Livsåskådning: Kristen människosyn, den enda sanna antirasismen
Endast en biblisk människosyn kan vara grunden för jämlikhet, människovärde och antirasism enligt Carl och Jenny von Wowern
Livsåskådning:  Kristen människosyn, den enda sanna antirasismen
Publicerades 2015-09-25 © Andrew Comings

Bygger grunden för din eller ditt partis människosyn på boken Om människans ursprung av Charles Darwin? Om så är fallet skulle jag inte förvänta mig en särskilt balanserad syn på människan, hennes behov och ursprung.

Jag skulle även ifrågasätta förmågan att både ställa sig bakom och uttrycka hennes lika värde i realiteten. Varför det? Denna bok som innehåller en teori angående människans ursprung som slog ner som en bomb i Europas (på den tiden) kristna civilisation så sent som år 1871.

Trots att det rör sig om något så sårbart och ofullkomligt som en enda mans iakttagelser och slutsatser blev boken oerhört uppmärksammad och till en början hårt kritiserad. Engelsmannen Charles Darwin övergav sina läkarstudier vid University of Edinburgh likväl som kyrkan han hade tillhört för sina teoriers skull.

Darwins europeiska, allt mer sekulariserade gelikar var inte sena att följa hans exempel, och därmed fick Darwins förklaring om människans och djurens uppkomst bli normen för den människosyn som vi än idag lever och tampas med. Människans förklaring fick ersätta Guds egen förklaring.

Darwinismen förde med sig en världsomvälvande "allenarådande" livsåskådning som blev sekulariseringens stöttepelare. Vem vågar ifrågasätta dessa nästan förbryllande unga argument?

Frågan är: Vågar vi ens i vårt inre fundera på vems ord och tankar som regerade i europeernas innan Darwin-bomben slog ner och näst intill alla kritiska röster tystades, inte minst av rädsla för att framstå som ointelligenta, outbildade eller rent av framstegsfientliga?

Majoriteten av befolkningen i Europa baserade tidigare sin kunskap om människans och djurens uppkomst på information nedtecknad i bibeln fram till slutet av 1800-talet vilket många kristna människor världen över fortfarande gör än idag ­– även om många talar tyst om det.

Detta kanske får dig att fnysa överlägset då du är en utbildad person som tror dig veta att det för länge sedan blivit bevisat att Darwin hade rätt. Faktum är dock att evolutionsteorin aldrig någonsin har bevisats vara sann. "Men all forskning då?", flämtar du som fortfarande läser detta.

Det finns seriös forskning som utförs av såväl kristna som religiöst neutrala forskare vilka enbart söker sanningen utan att utesluta möjligheten för även bibelns argument att testas mot vetenskapen.

Denna forskning finns fullt tillgänglig men du kommer aldrig att få ta del av den om du inte söker upp den själv. Börja undersöka kreationismen och intelligent design. Inom den oberoende forskningen finner man fynd på fynd som styrker bibelns förklaring angående skapelsen, men världen ignorerar detta och fortsätter att sprida sin evolutionspropaganda som om den vore ett faktum.

Gud, människan och darwinismen.

Den sekulariserade Charles Darwins teori handlar om att människan och allt levande ständigt genomgår en utveckling, trots att en utveckling fån apa till människa är helt omöjlig att bevisa – hur man än vrider och vänder på stackars schimpans-skelett som man så gärna vill få till människor. Den felande länken har ju ett så passande namn eftersom den är så fel.

Enligt Bibeln skapade Gud människan till sin avbild: Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem (Gen 1:27). Dessa två människor var lika mänskliga som du och jag enligt bibeln, och ingen har bevisat motsatsen. Slutsats: En enda människoras. Rasistiska argument slutar. Jämlikheten börjar.

Enligt darwinismens ut-ur-Afrika-hypotes utvecklades den moderna människan i Afrika och spred sig sen därifrån ut över världen. En ofrånkomlig tanke blir då, att denna i ständig utveckling stadda "människoart" torde ha utvecklats en hel del innan den nått Europa – inte sant?

Dessa människotankar har endast lyckats uppvigla andra för att avhumanisera, förslava och förtrycka och har aldrig utvecklat några människor. Multiregionala hypotesen hävdar att människan utvecklades parallellt ur olika populationer, "hominider", dvs man tror inte att alla människor har samma ursprung – därav uttryck som människans olika "raser".

Bibeln lär dock att Noa och hans hustru, söner och sonhustrur var de enda överlevande människorna efter syndafloden och att folkslagen således utgick ifrån dem. Dessa bosatte sig sedan i alla fyra väderstreck vilket är förklaringen till mångfalden. Enligt bibeln är vi av samma kött och blod, bröder och systrar i köttet, men även andligt som troende kristna.

Förståelse för att vi tillhör ett och samma människosläkte är den enda sanna grunden för en jämlikhet som kommer från hjärtat. Då behövs det inga krystade likabehandlingsplaner för att kunna förstå och respektera människor från andra länder.

Men med Darwins komplicerade syn på medmänniskan vet de flesta varken ut eller in. Med Darwins hopdiktade människosyn finner människan ingen logik i att hon ska behandla främlingar jämlikt och älska sina medmänniskor som Jesus befallde.

Man har direkt och indirekt lärt sig sedan barnsben att Guds ord inte är tillförlitligt samt att Europeerna är den mänskliga utvecklingens höjdpunkt. Minns ni bilden i skolböckerna på "människoapan" som började gå upprätt? Jag vet dock inte hur darwinismen förklarar de tidiga Afrikanska civilisationerna och Imperierna, men mycket förklaras bort och bevis ignoreras. 

Det finns dock inget land som inte har rasistiska tendenser och människor bör ha rätt till sina åsikter i ett fritt samhälle, det är dock viktigt att klarlägga fakta och inte lära ut felaktig information.

Religion, kultur, kriminalitet och etnicitet är dessutom helt skilda begrepp som ofta blandas ihop av frustrerade och rädda människor till en mycket osmaklig sörja där man inte behandlar människor från andra etniciteter som individer så som man själv vill bli behandlad.

Att klumpa ihop människor med annan bakgrund än Svensk och betrakta dem som ett hot, endast pågrund av hudfärg, och således bedöma dem efter deras yttre, utan hänsyn till personens karaktär, kulturella bakgrund, religion eller politiska tillhörighet har inte någon plats bland de kristna värdena.

1Joh 4:20 "Om någon säger sig älska Gud och hatar sin broder, så är han en lögnare. Ty den som icke älskar sin broder, som han har sett, han kan icke älska Gud, som han icke har sett." Om vi nu så gärna vill utvecklas så bör vi börja med att gå tillbaka till de kristna värdena!

Alla har alltså rätt till sin egen åsikt, religion och filosofi. Och förresten, vem är jag att säga till dig att du är något mer än en apas kusin? Själv är jag ett Guds barn skapad till hans avbild. Detta är nog för mig.

Av Carl och Jenny von Wowern


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler