Morgonbladet får en ny medarbetare!
Ledare av André Juthe
Morgonbladet får en ny medarbetare!
Publicerades 2015-06-03

Morgonbladet är en nystartad tidning. Vi är under ständig utveckling och eftersträvar att hela tiden bli bättre och bättre för att ge dig som läsare en så välgrundad bild av omvärlden som möjligt.

Vi vill också ge dig kvalitativa analyser och granskningar. Vi söker därför hela tiden kompetenta skribenter för att ge dig som läsare det bästa av det bästa.

Vi står på de svagas sida och vill kritiskt granska makteliten och människofientliga ideologier som t.ex. nazism och den fortfarande alltför utbredda kommunismen.

Det betyder att det alltid finns en strid att utkämpa mot rasism och diskriminering - en kamp för mänskliga rättigheter, människovärde och för att se varje människa som det hon i verkligheten är, en medlem i den stora familj som mänskligheten utgör.

 Vänstern (i ”vänstern” räknar jag nu in hela det politiskt korrekta maktetablissemanget och alla som resonerar utifrån postmoderna premisser, oavsett om de ser sig själva som vänster eller inte) är och kommer alltid att vara en ideologi byggd på lösan sand.

 För vänstern är fraserna det viktiga, för oss verkligheten. För vänstern är det viktig att 'raser' inte finns, för att människor med olika etnisk bakgrund ska kunna vara lika mycket värda. För oss har ras ingen betydelse för människovärdet.

 För vänstern är det viktigt att det inte finns skillnader mellan könen och att synbara skillnader är en genuskonstruktion, för att män och kvinnor ska kunna vara lika mycket värda. För oss spelar inte kön någon roll för människovärdet.

 Skulle vänstern få som den ville skulle det inte finnas skillnader överhuvudtaget. För oss har sådant ingen som helst betydelse – vår värdegrund kräver inte att människor måste vara lika för att vara ha samma absoluta människovärde.

Vi anser det snarare nedvärderande att påstå vi måste vara lika för att vara lika värda. Dessutom är det helt verklighetsfrånvänt – för vi är inte lika. Vi är alla olika även om vi också har mycket gemensamt.

Varför säger man att man gillar olika samtidigt som man implicit utgår ifrån att vi måste vara lika för att ha samma absoluta människovärde? Vi har en fast värdegrund att stå på till skillnad från vänsteretablissemanget. Våra värden är baserade på vad vi är – människor – oavsett kön, eller olika ras eller någon annan godtycklig gruppindelning.

Vi har nu fått glädjen att presentera ny medarbetare till Morgonbladet – Nikomemus Ungh. Nikodemus har kandidatexamen inom huvudämnena filosofi, statskunskap och socialt arbete och har därutöver läst historia, religionshistoria och juridik.

Nikodemus är idag skribent på tankesmedjan Ludwig von Mises-institutet i Sverige som verkar inom den Österrikiska ekonomiska skolan och libertariansk idédebatt. Innan dess, för mer än fem år sedan, skrev Nikodemus i olika nationalistiska skrifter i syfte att försvara traditionella västerländska värden mot kulturradikala och postmoderna teorier.

Idag har Nikodemus övergett nationalismen och försvarar alla människors lika värde mot bakgrund av den klassiskt kristna-humanistiska traditionen och den kristna personalismen. Nikodemus insåg att postmodernismen är ett luftslott och sökte något fastare, men hamnade tyvärr i ett annat dike.

Naturligtvis finns det en sund aspekt på nationalism, att älska sitt land och sina landsmän är naturligt för varje sunt tänkande människa. Men en sund nationalism är inkluderande, den inbjuder människor med annan kulturell bakgrund att bli en del av gemenskap en och är öppen och välkomnande för andra.

Tyvärr finns det som bekant många varianter av nationalism som inte alls är bra, där nationalismen leder till att man är fientlig mot eller exkluderar andra människor. 

Men Nikodemus lämnade allt sådant bakom sig för flera år sedan, tar kraftfullt avstånd från främlingsfientliga idéer och står nu på samma fasta grund som Morgonbladet.

 Hur passande är det därför inte att hans första kolumn här handlar om just människovärde? Läsaren får del av Nikodemus första text för Morgonbladet här. Morgonbladet önskar dig god läsning.

 André Juthe 


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.