Debatt: Systemfelen i kommunism och islam
Mats Tunehag argumenterar för att islamismen precis som kommunismen i grunden är människofientlig och oförenlig med mänskliga rättigheter.
Debatt: Systemfelen i kommunism och islam
Publicerades 2015-07-03 © Voyou Desoeuvre
 

Överallt där kommunismen har prövats har det lett till diktatur, förtryck, miljöförstöring och förföljelse av kristna.

 

Men under det vänsterdominerade galna kvartsseklet fick man höra att det var inget fel på kommunismen som ideologi, det var tillämpningarna som var undermåliga.

 

Men verkligheten hann ikapp Stalins, Lenins, Maos och Castros beundrarskaror. Marxismen som idé var fel. Det uppenbarades ett systemfel i varje land som försökte bygga ett samhälle på dessa principer.

 

Systemfelet finns i läran, i konceptet och ideologin. Det var därför varje försök att koka en kommunistisk soppa ledde till avgrundslika förgiftningssymptom. Samhällena blev sjuka och människorna led.

 

Om man lagar mat efter ett recept och människor blir matförgiftade så måste man ändra på receptet och ingredienserna. Det blir inte bättre för att man lagar det en gång till med en annan kock.

 

Döden finns i den kommunistiska grytan oavsett om kocken kallas Mao, Lenin, Honecker, Hoxha, Pol Pot, eller för all del Gudrun Schyman, Lars Ohly eller Jonas Sjöstedt. Det hjälper inte att det finns snälla eller moderata kommunister. Systemfelet är inbyggt i kommunismen; förtryck och ekonomisk avveckling är kommunismens DNA. Det har aldrig funnits en moderat kommunism, lika lite som en moderat nazism.

 

Vad ska man nu säga om islam? Tänk om det är islam som är problemet? I varje land och område där islam har avgörande inflytande där tar människovärdet stryk. Det finns ingen islam utan sharia och där sharia går in, där går demokrati och mänskliga rättigheter ut.

 

Det gäller från Aceh i Indonesien, över Pakistan och Yemen, via Mauretanien och Egypten, och till islam-dominerade områden i England eller Sverige.

 

Bevisen är överväldigande och rapporterna många från olika global människorättsorganisationer och forskningsinstitut. Det finns ett osvikligt och tragiskt samband mellan islam som grund för samhällsbygget, och exempelvis förtryck av kvinnor och grym förföljelse av homosexuella och kristna.

 

Världen förfasas med rätta över den Islamska statens (IS) illdåd. Men Saudiarabien, som likt många andra muslimska stater kallar sig ”islamska staten”, har i stort sett samma rätts- och straffsystem som den Islamska staten. Den stora skillnaden är att IS med stolthet och skicklighet marknadsför via sociala medier hur islam fungerar där det införs.

 

Finns det en moderat islam? Turkiets president säger nej och hävdar med emfas att det finns bara en islam. Tron på en moderat islam finns hos västliga medlöpare som begår samma misstag som under kalla krigets dagar då man försvarade kommunismen som ideologi.

 

Islam och kommunism har inbyggda systemfel. De går inte att omsätta i praktiken med bibehållen demokrati och respekt för mänskliga rättigheter. Kan någon visa på ett enda land eller område där islam har avgörande samhällsinflytande, och där mänskliga fri- och rättigheter fungerar?

 

Islam är ingen privatiserad religion, utan Sharia är en del av systemet. Spåren förskräcker där sharia praktiseras, och det må vara Iran eller Hamas-kontrollerade områden, eller Rosengård eller Rinkeby.

 

Det är skrämmande att samma tomma och tunna retorik får dominera den offentliga debatten. På 70-talet var det, ”det är inget fel på kommunismen, den ska bara tillämpas på rätt sätt”. Idag sjungs en liknande visa men med andra ord: ”islam är en fredens religion”, som ”åt alla lycka bär”. Tyvärr pekar bevisen på något annat. Detta måste vi kunna tala om.

 

Det finns givetvis massor med muslimer som är fredliga och som avskyr våldet i islams namn. Men finns det hopp om en islam utan sharias negativa inflytande, en islam utan en politiserad version?

 

Vem vet, kanske det. Men just nu är det svårt att se många hoppfulla tecken. Vi måste hursomhelst fortsätta att kämpa för demokrati och mänskliga rättigheter även i muslimvärlden. Över en miljard muslimer förtjänar det.

 

Mats Tunehag


                           
Annons:


Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.

Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.


Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.


Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.

Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.
Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april

Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.


Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.

Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.


Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?
Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.

Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.


Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.

Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.


Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.

Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler