Granskning: Massinvandring och Europas upplösning
Vijeta Uniyal avslöjar fakta som visar hur Europa helt tappat kontrollen på immigrationen.
Granskning: Massinvandring och Europas upplösning
Publicerades 2015-09-01
Afrikanska migranter campar på stranden i den norditalienska staden Ventimiglia nära franska gränsen, medan de väntar på ett tillfälle att ta sig över till Frankrike. (Bild: AFP video screenshot)

  • I Tyskland, där människosmugglare nu släpper av illegala invandrare på motorvägarna, har myndigheterna reagerat – inte genom att försöka gripa eller avskräcka smugglarna, utan genom att sätta upp nya vägskyltar som varnar förarna för att det kan finnas fotgängare på motorvägen.

  • Bara under förra månaden anlände fler migranter till de grekiska stränderna än under hela 2014.

  • Om mainstream-medierna redan nu påstår att invandrarungdomar i Frankrike och Storbritannien startar upplopp på grund av ekonomisk ojämlikhet, kan man bara föreställa sig vilken omfattning oroligheterna kommer att anta den dag de europeiska välfärdsstaterna inte längre kan finansiera "halva planeten" utan tvingas skära ner på välfärdsbidragen.

  • Det är dock ingen, särskilt inte medierna, som ger migranterna skulden för hur de beter sig.

  • Detta är den verkliga tragedin i den pågående flyktingkrisen i Europa: Bortsett från dem som flyr stridszonerna verkar de flesta migranter som myllrar in över Europas gränser och kustlinjer inte vara i några verkliga eller trängande behov.

Med ett EU som har överlåtit sin invandringspolitik till människosmugglarna har invandringskrisen i Europa nått nya svindlande höjder. Ryktet säger att Fästning Europa går att forcera. Från Marocko till Turkiet har människosmuggling blivit en oemotståndlig affärsverksamhet.

Alltifrån småligister till terrororganisationer som Hamas – för 22 000-27 000 SEK per smugglad person – många vill uppenbarligen ha en bit av denna lukrativa verksamhet som skapats av EU:s kollektiva passivitet.

I Tyskland, där människosmugglare nu släpper av illegala invandrare på motorvägarna, har myndigheterna reagerat – inte genom att försöka gripa eller avskräcka smugglarna, utan genom att sätta upp nya vägskyltar som varnar förarna för att det kan finnas fotgängare på motorvägen.

Redan innan årets massinvandring började kämpade Tyskland med att försöka hantera nästan en kvarts miljon asylansökningar – och här ingår inte de illegala invandrare som redan finns i landet. Den nuvarande invandringsvågen kommer att öka dessa siffror till rekordhöjder.

Trenden i Tyskland speglar den totala omfattningen av den europeiska invandringskrisen. I juli 2015 kom uppskattningsvis 50 000 flyktingar till Grekland, en ökning med 750 procent. Bara under förra månaden anlände fler migranter än under hela 2014.

Marco Trips, chef för tyska Niedersachsens kommunalförbund, sa till lokalreportrar att "systemet redan har kollapsat". Denna uppfattning delas tydligen av kommunförbund runt om i Tyskland. I ett historiskt grepp har den tyska förbundsregeringen nu kallat in militär för att hjälpa till att sätta upp nya tältstäder och tillhandahålla grundläggande bekvämligheter för den ständigt ökande flyktingströmmen.

Majoriteten av dem som kommer till Europa illegalt verkar inte fly från väpnade konflikter, utan söker bättre liv i ett välfärdsparadis. Europas svar är att ösa pengar över problemet – pengar Europa inte har. Storbritanniens försvarsminister har påstått att landets utlandsbistånd på 12 miljarder pund (167 miljarder SEK) kan "avskräcka" från massinvandring.

Det europeiska välfärdssystemet, som under de senaste årtiondena i allt större utsträckning finansierats av regeringslån, visar nu tecken på en förestående kollaps. Ingen lösning finns i sikte för den grekiska skuldkrisen, trots upprepade räddningspaket i storleksordningen 3 300 miljarder SEK. Trög ekonomisk utveckling, hög ungdomsarbetslöshet och en åldrande befolkning gör den europeiska välfärdsmodellen alltmer ohållbar.

Om mainstream-medierna redan nu påstår att invandrarungdomar i Frankrike och Storbritannien startar upplopp på grund av ekonomisk ojämlikhet, kan man bara föreställa sig vilken omfattning oroligheterna kommer att anta den dag de europeiska välfärdsstaterna inte längre kan finansiera "halva planeten" utan tvingas skära ner på välfärdsbidragen.

Europas svar på denna överhängande ekonomiska undergång är att skapa ännu fler bidragstagare eller, ännu bättre, "bjuda in" dem genom att inte säkra gränserna.

EU-byråkraterna vägrar inte bara att genomföra basala gränskontroller utan tillrättavisar den medlemsstat som försöker säkra sina gränser. Europeiska politiker och mainstream-medier är på krigsstigen mot Ungerns drag att uppföra ett stängsel längs sin södra gräns.

Det amerikanska public service-tv-bolaget PBS sände ett inslag där tittarna fick höra om Ungerns "nya järnridå". Nyhetsbyrån AP citerade icke namngivna "kritiker" som jämförde det ungerska stängslet med "barriärer från kommunisttiden i stil med Berlinmuren".

I Bryssel vill EU-byråkraterna tvinga fram en gemensam asylpolitik för alla 28 medlemsstaterna, och be dem ta emot fler migranter. Enligt denna gemensamma asylpolitik som Bryssel föreslagit, ska de asylsökare som kommer till EU delas upp mellan medlemsländerna.

Ungern, dit 60 000 migranter anlänt hittills i år, främst från Serbien, bjuder fortfarande det mest hårdnackade motståndet till EUs föreslagna politik.

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har rent faktiskt blivit utfryst av övriga europeiska politiker och medier för att han inte ställer upp på EUs invandringspolitik.

Tvärtemot EUs uppfattning har han krävt en "åtskillnad" mellan de EU-medborgare som flyttar inom Europa och de utlänningar som inte tillhör EU. "Det finns ekonomiska invandrare som bara söker ett bättre liv ... Tyvärr kan vi i Ungern inte ge arbete till alla dessa invandrare", sa Orbán och kallade EU:s förslag att medlemsstaterna ska ta in ännu fler invandrare för "absurt, på gränsen till vansinne".

Europa, som själv vacklar under en finanskris, kan inte ordna bostäder, arbete och bidrag till de tusentals som varje dag anländer till kontinentens kuster och över dess gränser. Tyska tidningar är fyllda av otaliga reportage om invandrare som är besvikna efter att ha kommit till Europa, nästan alltid följt av reporterns vädjan om omedelbara åtgärder för att ta itu med klagomålen.

Dessa "besvikelser" leder ofta till våldsamma sammanstötningar. Poliser över hela Tyskland har fullt upp med att bara förhindra rivaliserande migrantgäng från att ge sig på varandra eller på myndighetspersoner.

Det är dock ingen, särskilt inte medierna, som skyller migranterna för hur de beter sig. Mainstream-medierna i Tyskland vägrar uppenbarligen att lägga ihop två och två, för att inte "underblåsa negativa stereotyper". En kolumnist i tidningen Tageszeitung skrev till och med om en utstuderad regeringskonspiration som driver invandrarna att bli våldsamma – just för att ge dem dåligt rykte.

Tageszeitung publicerade också en historia om de "alarmerande förhållandena" för de flyktingar som kommer till de grekiska öarna. Till artikeln hörde ett fotografi av leende, välnärda och kraftiga unga män som poserade för "selfies" med sina smartphones och höll cigaretter i sina händer.

En av dem hade eftertänksamt nog tagit med sig en selfie-stång till sin smartphone, för att kunna fånga ögonblicket då han flydde från en "krigszon" eller akut "ekonomisk misär".

Detta är dock den verkliga tragedin i den pågående flyktingkrisen i Europa: Bortsett från dem som flyr stridszonerna, verkar de flesta migranter som myllrar in över Europas gränser och kustlinjer inte vara i några verkliga eller trängande behov. Ekonomiska skillnader på andra kontinenter bör inte tvinga européerna att öppna sina dammluckor för massinvandring.

Krisen ser ut att ha tillverkats av Europa självt – den framstår som den logiska följden av Europas skulddrivna välfärdssystem och EU:s förakt för nationsgränser.

 Vijeta Uniyal


 
Publicerad med fulla rättigheter från Gatestone

                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler