Granskning: Massinvandring och Europas upplösning
Vijeta Uniyal avslöjar fakta som visar hur Europa helt tappat kontrollen på immigrationen.
Granskning: Massinvandring och Europas upplösning
Publicerades 2015-09-01
Afrikanska migranter campar på stranden i den norditalienska staden Ventimiglia nära franska gränsen, medan de väntar på ett tillfälle att ta sig över till Frankrike. (Bild: AFP video screenshot)

  • I Tyskland, där människosmugglare nu släpper av illegala invandrare på motorvägarna, har myndigheterna reagerat – inte genom att försöka gripa eller avskräcka smugglarna, utan genom att sätta upp nya vägskyltar som varnar förarna för att det kan finnas fotgängare på motorvägen.

  • Bara under förra månaden anlände fler migranter till de grekiska stränderna än under hela 2014.

  • Om mainstream-medierna redan nu påstår att invandrarungdomar i Frankrike och Storbritannien startar upplopp på grund av ekonomisk ojämlikhet, kan man bara föreställa sig vilken omfattning oroligheterna kommer att anta den dag de europeiska välfärdsstaterna inte längre kan finansiera "halva planeten" utan tvingas skära ner på välfärdsbidragen.

  • Det är dock ingen, särskilt inte medierna, som ger migranterna skulden för hur de beter sig.

  • Detta är den verkliga tragedin i den pågående flyktingkrisen i Europa: Bortsett från dem som flyr stridszonerna verkar de flesta migranter som myllrar in över Europas gränser och kustlinjer inte vara i några verkliga eller trängande behov.

Med ett EU som har överlåtit sin invandringspolitik till människosmugglarna har invandringskrisen i Europa nått nya svindlande höjder. Ryktet säger att Fästning Europa går att forcera. Från Marocko till Turkiet har människosmuggling blivit en oemotståndlig affärsverksamhet.

Alltifrån småligister till terrororganisationer som Hamas – för 22 000-27 000 SEK per smugglad person – många vill uppenbarligen ha en bit av denna lukrativa verksamhet som skapats av EU:s kollektiva passivitet.

I Tyskland, där människosmugglare nu släpper av illegala invandrare på motorvägarna, har myndigheterna reagerat – inte genom att försöka gripa eller avskräcka smugglarna, utan genom att sätta upp nya vägskyltar som varnar förarna för att det kan finnas fotgängare på motorvägen.

Redan innan årets massinvandring började kämpade Tyskland med att försöka hantera nästan en kvarts miljon asylansökningar – och här ingår inte de illegala invandrare som redan finns i landet. Den nuvarande invandringsvågen kommer att öka dessa siffror till rekordhöjder.

Trenden i Tyskland speglar den totala omfattningen av den europeiska invandringskrisen. I juli 2015 kom uppskattningsvis 50 000 flyktingar till Grekland, en ökning med 750 procent. Bara under förra månaden anlände fler migranter än under hela 2014.

Marco Trips, chef för tyska Niedersachsens kommunalförbund, sa till lokalreportrar att "systemet redan har kollapsat". Denna uppfattning delas tydligen av kommunförbund runt om i Tyskland. I ett historiskt grepp har den tyska förbundsregeringen nu kallat in militär för att hjälpa till att sätta upp nya tältstäder och tillhandahålla grundläggande bekvämligheter för den ständigt ökande flyktingströmmen.

Majoriteten av dem som kommer till Europa illegalt verkar inte fly från väpnade konflikter, utan söker bättre liv i ett välfärdsparadis. Europas svar är att ösa pengar över problemet – pengar Europa inte har. Storbritanniens försvarsminister har påstått att landets utlandsbistånd på 12 miljarder pund (167 miljarder SEK) kan "avskräcka" från massinvandring.

Det europeiska välfärdssystemet, som under de senaste årtiondena i allt större utsträckning finansierats av regeringslån, visar nu tecken på en förestående kollaps. Ingen lösning finns i sikte för den grekiska skuldkrisen, trots upprepade räddningspaket i storleksordningen 3 300 miljarder SEK. Trög ekonomisk utveckling, hög ungdomsarbetslöshet och en åldrande befolkning gör den europeiska välfärdsmodellen alltmer ohållbar.

Om mainstream-medierna redan nu påstår att invandrarungdomar i Frankrike och Storbritannien startar upplopp på grund av ekonomisk ojämlikhet, kan man bara föreställa sig vilken omfattning oroligheterna kommer att anta den dag de europeiska välfärdsstaterna inte längre kan finansiera "halva planeten" utan tvingas skära ner på välfärdsbidragen.

Europas svar på denna överhängande ekonomiska undergång är att skapa ännu fler bidragstagare eller, ännu bättre, "bjuda in" dem genom att inte säkra gränserna.

EU-byråkraterna vägrar inte bara att genomföra basala gränskontroller utan tillrättavisar den medlemsstat som försöker säkra sina gränser. Europeiska politiker och mainstream-medier är på krigsstigen mot Ungerns drag att uppföra ett stängsel längs sin södra gräns.

Det amerikanska public service-tv-bolaget PBS sände ett inslag där tittarna fick höra om Ungerns "nya järnridå". Nyhetsbyrån AP citerade icke namngivna "kritiker" som jämförde det ungerska stängslet med "barriärer från kommunisttiden i stil med Berlinmuren".

I Bryssel vill EU-byråkraterna tvinga fram en gemensam asylpolitik för alla 28 medlemsstaterna, och be dem ta emot fler migranter. Enligt denna gemensamma asylpolitik som Bryssel föreslagit, ska de asylsökare som kommer till EU delas upp mellan medlemsländerna.

Ungern, dit 60 000 migranter anlänt hittills i år, främst från Serbien, bjuder fortfarande det mest hårdnackade motståndet till EUs föreslagna politik.

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán har rent faktiskt blivit utfryst av övriga europeiska politiker och medier för att han inte ställer upp på EUs invandringspolitik.

Tvärtemot EUs uppfattning har han krävt en "åtskillnad" mellan de EU-medborgare som flyttar inom Europa och de utlänningar som inte tillhör EU. "Det finns ekonomiska invandrare som bara söker ett bättre liv ... Tyvärr kan vi i Ungern inte ge arbete till alla dessa invandrare", sa Orbán och kallade EU:s förslag att medlemsstaterna ska ta in ännu fler invandrare för "absurt, på gränsen till vansinne".

Europa, som själv vacklar under en finanskris, kan inte ordna bostäder, arbete och bidrag till de tusentals som varje dag anländer till kontinentens kuster och över dess gränser. Tyska tidningar är fyllda av otaliga reportage om invandrare som är besvikna efter att ha kommit till Europa, nästan alltid följt av reporterns vädjan om omedelbara åtgärder för att ta itu med klagomålen.

Dessa "besvikelser" leder ofta till våldsamma sammanstötningar. Poliser över hela Tyskland har fullt upp med att bara förhindra rivaliserande migrantgäng från att ge sig på varandra eller på myndighetspersoner.

Det är dock ingen, särskilt inte medierna, som skyller migranterna för hur de beter sig. Mainstream-medierna i Tyskland vägrar uppenbarligen att lägga ihop två och två, för att inte "underblåsa negativa stereotyper". En kolumnist i tidningen Tageszeitung skrev till och med om en utstuderad regeringskonspiration som driver invandrarna att bli våldsamma – just för att ge dem dåligt rykte.

Tageszeitung publicerade också en historia om de "alarmerande förhållandena" för de flyktingar som kommer till de grekiska öarna. Till artikeln hörde ett fotografi av leende, välnärda och kraftiga unga män som poserade för "selfies" med sina smartphones och höll cigaretter i sina händer.

En av dem hade eftertänksamt nog tagit med sig en selfie-stång till sin smartphone, för att kunna fånga ögonblicket då han flydde från en "krigszon" eller akut "ekonomisk misär".

Detta är dock den verkliga tragedin i den pågående flyktingkrisen i Europa: Bortsett från dem som flyr stridszonerna, verkar de flesta migranter som myllrar in över Europas gränser och kustlinjer inte vara i några verkliga eller trängande behov. Ekonomiska skillnader på andra kontinenter bör inte tvinga européerna att öppna sina dammluckor för massinvandring.

Krisen ser ut att ha tillverkats av Europa självt – den framstår som den logiska följden av Europas skulddrivna välfärdssystem och EU:s förakt för nationsgränser.

 Vijeta Uniyal


 
Publicerad med fulla rättigheter från Gatestone

                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.