Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Morgonbladet en ny nättidning - Morgonbladet

Morgonbladet en ny nättidning
Därför startar vi Morgonbladet
Morgonbladet en ny nättidning
Publicerades 2015-04-27

Morgonbladet – en ny nättidning – har sett dagens ljus. Men varför ännu en nättidning, räcker det inte med de som redan finns? Morgonbladet är sprungen ur samma krets som startade Kristna Värdepartiet (KV) men är formellt politiskt och religiöst oberoende av någon organisation.

På samma sätt som Dagens Nyheter är oberoende liberal så har Morgonbladet samma värdegrund och perspektiv som Kristna Värdepartiet utan att vara formellt kopplat till partiet. KV startades på grund av den tilltagande politiska hemlöshet som många väljare med en traditionell kristen värdegrund har känt. Morgonbladets har sitt existensberättigande av samma skäl.

Vi har under lång tid känt att medielandskapet är skevt och att nyheter och samhällsanalyser från ett perspektiv med kristna värden sällan får komma till tals. Det innebär exempelvis att Morgonbladets val av nyheter och analyser sker utifrånden kristna människosynen (som ser på alla, även ofödda människor, som lika värdefulla), det traditionella äktenskapets stora samhällsbevarande roll, samt vikten av etik och moral i samhället. Vi står för mänskliga rättigheter – verkliga rättigheter – och inte för den idag vanliga föreställningen att människors egenintressen är detsamma som rättigheter.

Individer har rättigheter, med det är inte detsamma som rätten att får göra vad man vill och de rättigheter vi har måste motsvaras av likvärdiga skyldigheter.

Vi står för en liten stat som bör vara underordnad en författning som tydligt deklarerar vad staten får och inte får göra.

Vi anser att ett starkt civilsamhälle med sin småskaliga organisering av föreningsliv och de små gemenskaperna är en livsnerv för varje land. Vi står för att hierarki i sig inte är fel. Det är inte fel att lärare har auktoritet över sina elever, eller att föräldrar har det över sina barn. Vi tror på en objektiv moral, det finns rätt och fel oberoende av vad människor för tillfället råkar ha för uppfattning i en viss fråga. Vi ser ett stort behov av en tidning som inte okritiskt förmedlar den sekulariserade individualism som kommit att dominera det politiska och mediala landskapet i Sverige.

Synen på frågor som gäller abort, äktenskapet, familjen och statens storlek är idag så likriktad att det nästan blivit ett paradigm som ingen ifrågasätter. Trots det dristar vi oss till att hävda att paradigmet är felaktigt. Vi vill se en stat som tar tydligare ställning i grundläggande moraliska frågor men som i övrigt upphör ideologisk styrning över folks liv. Mer etik och mer frihet. Vi tror att den kombinationen är både möjlig och moraliskt god. I linje med detta kommer Morgonbladet också kritiskt granska den människofientliga kollektivism, som paradoxalt nog råder i kombination med den extrema sekulära individualismen, där man under förevändning att ”vilja människors bästa” i själva verket sysslar med motbjudande förmynderi och kränker människors egentliga rättigheter.

Morgonbladet är inte ytterligare en "kristen tidning". Vårt fokus är inte teologiska diskussioner eller nyheter från det kyrkliga eller frikyrkliga Sverige. Det finns redan andra tidningar som gör det bra. Vår uppgift är istället att visa att kristna värden faktiskt är för alla människor, och därför är Morgonbladets målgrupp den breda allmänheten. Vi tror att det kristna perspektivet är ett förnuftigt perspektiv på tillvaron som rationellt kan försvaras. Våra analyser och våra val av nyheter kommer i hög grad avvika från det "politiskt korrekta" och kommer därmed bidra till det kritiska tänkande och den mångfald som vår kultur så gärna bekänner sig till men enligt oss allt för ofta misslyckas att leva upp till. Vi kommer att ta fram analyser och fakta som sällan eller aldrig kommer fram i andra nyhetstidningar. 

Vi kommer att anstränga oss för att ha en rad skickliga skribenter som kan förmedla alternativa verklighetsskildringar till vanliga människor. Så här i början kommer naturligtvis Morgonbladet ha flera av de barnsjukdomar som nya tidningsprojekt ofta har. Tidningen är ett långtidsprojekt som måste få utvecklas över tid. Men vi hoppas och tror att Morgonbladet kommer få en viktig roll i det svenska medielandskapet. Vi vill vara pojken som säger det alla innerst inne vet men ingen vågar säga - att kejsaren är naken.

 

André Juthe


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler