Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Den andra sidan av terrorismen - Morgonbladet

Den andra sidan av terrorismen
En varning att uppmärksamma även terrorismens strategi av hotande, tystande och censurerande
Den andra sidan av terrorismen
Publicerades 2015-04-23 © FutureTrillionaire

 

Av Raheel RazaVi bor i ett land där vi anammat liberal demokrati, jämställdhet, yttrandefrihet och individuella friheter, därför tror vi naivt att alla som kommer hit har samma värderingar.


Fel.


De är just sådana värden som terroristerna avskyr.


Vi måste vara medvetna om att det finns organisationer och individer i USA och Kanada som har exakt samma ideologi som Boko Haram, talibanerna och ISIS. Den enda skillnaden är att dessa nordamerikanska organisationer är skyldiga att följa lagen i landet.


I många fall har dessa subversiva organisationer lyckats undertrycka yttrandefriheten genom att vara aggressiv och hotfull mot akademiska institutioner. Detta hotande, nedtystande och censurerande, är den andra sidan av terrorism.


Enligt en rapport från UNICEF som publiceras denna vecka, har uppskattningsvis 800.000 barn i och runt Nigeria tvingas från sina hem av extremiströrelsen Boko Haram. Denna rapport publicerades nästan ett år efter masskidnappningar av nästan 300 skolflickor från Chibok. Det finns rapporter om att många av dessa kidnappade flickorna terroriserades, våldtogs och senare tvingades gifta sig med sina kidnappare.


På andra sidan av världen, har talibanerna konsekvent inriktat sig på kvinnor och flickor. Human Rights Watch: s World Report för 2015 säger att talibanerna fortsätter att vara hot mot kvinnors rättigheter och mot deras yttrandefrihet. I rapporten konstateras att andra bakslag för kvinnors rättigheter 2014 inkluderade en lång rad av attacker på, hot mot samt mord på högt profilerade kvinnor, inkluderat kvinnliga polis och kvinnliga aktivister, vilken regeringen helt misslyckats med att bemöta med några meningsfulla åtgärder som kan skydda dem i framtiden.


Talibanernas terroristattacker mot obeväpnade skolflickor, och att nobelpristagaren Malala Yousafzai, sköts i huvudet därför att hon frågat efter utbildning, är ett sorgligt bevis på talibanernas hat mot utbildade och starka kvinnor.


Mellan dessa två världar, finns det ytterligare ett terroristhot mot kvinnor. Den islamiska staten (ISIS) har konsekvent riktat sig mot kvinnor i deras brutala kamp om kontrollen över den muslimska världen. I denna process har medlemmar i ISIS begått barbariska och fruktansvärda angrepp mot kvinnor i minoritetsgrupper som Yazidi.


Haleh Esfandiari, som är chef för Mellanösternprogrammet vid Woodrow Wilson International Center for Scholars, förklarar hur extremistgrupper angriper kvinnor när de övertagit ett område. "De tar oftast de äldre kvinnorna till en provisorisk slavmarknaden och försöka sälja dem. De yngre flickorna, i princip de . . . våldtas eller blir bortgifta till krigare", sa Esfandiari. "Det bygger på tillfälliga äktenskap, och när dessa fighters har haft sex med dessa unga flickor, för de dem bara vidare till andra krigare."


Vad har dessa tre grupper, Boko Haram, talibanerna och ISIS, som terroriserar vår värld idag, gemensamt?


  • De är islamister som försöker pracka politisk islam över det andliga budskapet och söker politisk makt och hegemoni i den muslimska världen.


  • Deras ideologi är: Vi är de enda som vet sanningen; vi kommer att leda och andra ska följa utan att ifrågasätta vår taktik, och först då kommer de att finna frälsning (kanske några jungfrur kastas in för skojs skull); Västvärlden är något ont och vi kommer att lära dem en läxa; vår ideologi måste uppsluka den muslimska världen med inrättandet av ett kalifat.


  • De arbetar på att skapa skräck bland sina offer genom att använda skrämseltaktik och använder både fysiska och känslomässiga hot.


  • Eftersom de verkar i länder där det finns få juridiska konsekvenser eller någon brottsbekämpning, kan de komma undan med våldshandlingar och terror, mestadels mot kvinnor och minoriteter.


De av oss som lever bekväma liv i västvärlden, tror att allt detta händer "där ute någonstans," och att vi är säkra från dessa terrorister. Vi bor i ett land där vi anammat liberal demokrati, jämställdhet, yttrandefrihet och individuella friheter, så vi tror naivt att alla som kommer hit har samma värderingar.


Fel.


De är de precis dessa värden som terroristerna avskyr, vilket de själva säger oss, gång på gång.


Vi måste vara medvetna om att det finns organisationer och individer här i västvärlden som har exakt samma ideologi som Boko Haram, talibanerna och ISIS. Den enda skillnaden är att dessa nordamerikanska organisationer är skyldiga att följa lagen i landet. De kan därför inte använda våld åtgärder mot kvinnor och minoriteter ganska så öppet medan de lever här, så de tar istället till mera subversiva metoder.


De följer ändå liknande ideologier som andra terroristgrupper:

 

Följ oss - vi kan representera dig eftersom vi är dem som är på den rätta vägen.


Övriga (särskilt kvinnor) som talar om reformer och förändringar inom den muslimska världen är kättare och inte riktiga muslimer eftersom många av dem inte bär slöja.

 

Dessa "kättare" är vänner med de "otrogna" så hur skulle de kunna vara sanna representanter för islam eller muslimer?

 

Vi kommer att berätta vad "äkta" Islam är, och om någon ifrågasätter detta är de per automatik är ett islamofobisk, rasistiskt och trångsynt, så hjälper vi dig att spela ut "offerkortet."

 

Detta är ett budskap som genljuder inte bara från vissa moskéer, men också från vissa muslimska organisationer baserade i England, USA och Kanada, som gillar att säga att de är en röst för en majoritet av muslimer som bor här. Vad som är skrämmande är hur många människor det är, som faller i fällan att tro dem, även av de traditionella medierna.


Det är därför inte förvånande, att en film som Honor Diaries, som exponerar orättvisor och våld mot kvinnor i muslimska majoritetssamhällen, är ett slag i ansiktet på en del av dessa muslimska organisationer. De kan inte hantera sanningen, de har trängts in i ett hörn och är fångade. Det enda sättet att avleda frågan är att skrämma dem som talar ut till tystnad.  Liksom Boko Haram, talibanerna och ISIS, riktar de sig specifikt mot kvinnor eftersom de tror att kvinnor är det svagare könet.

I många fall har dessa subversiva organisationer lyckats undertrycka yttrandefriheten genom att vara aggressiv och hotfull mot akademiska institutioner. Nyligen så fick t.ex. Asra Nomani, en före detta Wall Street Journal reporter, uppleva hur studenter vid University of Duke studenter försökte avbryta hennes tal.


Ett annat fall skedde Nyligen, vid University of South Dakota, där ett framträdande fick avbrytas och för ett annat framträdande fanns det uttalade hot mot både fakulteten och mot talaren.


Detta hotande, tystande och censurerande, är den andra sidan av terrorismen. Det är inte konstigt att en sådan organisation, Muslimska brödraskapet, känd för att försöka tysta det fria ordet, till och med finner sitt namn på terrorlistan som publiceras av Förenade Arabemiraten.


                            
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler