Den hemliga etniska rensningen av palestinier
Sanningen om hur palestinier behandlas av arabiska regimer kommer sällan fram i vanliga media. Enligt forskare har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism. Sedan 2003 har antalet palestinier där sjunkit från 25 000 till 6 000.
Den hemliga etniska rensningen av palestinier
Publicerades 2015-08-14
  • Enligt forskaren har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism. Sedan 2003 har antalet palestinier där sjunkit från 25 000 till 6 000.

  • Det mest intressanta är den totala likgiltighet som internationella människorättsorganisationer, medierna och Palestinska myndigheten (PM) visar inför den dåliga behandlingen av palestinier i arabländerna. Internationella journalister bryr sig inte om palestinierna i arabvärlden, för sådana historier kan inte skyllas på Israel.

  • FN och andra internationella organ har uppenbarligen inte hört talas om den etniska rensningen av palestinier i den arabiska världen. De är också så besatta av Israel att de föredrar att inte höra talas om palestiniernas lidande under arabiska regimer.

  • PM-ledarna säger att de vill förbereda "krigsförbrytelse"-åtal mot Israel vid den internationella brottmålsdomstolen. Men när det kommer till den etniska rensningen och tortyren av palestinier i arabiska länder som Irak, Syrien och Libanon, då vänder de bort blicken.

  • Om en arab dödar eller torterar en arab är detta inte värt att publicera i en stor västerländsk tidning. Men om en palestinier klagar på israeliska myndigheter eller judiska bosättare, rusar västerländska journalister dit för att bevaka denna "avgörande" utveckling.

  • De arabiska länderna inte bara avskyr palestinier, de vill dessutom att de bara ska vara Israels problem. Sedan 1948 har arabiska regeringar vägrat att låta palestinier bosätta sig permanent i deras länder och bli jämbördiga medborgare. Nu håller de dessutom på att döda, tortera och utsätta dem för etnisk rensning – allt medan världens ledare fortsätter att borra sina huvuden i sanden och peka finger åt Israel.

Det är ingen hemlighet att de flesta arabländer under lång tid har behandlat sina palestinska bröder illa genom att utsätta dem för flera apartheid-liknande diskriminerande lagar och regler, som ofta fråntar dem grundläggande rättigheter.

I länder som Irak, Libanon, Egypten och Syrien behandlas palestinier som andra och tredje klassens medborgare, ett faktum som har tvingat många av dem att söka en bättre tillvaro i USA, Kanada, Australien och olika europeiska länder. En följd av detta är att många palestinier i dag känner sig ovälkomna i sina ursprungsländer och andra arabiska länder.

Tillståndet för palestinier i arabiska länder började försämras efter den irakiska invasionen av Kuwait i augusti 1990. Palestinier var de första som "gratulerade" Saddam Hussein till hans invasion av Kuwait, ett land som brukade förse PLO med tiotals miljoner dollar i ekonomiskt bistånd varje år. Men många flydde Kuwait för att komma bort från den anarki och laglöshet som rådde efter den irakiska invasionen.

När Kuwait året därpå befriades av den USA-ledda koalitionen utvisades uppemot 200 000 palestinier från det oljerika emiratet, som en hämnd för att de hade stöttat Saddam Husseins invasion. Ytterligare 150 000 palestinier hade redan före kriget flytt Kuwait, eftersom de misstänkte att nya fientligheter kunde vara i antågande när Kuwait blev befriat.

De flesta palestinier, oavsett om de flydde Kuwait frivilligt eller utvisades, bosatte sig i Jordanien. Nu betalar också palestinierna i Irak ett högt pris. Sedan 2003 har antalet palestinier där fallit från 25 000 till 6 000. Palestinska aktivister säger att irakierna håller på med etnisk rensning mot landets palestinska befolkning.

Aktivisterna säger att under det senaste årtiondet, sedan Saddam Husseins regim kollapsade, har shiitisk milis i Irak systematiskt attackerat och skrämt den palestinska befolkningen vilket fått många att fly.

De säger att shiiterna är emot att det finns icke-irakiska sunnimuslimer, inklusive palestinier, i deras land – särskilt i huvudstaden Bagdad.

Dessutom, säger de, är många av de sunnimuslimer i Irak som var emot Saddam Hussein också i krig med palestinierna – som hämnd för att de stödde honom.

Thamer Meshainesh, chef för Palestinska ligan i Irak, sa för några dagar sedan att palestinierna stod inför "aldrig tidigare skådade kränkningar" och ett "ökat antal övergrepp". Han varnade för att palestinier i Irak jagas av olika milisgrupper, som en del av en systematisk politik vars syfte är att utvisa dem från landet.

Abu al-Walid, en palestinsk forskare som har följt situationen för palestinierna i Irak under flera år, framhöll att 19 000 av de 25 000 palestinierna i Irak redan har flytt landet. Han noterade också att palestinier dagligen jagas för påstådd inblandning i terrorism.

Enligt forskaren har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism.

Meshainesh och Abu al-Walid anklagade Palestinska myndigheten (PM) för att inte hjälpa palestinier i Irak. De sa att det enda PM har kommit med är "tom retorik".

Palestinierna i Irak betalar priset för att de lagt sig i landets interna angelägenheter. Likadant var det med palestinierna i Syrien, Libanon och Libyen. Palestinier finner ofta sig själva involverade, både direkt och indirekt, i de fientligheter som äger rum i arabiska länder. Och när elden når dem börjar de skrika på hjälp, så som nu sker i Irak.

Men det mest intressanta är den totala likgiltighet som internationella människorättsorganisationer, medierna och Palestinska myndigheten visar inför den dåliga behandlingen av palestinier i arabländerna.

PM, vars ledare har fullt upp med att dagligen hetsa mot Israel, har inte tid att bry sig om sitt eget folk i den arabiska världen. PM-ledarna säger att de vill förbereda "krigsförbrytelse"-åtal mot Israel vid den internationella brottmålsdomstolen på grund av förra årets krig mot Hamas och den fortsatta utbyggnaden av bosättningar på Västbanken.

Men när det kommer till den etniska rensningen och tortyren av palestinier i arabiska länder som Irak, Syrien och Libanon, då vänder de bort blicken.

Likadant är det med internationella medier – de tycks ha glömt att det bor tiotusentals palestinier i olika arabiska länder. De enda palestinier västerländska journalister känner till och bryr sig om är dem som bor på Västbanken och Gazaremsan.

Internationella journalister bryr sig inte om palestinierna i arabvärlden, för sådana historier kan inte skyllas på Israel. Om en arab dödar eller torterar en arab är detta inte värt att publicera i en stor västerländsk tidning. Men om en palestinier klagar på israeliska myndigheter eller judiska bosättare, rusar västerländska journalister dit för att bevaka denna "avgörande" utveckling.

Den etniska rensningen av palestinier i Irak är ingen konstigt fenomen i den arabiska världen. Tiotusentals palestinier har även flytt Syrien de senaste åren. De flesta har åkt till Libanon och Jordanien, där myndigheterna gör sitt bästa för att försäkra de palestinska flyktingarna om att de är ovälkomna. Palestinska aktivister uppskattar att inom några få år kommer det inte att finnas några palestinier i Irak eller Syrien.

FN och andra internationella organ har uppenbarligen inte hört talas om den etniska rensningen av palestinier i den arabiska världen. De är också så besatta av Israel att de föredrar att inte höra talas om palestiniernas lidande under arabiska regimer. 

 

av Khaled Abu Toameh
Med rättigheter från Gatestone

 

 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler