Den hemliga etniska rensningen av palestinier
Sanningen om hur palestinier behandlas av arabiska regimer kommer sällan fram i vanliga media. Enligt forskare har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism. Sedan 2003 har antalet palestinier där sjunkit från 25 000 till 6 000.
Den hemliga etniska rensningen av palestinier
Publicerades 2015-08-14
  • Enligt forskaren har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism. Sedan 2003 har antalet palestinier där sjunkit från 25 000 till 6 000.

  • Det mest intressanta är den totala likgiltighet som internationella människorättsorganisationer, medierna och Palestinska myndigheten (PM) visar inför den dåliga behandlingen av palestinier i arabländerna. Internationella journalister bryr sig inte om palestinierna i arabvärlden, för sådana historier kan inte skyllas på Israel.

  • FN och andra internationella organ har uppenbarligen inte hört talas om den etniska rensningen av palestinier i den arabiska världen. De är också så besatta av Israel att de föredrar att inte höra talas om palestiniernas lidande under arabiska regimer.

  • PM-ledarna säger att de vill förbereda "krigsförbrytelse"-åtal mot Israel vid den internationella brottmålsdomstolen. Men när det kommer till den etniska rensningen och tortyren av palestinier i arabiska länder som Irak, Syrien och Libanon, då vänder de bort blicken.

  • Om en arab dödar eller torterar en arab är detta inte värt att publicera i en stor västerländsk tidning. Men om en palestinier klagar på israeliska myndigheter eller judiska bosättare, rusar västerländska journalister dit för att bevaka denna "avgörande" utveckling.

  • De arabiska länderna inte bara avskyr palestinier, de vill dessutom att de bara ska vara Israels problem. Sedan 1948 har arabiska regeringar vägrat att låta palestinier bosätta sig permanent i deras länder och bli jämbördiga medborgare. Nu håller de dessutom på att döda, tortera och utsätta dem för etnisk rensning – allt medan världens ledare fortsätter att borra sina huvuden i sanden och peka finger åt Israel.

Det är ingen hemlighet att de flesta arabländer under lång tid har behandlat sina palestinska bröder illa genom att utsätta dem för flera apartheid-liknande diskriminerande lagar och regler, som ofta fråntar dem grundläggande rättigheter.

I länder som Irak, Libanon, Egypten och Syrien behandlas palestinier som andra och tredje klassens medborgare, ett faktum som har tvingat många av dem att söka en bättre tillvaro i USA, Kanada, Australien och olika europeiska länder. En följd av detta är att många palestinier i dag känner sig ovälkomna i sina ursprungsländer och andra arabiska länder.

Tillståndet för palestinier i arabiska länder började försämras efter den irakiska invasionen av Kuwait i augusti 1990. Palestinier var de första som "gratulerade" Saddam Hussein till hans invasion av Kuwait, ett land som brukade förse PLO med tiotals miljoner dollar i ekonomiskt bistånd varje år. Men många flydde Kuwait för att komma bort från den anarki och laglöshet som rådde efter den irakiska invasionen.

När Kuwait året därpå befriades av den USA-ledda koalitionen utvisades uppemot 200 000 palestinier från det oljerika emiratet, som en hämnd för att de hade stöttat Saddam Husseins invasion. Ytterligare 150 000 palestinier hade redan före kriget flytt Kuwait, eftersom de misstänkte att nya fientligheter kunde vara i antågande när Kuwait blev befriat.

De flesta palestinier, oavsett om de flydde Kuwait frivilligt eller utvisades, bosatte sig i Jordanien. Nu betalar också palestinierna i Irak ett högt pris. Sedan 2003 har antalet palestinier där fallit från 25 000 till 6 000. Palestinska aktivister säger att irakierna håller på med etnisk rensning mot landets palestinska befolkning.

Aktivisterna säger att under det senaste årtiondet, sedan Saddam Husseins regim kollapsade, har shiitisk milis i Irak systematiskt attackerat och skrämt den palestinska befolkningen vilket fått många att fly.

De säger att shiiterna är emot att det finns icke-irakiska sunnimuslimer, inklusive palestinier, i deras land – särskilt i huvudstaden Bagdad.

Dessutom, säger de, är många av de sunnimuslimer i Irak som var emot Saddam Hussein också i krig med palestinierna – som hämnd för att de stödde honom.

Thamer Meshainesh, chef för Palestinska ligan i Irak, sa för några dagar sedan att palestinierna stod inför "aldrig tidigare skådade kränkningar" och ett "ökat antal övergrepp". Han varnade för att palestinier i Irak jagas av olika milisgrupper, som en del av en systematisk politik vars syfte är att utvisa dem från landet.

Abu al-Walid, en palestinsk forskare som har följt situationen för palestinierna i Irak under flera år, framhöll att 19 000 av de 25 000 palestinierna i Irak redan har flytt landet. Han noterade också att palestinier dagligen jagas för påstådd inblandning i terrorism.

Enligt forskaren har många av de palestinier som tillfångatagits av shiitisk milis i Irak blivit brutalt torterade och tvingade att "erkänna" sin påstådda inblandning i terrorism.

Meshainesh och Abu al-Walid anklagade Palestinska myndigheten (PM) för att inte hjälpa palestinier i Irak. De sa att det enda PM har kommit med är "tom retorik".

Palestinierna i Irak betalar priset för att de lagt sig i landets interna angelägenheter. Likadant var det med palestinierna i Syrien, Libanon och Libyen. Palestinier finner ofta sig själva involverade, både direkt och indirekt, i de fientligheter som äger rum i arabiska länder. Och när elden når dem börjar de skrika på hjälp, så som nu sker i Irak.

Men det mest intressanta är den totala likgiltighet som internationella människorättsorganisationer, medierna och Palestinska myndigheten visar inför den dåliga behandlingen av palestinier i arabländerna.

PM, vars ledare har fullt upp med att dagligen hetsa mot Israel, har inte tid att bry sig om sitt eget folk i den arabiska världen. PM-ledarna säger att de vill förbereda "krigsförbrytelse"-åtal mot Israel vid den internationella brottmålsdomstolen på grund av förra årets krig mot Hamas och den fortsatta utbyggnaden av bosättningar på Västbanken.

Men när det kommer till den etniska rensningen och tortyren av palestinier i arabiska länder som Irak, Syrien och Libanon, då vänder de bort blicken.

Likadant är det med internationella medier – de tycks ha glömt att det bor tiotusentals palestinier i olika arabiska länder. De enda palestinier västerländska journalister känner till och bryr sig om är dem som bor på Västbanken och Gazaremsan.

Internationella journalister bryr sig inte om palestinierna i arabvärlden, för sådana historier kan inte skyllas på Israel. Om en arab dödar eller torterar en arab är detta inte värt att publicera i en stor västerländsk tidning. Men om en palestinier klagar på israeliska myndigheter eller judiska bosättare, rusar västerländska journalister dit för att bevaka denna "avgörande" utveckling.

Den etniska rensningen av palestinier i Irak är ingen konstigt fenomen i den arabiska världen. Tiotusentals palestinier har även flytt Syrien de senaste åren. De flesta har åkt till Libanon och Jordanien, där myndigheterna gör sitt bästa för att försäkra de palestinska flyktingarna om att de är ovälkomna. Palestinska aktivister uppskattar att inom några få år kommer det inte att finnas några palestinier i Irak eller Syrien.

FN och andra internationella organ har uppenbarligen inte hört talas om den etniska rensningen av palestinier i den arabiska världen. De är också så besatta av Israel att de föredrar att inte höra talas om palestiniernas lidande under arabiska regimer. 

 

av Khaled Abu Toameh
Med rättigheter från Gatestone

 

 


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.