Livsåskådning: “Det här barnet vill inte sluta andas!”
Abortspecialist strypte bebis som föddes levande medan sköterskorna stod och tittade på.
Livsåskådning: “Det här barnet vill inte sluta andas!”
Publicerades 2015-10-01

 

Notera att detta är en del i en serie på engelska om hur bebisar ibland föds levande vid misslyckade aborter och sedan mördas eller lämnas att dö. Det som skrivs i artikeln är ingen nyhet, men det händer med jämna mellanrum också här i Sverige att aborterade barn föds levande.

 

(LiveActionNews.org) – 1977 var abort laglig i hela landet under hela graviditetens nio månader. När en gynekolog berättade för tonåringen “Mary W” att hon var 28 veckor gången, föreslog han henne att hon skulle lämna bort sitt barn för adoption, eftersom få läkare i området var villiga att utföra aborter så sent i graviditeten.

Men Mary var beslutsam och hon lyckades finna en abortspecialist – Dr. William Baxter Waddill. Den 2 mars 1977 kom Mary till Westminster Community Hospital för en saltlösningsabort.

Saltlösningsaborter utförs sällan idag på grund av faran för modern och sannolikheten för en levande födsel, men på 1970 och 1980-talet var de mycket vanliga. Abortmetoden användes generellt för att avsluta graviditeter mot slutet av en sexmånaders graviditetsperiod.

I en saltlösningsabort injiceras en frätande lösning i en kvinnas livmoder. Den bränner och förgiftar långsamt bebisen, och sedan går kvinnan igenom födseln av en vanligtvis död bebis.

Abortspecialisten injicerade saltlösningen och lämnade sedan rummet, lämnandes sköterskorna att se efter Mary. Det var vanligt att abortläkare injicerade patienterna med saltlösning för att sedan lämna rummet, tvingandes sköterskorna att bära det emotionella traumat av abortproceduren och göra sig av med de döda bebisarna. Men i det här fallet födde modern ett flickebarn på 1,13 kg.

Först insåg inte sköterskan att barnet fortfarande levde. Hon klämde navelsträngen som vanligt och placerade barnet i en spann för att ta flickan till det patologiska labbet. Sedan började barnet röra sig och gråta. Sköterskorna samlades runt barnet.

Osäkra på vad de skulle göra kallade de på sin chef, som ringde hem till Dr. Waddill. Mary hade inte fått veta att hennes barn hade fötts levande – den nyfödde hade tagits bort ifrån henne i en flygande fläng innan hon hade insett vad som hade hänt.  

Allt detta vittnades det om i målet.

Medan sköterskorna väntade på att Dr. Waddill skulle anlända, tvättade de bebisen, sög ut slam ur svaljet för att hjälpa henne att andas, förde henne till sjukvårdsavdelningen och lade henne i “isolette”. En neonatal ICU-sköterska började ta sig an barnet och uppmätte en hjärtfrekvens på 88 slag i minuten. Enligt the American Heart Association så är en ideal hjärtfrekvens för nyfödda 140 slag i minuten.

Men för tidigt födda bebisar har ofta en lägra hjärtfrekvens, och många av dem överlever.

När Dr. Waddill anlände till kliniken var han arg. Han rapporterades ha kört ut alla sjuksköterskor ur rummet och ringde ett telefonsamtal till en annan läkare, Dr. Ronald Cornelson. Lagen sade vid den tiden att två läkare behövde vara närvarande för att dödförklara ett för tidigt fött barn. Telefonsamtalet mellan läkarna spelades in och användes som bevisföring i rätten. Enligt inspelningen hade Waddill sagt:

“Om vi berättar samma historia kommer vi inte att få några problem. … Så länge vi står tillsammans kan ingen komma med anklagelser någonstans ifrån. … Börja inte slingra dig. Tala bara om för dem precis som vi har diskuterat. Säg bara att du gick in, det fanns ingen hjärtverksamhet och du gick.”

Dr. Cornelson sade senare att han trodde att barnet var närmare 31 veckor gammalt än 28 veckor. Han hörde Waddill säga, “Ledsen att jag blandar in dig i den här röran, vi hade en bebis som överlevde en saltlösningsabort, och den kan inte leva!”  

Dr. Waddill begärde kaliumklorid för att injicera i bebisens hjärta för att stoppa hjärtverksamheten. Dr. Cornelson hindrade sköterskan från att hämta det. Waddill diskuterade sedan om att kasta barnet i en hink med vatten. Dr. Cornelsen vittnade:

Jag sade, “varför inte bara lämna barnet ifred?” Waddill sade, “Det här barnet kan inte leva, eller så blir det en stor röra.”

Till sist började Waddill strypa barnet i full åsyn av Cornelson och sköterskorna. Ingen stoppade honom. Han citerades, “Det här barnet vill inte sluta andas!”

När barnet senare obducerades visade det sig att barnet hade andats i minst 30 minuter. Det fanns blåmärken på hennes hals som visade på strypning.

Dr. Waddill hamnade i rättegång. Trots att obduktionen visade att bebisen hade strypts och att ett antal människor hade bevittnat det, avfärdades åtalet efter två ogiltigförklarade rättegångar. Han straffades aldrig för att ha strypt bebisen. Han fick ingen reprimand på något sätt.

Han förlorade inte sin medicinska licens. Han fortsatte att utföra aborter, och från år 2000 arbetade han vid abortklinikkedjan the Family Planning Associates’. Han och kliniken han arbetade för godkändes till och med av the National Abortion Federation, en organisation som påstått godkänner endast de bästa inrättningarna.

(För övrigt, trots det faktum att Family Planning Associates har blivit godkänd av NAF, så har minst 12 kvinnor dött på deras kliniker, och de har blivit stämda vid många tillfällen.)

Kunde den lilla flickan ha överlevt om hon inte hade blivit strypt? På 1970-talet var neonatalvården inte så utvecklad som den är idag. På 1990-talet överlevde över 90 procent av barnen födda i 27:e veckan. Denna siffra är ännu högre idag.

Statistik från 1970-talet är svårt att hitta, men enligt en artikel i The Sydney Morning Herald så hade dessa bebisar en 71-procentig överlevnadschans om de fick medicinsk vård snabbt. Så det är möjligt – om än inte troligt – att flickebarnet kunde ha överlevt om hon hade fortsatt behandlats i en ICU.

Författare: Sarah Terzo

Översättare: Roger M. Klang


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.