Livsåskådning: “Det här barnet vill inte sluta andas!”
Abortspecialist strypte bebis som föddes levande medan sköterskorna stod och tittade på.
Livsåskådning: “Det här barnet vill inte sluta andas!”
Publicerades 2015-10-01

 

Notera att detta är en del i en serie på engelska om hur bebisar ibland föds levande vid misslyckade aborter och sedan mördas eller lämnas att dö. Det som skrivs i artikeln är ingen nyhet, men det händer med jämna mellanrum också här i Sverige att aborterade barn föds levande.

 

(LiveActionNews.org) – 1977 var abort laglig i hela landet under hela graviditetens nio månader. När en gynekolog berättade för tonåringen “Mary W” att hon var 28 veckor gången, föreslog han henne att hon skulle lämna bort sitt barn för adoption, eftersom få läkare i området var villiga att utföra aborter så sent i graviditeten.

Men Mary var beslutsam och hon lyckades finna en abortspecialist – Dr. William Baxter Waddill. Den 2 mars 1977 kom Mary till Westminster Community Hospital för en saltlösningsabort.

Saltlösningsaborter utförs sällan idag på grund av faran för modern och sannolikheten för en levande födsel, men på 1970 och 1980-talet var de mycket vanliga. Abortmetoden användes generellt för att avsluta graviditeter mot slutet av en sexmånaders graviditetsperiod.

I en saltlösningsabort injiceras en frätande lösning i en kvinnas livmoder. Den bränner och förgiftar långsamt bebisen, och sedan går kvinnan igenom födseln av en vanligtvis död bebis.

Abortspecialisten injicerade saltlösningen och lämnade sedan rummet, lämnandes sköterskorna att se efter Mary. Det var vanligt att abortläkare injicerade patienterna med saltlösning för att sedan lämna rummet, tvingandes sköterskorna att bära det emotionella traumat av abortproceduren och göra sig av med de döda bebisarna. Men i det här fallet födde modern ett flickebarn på 1,13 kg.

Först insåg inte sköterskan att barnet fortfarande levde. Hon klämde navelsträngen som vanligt och placerade barnet i en spann för att ta flickan till det patologiska labbet. Sedan började barnet röra sig och gråta. Sköterskorna samlades runt barnet.

Osäkra på vad de skulle göra kallade de på sin chef, som ringde hem till Dr. Waddill. Mary hade inte fått veta att hennes barn hade fötts levande – den nyfödde hade tagits bort ifrån henne i en flygande fläng innan hon hade insett vad som hade hänt.  

Allt detta vittnades det om i målet.

Medan sköterskorna väntade på att Dr. Waddill skulle anlända, tvättade de bebisen, sög ut slam ur svaljet för att hjälpa henne att andas, förde henne till sjukvårdsavdelningen och lade henne i “isolette”. En neonatal ICU-sköterska började ta sig an barnet och uppmätte en hjärtfrekvens på 88 slag i minuten. Enligt the American Heart Association så är en ideal hjärtfrekvens för nyfödda 140 slag i minuten.

Men för tidigt födda bebisar har ofta en lägra hjärtfrekvens, och många av dem överlever.

När Dr. Waddill anlände till kliniken var han arg. Han rapporterades ha kört ut alla sjuksköterskor ur rummet och ringde ett telefonsamtal till en annan läkare, Dr. Ronald Cornelson. Lagen sade vid den tiden att två läkare behövde vara närvarande för att dödförklara ett för tidigt fött barn. Telefonsamtalet mellan läkarna spelades in och användes som bevisföring i rätten. Enligt inspelningen hade Waddill sagt:

“Om vi berättar samma historia kommer vi inte att få några problem. … Så länge vi står tillsammans kan ingen komma med anklagelser någonstans ifrån. … Börja inte slingra dig. Tala bara om för dem precis som vi har diskuterat. Säg bara att du gick in, det fanns ingen hjärtverksamhet och du gick.”

Dr. Cornelson sade senare att han trodde att barnet var närmare 31 veckor gammalt än 28 veckor. Han hörde Waddill säga, “Ledsen att jag blandar in dig i den här röran, vi hade en bebis som överlevde en saltlösningsabort, och den kan inte leva!”  

Dr. Waddill begärde kaliumklorid för att injicera i bebisens hjärta för att stoppa hjärtverksamheten. Dr. Cornelson hindrade sköterskan från att hämta det. Waddill diskuterade sedan om att kasta barnet i en hink med vatten. Dr. Cornelsen vittnade:

Jag sade, “varför inte bara lämna barnet ifred?” Waddill sade, “Det här barnet kan inte leva, eller så blir det en stor röra.”

Till sist började Waddill strypa barnet i full åsyn av Cornelson och sköterskorna. Ingen stoppade honom. Han citerades, “Det här barnet vill inte sluta andas!”

När barnet senare obducerades visade det sig att barnet hade andats i minst 30 minuter. Det fanns blåmärken på hennes hals som visade på strypning.

Dr. Waddill hamnade i rättegång. Trots att obduktionen visade att bebisen hade strypts och att ett antal människor hade bevittnat det, avfärdades åtalet efter två ogiltigförklarade rättegångar. Han straffades aldrig för att ha strypt bebisen. Han fick ingen reprimand på något sätt.

Han förlorade inte sin medicinska licens. Han fortsatte att utföra aborter, och från år 2000 arbetade han vid abortklinikkedjan the Family Planning Associates’. Han och kliniken han arbetade för godkändes till och med av the National Abortion Federation, en organisation som påstått godkänner endast de bästa inrättningarna.

(För övrigt, trots det faktum att Family Planning Associates har blivit godkänd av NAF, så har minst 12 kvinnor dött på deras kliniker, och de har blivit stämda vid många tillfällen.)

Kunde den lilla flickan ha överlevt om hon inte hade blivit strypt? På 1970-talet var neonatalvården inte så utvecklad som den är idag. På 1990-talet överlevde över 90 procent av barnen födda i 27:e veckan. Denna siffra är ännu högre idag.

Statistik från 1970-talet är svårt att hitta, men enligt en artikel i The Sydney Morning Herald så hade dessa bebisar en 71-procentig överlevnadschans om de fick medicinsk vård snabbt. Så det är möjligt – om än inte troligt – att flickebarnet kunde ha överlevt om hon hade fortsatt behandlats i en ICU.

Författare: Sarah Terzo

Översättare: Roger M. Klang


                           
Annons:


Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.

Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?


Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.
Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister


Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem

Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.


Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.

Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.


Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.

Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.


Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!