans koptiska studenter greps och anklagades för "religionsförakt". Deras "brott" bestod i att de hade gjort en 30 sekunder lång video på Yunans iPhone där de gjorde narr av Islamiska staten – något som Egyptens muslimer och myndigheter uppenbarligen jämställer med att göra narr av islam, trots att muslimer i Västvärlden envist hävdar att IS "har ingenting med islam att göra". Yunan "förvisades" från sin by al-Nasriya för att försöka blidka muslimerna; de hade ju reagerat med våld mot videon och kastat stenar mot hem och företag ägda av kristna. Khamis, Yunans bror, sa:

 

"Jag ser ingen förolämpning av islam i videon. De skojade och gjorde narr av Daesh (arabiska för IS), inte islam. Min bror hade inte för avsikt att förolämpa den islamiska religionen."[4]

 

Etiopien: Gemechu Jorgo och Sheikh Amin greps när de delade ut biblar i Melka Belo-regionen i Etiopien. Islamiska lagar förbjuder reklam för och spridning av någon annan religion än islam. I fängelset fick de utstå trakasserier och misshandel av myndigheterna. Vid ett tillfälle påminde Jorgo distriktschefen Jamal Adam om att han enligt grundlagen har rätt att praktisera sin kristna tro fritt. Då tog den muslimske tjänstemannen Jorgos bibel och slog honom i ansiktet tre gånger.

 

Amin som tidigare var muslimsk shejk och böneledare vid en moské, har nyligen konverterat till kristendomen. I fängelset pressade tjänstemännen oavbrutet denne avfälling att avsvära sig kristendomen och återvända till islam. Han vägrade. De båda männen släpptes till sist. Etiopien har en majoritet kristna, men muslimerna uppgår till cirka en tredjedel av befolkningen.

 

UzbekistanRapporter som dök upp i april vittnade om de trakasserier, fängslanden och böter mot flera kristna som utövat sin rätt till religionsfrihet. En av samvetsfångarna – fullmäktigeledamoten i de baptistiska kyrkorna, Doniyor Akhmedov – dömdes till böter motsvarande tre minimiårslöner i samband med att han släpptes efter 15 dagar i fängelse.

 

Andra samvetsfångar som fängslats under kortare perioder är en protestant i Bukhara. Han fick sju dagars fängelse för "olaglig religiös aktivitet" och en annan protestant fick tio dagars fängelse för "olaglig utbildning i religion". Deras identiteter hålls hemliga i fruktan för ytterligare repressalier.

 

Ytterligare nio protestanter bötfälldes för "olaglig förvaring" av kristen litteratur och material. Polisen slog till mot deras hem och konfiskerade kristna böcker, cd-skivor och dvd-filmer. "Religiösa minoriteter utsätts för hård kontroll i Uzbekistan där de inte öppet får utöva sin tro utan att riskera hårda fängelsestraff eller höga böter", skriver Forum 18 News.

 

 

Dhimmiskap: Allmänt våld och fientlighet gentemot kristna


Frankrike: 15 april skadades och skändades (bilder här) 215 kristna gravstenar och kors på kyrkogården Saint-Roch de Castres (Tarn). Gärningsmannen greps senare. Åklagaren Charlotte Beluet sa: "Den misstänkte greps 12.45 på torsdagen sedan en anställd på kyrkogården känt igen signalementet på en man i vit djellaba (arabisk-muslimskt klädesplagg) och följt efter honom. ... Mannen upprepar muslimska böner om och om igen, han dreglar och är inte talbar: Hans tillstånd gör att han inte kan frihetsberövas." Mannen lades i stället in på sjukhus eftersom han antas vara "mentalt instabil".

 

Irak: Islamiska staten publicerade bilder där deras medlemmar förstör kristna gravar och kors på kyrkogårdar i områden de kontrollerar, bland dem Mosuls äldsta kristna kyrkogård i närheten av den syriskortodoxa katedralen. IS citerade islamiska skrifter som rättfärdigar deras beteende. Flera jihadi-webbsidor publicerade bilderna. På en del av dem visas hur IS-medlemmar använder släggor för att förstöra gravstenarna och utplåna korsen på dem.

 

Bangladesh: På påskdagen attackerade muslimer en kristen by där folk från Khasia-stammen bor. Tillsammans med en muslimsk mobb attackerade Syed Ara Begum, den muslimske teplantageägaren, byn när de firade högmässa. Plantageägaren försöker enligt uppgift överta de kristnas landområden. När pastorn James Kiron Rozario hörde sin församlings rop på hjälp sprang han till platsen. Där attackerade det muslimska gänget honom med en kniv. Han skadades allvarligt och hotades till livet.

 

Den muslimska mobben stal därefter föremål till ett värde av motsvarande 35 000 SEK. De förstörde också biblar, kors, heliga bilder, musikinstrument och hem samtidigt som de dödade ett slumpmässigt antal kycklingar och getter. Bejoy N. D'Cruze OMI, biskop i Syleht, sa: "Vi lever i skräck. ... Vi vill ha rättvisa och säkerhet för våra präster och troende. Vi hoppas att regeringen kan hitta en fredlig lösning och att vårt folk kan leva utan spänningar. ... De [det katolska Khasia-folket] är en väldigt fredlig grupp men faller ofta offer från den bengaliska [muslimska] majoriteten."

 

 

Pakistan: På morgonen 17 april öppnade misstänkta islamiska män eld mot S:t Francis-skolan. Det är en katolsk skola i Lahore grundad 1842 och ansedd som en av de bästa skolorna i staden. En student och två säkerhetsvakter skadades och fördes till sjukhus. Trots att motivet till attacken inte har kunnat fastställas ännu, så sa den kristne advokaten och förkämpen för kristnas rättigheter i Pakistan, Sardar Mushtaq Gill, i ett uttalande att denna "nya attack visar försämringen för de kristna i Pakistan och skapar ännu mera skräck".

 

29 mars attackerades Shamim Masih – en kristen reporter som avslöjat muslimsk förföljelse – i Islamabad av två män på motorcykel. Enligt partiledaren för Pakistans kristna kongressparti, Nazir S., "klev motorcyklisterna av sina cyklar och började slå Shamim Masih. ... [De] bröt hans arm och varnade honom att om han inte slutade skriva om kristna frågor, så visste de var hans familj och hem fanns och att de skulle lära honom och hans familj en läxa". Som vanligt registrerade polisen aldrig händelsen. Med Bhattis ord: "Eftersom Shamim Masih är en kristen journalist ... bryr sig polisen inte om det och har inget intresse av att undersöka händelsen."

 

Islamiska militanta sköt och skadade 1 april brodern till den kristne advokaten och aktivisten Sardar Mushtaq Gill. Detta var bara den senaste attacken mot Gill och hans familj. De militanta muslimerna är uppenbarligen arga på honom för att han har kritiserat de kontroversiella blasfemilagarna – en ursäkt som rutinmässigt används för att ge sig på Pakistans kristna minoritet.

 

Enligt folk som arbetar med mänskliga rättigheter fick "Pervaiz Gill [brodern] en skottskada i ryggslutet och fördes till Jinah-sjukhuset i Lahore där kulan avlägsnades". Dock "grep polisen inte gärningsmannen", som identifierats som Muhammad Bilal; "Våra liv är i fara så länge gärningsmannen inte grips." I augusti förra året pepprades Gills bostad för andra gångenmed kulor.

 

Syrien: Sedan staden Idlib föll åt islamiska rebeller 28 mars, har dess kristna invånare attackerats. Den 57-årige grekiskortodoxe prästen Ibrahim Farah har kidnappats. Enligt de senaste rapporterna väntar Farah, som har stannat i staden för att hjälpa de kristna som inte kan fly, på "rättegång".

 

 

Uppmuntrande ord, ingen handling

I takt med att muslimsk förföljelse av kristna växer exponentiellt har fler och fler kristna och politiska ledare börjat tala om den, även om inga svar ges. Under en högmässa i april sa påve Francis att dagens kyrka är "martyrernas kyrka". Han fortsatte:


"Hur många Stefanos [den förste kristne martyren, övers anm] finns det inte i världen i dag! Låt oss tänka på våra bröder som fick sina halsar avskurna på stranden i Libyen [av Islamiska staten]; låt oss tänka på den unge pojken sombrändes levande av sina kompisar; låt oss tänka på de migranter som kastades överbord för att de var kristna; låt oss tänka på att så sent som i förrgår blev etiopier mördade för att de var kristna ... och många andra. Dagens kyrka är martyrernas kyrka: folk lider, de ger sina liv och vi får Guds välsignelse för deras vittnesbörd."Patriarken Kirill av Moskva och hela Ryssland – som en gång skrev ett brev till Barack Obamaoch bad denna att ändra sin utrikespolitik som möjliggör förföljelse av Syriens kristna – talade åter om att de kristna hotas av utrotning i Mellanöstern:

 

"Jag får regelbundna rapporter om fasansfulla brott mot kristna, särskilt i norra Irak. Jag har besökt de platserna och jag minns att där fanns många kyrkor och kloster. Bara i staden Mosul fanns det 45 kyrkor. Nu finns där inte en enda. Byggnaderna har förstörts. Fyrahundra kyrkor har ödelagts i Syrien. ... Nu är kristendomen den mest förföljda religionen. Samma sak är det i Nigeria, Pakistan och norra Afrika."


Den saudiske författaren Hani Naqshabandi säger: "Våra religiösa institutioner ger oss inte möjlighet att tänka fritt. ... De [saudiska myndigheterna] säger att kristna är vantrogna, invånare i helvetet, fiender till Allah och islam. Så vi sa 'Allahs förbannelse över dem'."

 

Han slog också fast det i princip okända faktum att "kristna är i behov av beskydd ... det som hänt de kristna i Irak och Syrien och andra regioner som Algeriet, får inte den bevakning i arabiska medier som anstår människor, oavsett religion."

 

Till och med Storbritanniens premiärminister David Cameron, som ofta kritiseras för att han är för svag mot islamister, konstaterade följande i sitt påsktal:

 

"Det är vår skyldighet att också tala om förföljelsen av kristna runt om i världen. Det är i sanning chockerande att det 2015 fortfarande finns kristna som hotas, torteras och till och med dödas på grund av sin tro. Från Egypten till Nigeria, från Libyen till Nordkorea. Runtom i Mellanöstern har kristna jagats ut ur sina hem, tvingats fly från by till by; många har tvingats avsvära sig sin tro eller bli brutalt mördade. Till alla dessa modiga kristna i Irak och Syrien, de som utövar sin tro eller skyddar andra, säger vi: 'Vi står bakom er.'"Om denna artikelserie

 

Även om inte alla, eller ens de flesta, muslimer är inblandade så ökar förföljelsen av kristna. "Muslimsk förföljelse av kristna" har jag utvecklat för att samla några – absolut inte alla – av de exempel på förföljelse som dyker upp varje månad.

 

Här dokumenteras det som mainstream-medierna oftast låter bli att rapportera.

 

Antagandet är att denna förföljelse inte är slumpmässig utan systematisk, och att den äger rum på alla språk, bland alla etniciteter och i alla områden.

 


Raymond Ibrahim (med fulla rättigher från Gatestone). 

 

Ibrahim är författare av boken Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians (utgiven av Regnery i samarbete med Gatestone Institute, april 2013).

 

 

 

 

Fotnoter

 

[4] En koptisk affärsinnehavare berättade om muslimernas vilda reaktion när de upptäckte videon:

 

Tre eller fyra demonstrationer uppstod i byn som är väldigt stor. De skrek slagord mot kristna och kristendomen: "Med våra själar och vårt blod ska vi försvara dig, åh islam! Vi ska inte lämna dig; vi ska ta hämnd åt dig!"

 

De kastade stenar mot kristna hem, bankade hotfullt på dörrar och fönster och attackerade butiker som tillhörde kopter. De förstörde dörren till min affär och en fotostudio som ägs av en av pojkarnas pappa.

 

I tre dagar levde vi med terror och panik. Vi stannade i vårt hem och lät inte barnen gå till skolan. Vi kunde inte heller gå till kyrkan och hålla gudstjänster under den [koptiska] heliga veckan.

 

 

En annan lokal kopt berättade:

 

"Torsdagen 9 april attackerade de muslimska demonstranterna vårt hem. De kastade stenar och förolämpade oss: "Åh, kafirer (vantrogna), vi kan inte låta er bo här. Vi ska kasta ut er från vår by." De stal också fönster från vårt hus. ... Vi kunde inte gå till kyrkan medan detta pågick. Inte heller under lördagen för att vara med på påskmässan. Fram till nu har vi stannat i våra hem och vi är rädda för att attackerna ska börja på nytt."

 

                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler