Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Granskning: Förbereder USA undantagstillstånd? - Morgonbladet

Granskning: Förbereder USA undantagstillstånd?
Under åtta veckor med start i juli iscensätts en stor militärövning som heter Jade Helm 15 i nio amerikanska delstater. Detta samtidigt som protester och upplopp rasar i Baltimore till följd av att den svarte unge mannen Freddie Gray dött under mystiska omständigheter efter en vecka i polisens förvar. Finns det något samband mellan dessa två tilldragelser?
Granskning: Förbereder USA undantagstillstånd?
Publicerades 2015-05-06

Av: Michael Wik 

 

Jade Helm 15

Manövern, Jade Helm 15, berör ett band av delstater tvärs över södra USA – från Florida till Kalifornien. Det anses av en del vara extraordinärt att det helt plötsligt kan dyka upp en enhet ansiktsmålade elitsoldater bakom grannens soptunnor. Militärens förklaring till varför operationen genomförs är vag och man svävar ofta på målet vid direkta frågor. Det verkar i alla fall handla om att ta kontroll över ”den mänskliga domänen”. Med detta menar man alla fysiska, kulturella och sociala miljöer som ryms inom en konflikt. Betoningen ligger på ”okonventionell krigsföring” och samordning mellan militär och olika avdelningar som t.ex. FBI och DEA.

 

De militära övningarna genomförs av ”de gröna baskrarna” och ett antal specialförband. Soldaterna drillas i infiltration, fångbevakning och underkuvande av civilt motstånd. Ibland använder man sig av speciella ”krisskådespelare” som får simulera civilbefolkning. Allt detta ackompanjerat av de smattrande svarta helikoptrarna.

 Två delstater, Texas och Utah, samt Södra Kalifornien, har klassats av militären som ”fientliga”. I dessa regioner anses motståndet mot federal kontroll vara extra starkt. Det kan dock noteras att militären tidigare rutinmässigt genomfört övningar där vissa regioner identifierats som fientliga gentemot övningar.

 


Det andra tillägget

När USA grundades skrevs rättighetstilläggen ned och lades sedan till den amerikanska konstitutionen. Det andra tillägget är det ”konstitutionalisterna” försvarar till varje pris: Den vanlige medborgarens rätt att inneha och bära vapen. Detta feltolkas ofta. Det handlar inte, i första hand, om att man skall kunna försvara sig mot kriminalitet och andra medborgares eventuella attacker utan om individens rätt att försvara sig mot statliga eller federala övergrepp.


Obama-administrationen har gjort allt för att försöka undergräva det andra tillägget. Man har förbjudet viss typ av ”farlig” ammunition, särskilda modeller av skottsäkra västar och bestämt att alla patronhylsor som säljs skall registreras och föras in i en stor nationell databas – allt under förespegling att det är för att skydda den vanlige medborgaren.

 

 

FEMA

Sedan ett par år tillbaka är USA officiellt indelat i 10 så kallade FEMA-distrikt (Federal Emergency Management Agency). FEMA skall sättas in under stora katastrofer som t.ex. vid en kärnvapenkatastrof. FEMA sorterar direkt under DHS, Department of Homeland Security. Omstridda är de taggtrådsomgärdade specialläger man har skapat i varje FEMA-distrikt vilka går under benämningen FEMA-läger. Vad skall de egentligen användas till? Internering av medborgare?

 

 

Baltimore

De nuvarande kravallerna i Baltimore är folkets missnöje med polisens dödsskjutningar av svarta unga män och att de ansvariga sedan inte straffas för detta. Samtidigt vet man att protesterna har infiltrerats av ”upprorsmän”, möjligen i statlig tjänst. Vittnen har berättat om hur det, som från ingenstans, plötsligt dyker upp män som begår extremt våldsamma handlingar: krossar rutor och hoppar på polisbilar. Protesterna avlöper ganska fredligt och disciplinerat därför sticker den typen av handlingar ut. För att det inte skall urarta och för att stoppa den här typen av ”inre provokationer” har man satt ihop en grupp människor vilka får agera som en slags buffert mellan demonstranterna och poliserna. Misstanken är att man försöker provocera fram undantagstillstånd och rena krigslagar. Är det här de ”okonventionella metoderna” från Jade Helm 15 kommer in i bilden?

 

 

Ett mönster som upprepas

Här kan man skönja ett mönster: En ung svart man skjuts eller dödas på annat sätt av den amerikanska polisen, den unge mannen är obeväpnad och gör inget motstånd – ändå dör han i polisens förvar eller direkt på platsen. Protester utbryter sedan och så rullar allt igång. Ferguson, Baltimore; Walter Scott, Michael Brown och Freddie Gray är namn vi lärt oss nu.
Vill USA:s federala styrande starta ett raskrig i USA?

 


Walmart

I mitten av april stängde den amerikanska varuhuskedjan Walmart fem av sina varuhus och gjorde omkring 2200 människor arbetslösa över en natt. Visserligen har man stängt varuhus förut, men inte så snabbt och utan någon förvarning. Den officiella förklaringen är att det handlar om avloppsproblem i de aktuella affärerna. Det konstiga är att Walmart öppet har haft ett samarbete med DHS (Department of Homeland Security). En teori är att de tomma varuhusen kan komma att spela en roll som tillfälliga ”uppsamlingshubbar” av människor som bjuder motstånd vid en eventuell konflikt.

 

 

Posse Comitatus

”Jade” i Jade Helm är i sig en förkortning för en typ av militär insats. Jade Helm, menar man, kan också syfta på ”en blå hjälm”. Vilka använder blåa hjälmar? Det gör FN:s soldater! Och just det faktum att man har sett och dokumenterat mängder av FN-märkta fordon i USA, gör att man fruktar att just FN-soldater från ett annat land skall kunna sättas in mot den amerikanska civilbefolkningen. Det finns nämligen en lag från 1878 som heter Posse Comitatus. I denna stadgas att USA:s militär inte kan sättas in mot sin egen civilbefolkning, utom i vissa extrema undantagsfall.

 

 

Det fientliga Texas

Invånarna i Texas verkar i alla fall genuint oroliga. Deras guvernör Greg Abbott har gått med på att sätta in Texas State Guard, vilka lyder direkt under honom. De skall bevaka och rapportera kontinuerligt vad Jade Helm 15 håller på med.
Den April 28 sände (Texas guvernör) Greg Abbott ett brev till Generalmajor Gerald Betty vid Texas State Guard, där han fastslog: "Under övningsoperationen är det viktigt att Texasborna vet att deras säkerhet, konstitutionella rättigheter, privata egendomsrättigheter och medborgerliga rättigheter inte kommer att begränsas.

 


Källor:

 

http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/04/29/jade-helm-15-a-military-simulation-draws-scrutiny-and-wild-speculation-in-texas/

http://www.bloomberg.com/politics/articles/2015-04-29/whoa-if-true-operation-jade-helm-15-lays-groundwork-for-martial-law

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3013900/Fears-martial-law-special-ops-set-swarm-Southwest-operate-undetected-civilians-ve-deemed-HOSTILE-massive-military-exercise.html

http://www.newswithviews.com/baldwin/baldwin850.htm

http://www.naturalnews.com/049233_Jade_Helm_15_US_patriots_counter-surveillance.html

http://freedomoutpost.com/2015/03/jade-helm-15-is-real-heres-the-proof/

http://now.snopes.com/2015/03/23/usasoc-explains-jade-helm-exercise/

http://www.thecommonsenseshow.com/2015/04/30/closed-walmarts-to-be-guerilla-warfare-staging-areas-in-response-to-invasion/

http://www.globalresearch.ca/the-pentagons-operation-jade-helm-15-the-floodgate-towards-martial-law-and-world-war-iii/5443856

http://allnewspipeline.com/What_Martial_Law_Will_Look_Like.php

http://www.examiner.com/article/conspiracy-review-obama-regime-has-plan-for-fema-camps

http://www.usatoday.com/story/news/nation/2015/04/28/baltimore-protests-peaceful/26510645/

https://youtu.be/5htgIjiitEM


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler