Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Tyskland: Muslimer befrias från skolresor till Förintelseplatser? - Morgonbladet

Tyskland: Muslimer befrias från skolresor till Förintelseplatser?
I denna granskning visar Soeren Kern hur många länder i Europa, inte minst Tyskland, bedriver en immmigrationspolitik som närmast liknar ett självmordförsök för de västerländska fri -och rättigheter, speciellt för judarna som lever i dessa länder. Muslimer ska inte informeras om förintelsen därför de saknar
Tyskland: Muslimer befrias från skolresor till Förintelseplatser?
Publicerades 2015-06-12 © Gatestone

 

En tysk högstadieklass besöker minnesmärket vid koncentrationslägret Dachau i Bayern. (Bild: Gymnasium Gerabronn). Debatten om Förintelseutbildningen kommer i en tid av ökande islamisk antisemitism i Tyskland.

I denna granskning visar Soeren Kern hur många länder i Europa, inte minst Tyskland, bedriver en immmigrationspolitik som närmast liknar ett självmordförsök för de västerländska fri -och rättigheter, speciellt för judarna som lever i dessa länder. Muslimer ska inte informeras om förintelsen därför de saknar "kognitiv och känslomässig förmåga att förstå den".

 

"Muslimska barn behöver också komma till rätta med den tyska historien."

— Günther Felbinger, parlamentsledamot för partiet Fria väljare.

 

"I denna tid av skenande antisemitism och antisemitisk terrorism i Europa är Steiners bayerska plan tillsammans med ert generösa Federala islamiska utbildningsprogram, rena receptet på jihadism, IS-rekrytering och anstiftan till judehat vilket oundvikligen leder till attacker på andra nazioffer: romer, homosexuella, kvinnor och handikappade."

— Shimon Samuels, Simon Wiesenthal Center.

 

"Vi får aldrig betrakta det som normalt att judiska barn i Tyskland ska uppleva att deras dagis, skolor och synagogor måste vaktas av polisen. Att det faktiskt är så borde sporra oss att med alla tillgängliga medel inom lagens ramar bekämpa antisemitism."

— Tysklands inrikesminister Thomas de Maizière.

 

En debatt har brutit ut i Tyskland kring huruvida muslimska studenter ska befrias från de obligatoriska besöken i de gamla koncentrationslägren, något som ingår i Förintelseutbildningsprogrammen. Tvisten kretsar kring ett förslag om att ändra läroplanen så att alla högstadieelever i Bayern måste besöka minnesmärken över Förintelsen.

 

Sådana besök är redan obligatoriska för dem som går på gymnasiet. Förslaget innebär att även åttonde- och niondeklassare måste delta, också elever på särskolor.

 

Förslaget som stöds av det politiska partiet Fria väljare (Freie Wähler) skulle göra det obligatoriskt för alla elever att besöka koncentrationslägret Dachau und Flossenbürg i Bayern samt Deutsch-Deutsches-muséet i Mödlareuth [en by som ligger mitt på dåvarande gränsen mellan Öst- och Västtyskland, övers anm].

 

Tanken är att alla bayerska elever någon gång under sin skolgång ska ha besökt ett minnesmärke över Förintelsen, i förhoppning om att de därmed ska få en djupare förståelse för naziperioden.

 

Bland dem som är emot förslaget finns styrande CSU (kristdemokraterna), systerparti till förbundskansler Angela Merkels CDU. I en parlamentsdebatt i ämnet nyligen förklarade CSU-ledamoten Klaus Steiner:

 

"Särskilt på högstadiet har vi invandrare och barn till asylsökare. Bland dem finns många barn från muslimska familjer som inte har någon koppling till vårt förflutna och som behöver mycket längre på sig tid innan de kan identifiera sig med vår historia. Vi måste vara försiktiga med hur vi hanterar dessa frågor med dessa barn."

 

Steiner sa också att obligatoriska besök för särskoleelever är olämpligt eftersom många av dem saknar den "kognitiva och känslomässiga" förmågan att förstå Förintelsen.

 

Denna kommentar har mötts med vrede från många håll. Gisela Sengl från Miljöpartiet som är i opposition, sa att Steiners påstående om att eleverna är för dumma för att förstå Förintelsen är skrattretande: "Låt mig vara mycket tydlig, man behöver ingen särskild IQ för att förstå de fruktansvärda saker som ägde rum under Nazitiden."

 

Günther Felbinger, parlamentsledamot för Fria Väljare sa att CSUs inställning är svår att få ihop med partiets löfte att försöka integrera nya invandrare. "Muslimska barn behöver också komma till rätta med den tyska historien", sa han.

 

Simon Wiesenthal Center i Los Angeles, en judisk grupp för mänskliga rättigheter, var ännu mer rättfram. I ett brev till den tyska utbildningsministern Johanna Wanka, skrev centrets chef för internationella affärer Shimon Samuels:

 

"Att få höra sådant från en en mainstream-politiker i Tyskland stinker av i bästa fall Förintelseförnekande och, ännu värre, tyskt stöd för de radikala islamistiska och iranska åsikter som kan sammanfattas med 'Förintelsen är en lögn, låt oss göra verklighet av den'."

 

Samuels jämförde CSUs hållning i Bayern med den federala regeringens plan att investera 20 miljoner euro (nästan 200 miljoner SEK) under fem år på att skapa Centrum för islamisk teologi vid fyra stora tyska universitet: Münster/Osnabrück, Tübingen, Frankfurt/Giessen och Nürnberg-Erlangen i Bayern.

 

Enligt utbildningsministern är islamutbildning en "del av en modern integrationspolitik". På departementets hemsida kan man läsa:

 

"Religiös utbildning i skolor erbjuder viktig kulturell och teologisk guidning. Det lär ut etik och moral och stöder barn och unga i att utveckla sin egen identitet. Religiös utbildning uppmuntrar barn och unga att reflektera över och uttrycka sin egen tro. Och det utmanar dem att brottas med värderingar – både deras egna och andras. I ett pluralistiskt samhälle är sådan eftertanke helt avgörande för den nödvändiga dialogen mellan kulturer, och kan hjälpa oss att förstå mer om skillnader och likheter mellan dem."

 

I sitt brev påpekade Samuels det uppenbara hyckleriet. Han skrev:

 

"I denna tid av skenande antisemitism och antisemitisk terrorism i Europa är Steiners bayerska plan tillsammans med ert generösa Federala islamiska utbildningsprogram, rena receptet på jihadism, IS-rekrytering och anstiftan till judehat vilket oundvikligen leder till attacker på andra nazioffer: romer, homosexuella, kvinnor och handikappade."


"Att undanta unga muslimer från koncentrationslägerbesök kan leda till att Tyskland framkallar minnen av det för vissa ikoniserade Führern-Mufti-avtalet under 1930-talet, och att detta uppfattas som en förebild för nutida islamism."

 

Samuels refererar här till den palestinska stormuftin i Jerusalem, Haj Amin al-Husseini, som mötte Adolf Hitler och andra naziledare i Tyskland 1941. Han värvade då stöd från axelmakterna för att eliminera alla judar från Mellanöstern.

 

Georg Rosenthal, socialdemokratisk parlamentsledamot och tidigare borgmästare i Würzburg, menar att officiella minneshögtider för befriandet av koncentrationslägren eller slutet på Andra världskriget har blivit "meningslösa ritualer" som många unga tyskar inte kan relatera till.

 

"Vi behöver en minneskultur för den tredje generationen, sa Rosenthal och syftade på unga människor som inte har några egna minnen av Förintelsen. "Att besöka brottsplatser är viktigt för alla studenter. Det är särskilt viktigt för unga invandrare att förstå varför de måste ta ansvar för den tyska historien."

 

Som svar på den växande kritiken gick Bayerns utbildningsminister Ludwig Spaenle 3 juni ut med något som verkar vara en kompromiss. I ett uttalande lovade han att lansera ett "pilotprogram" som ska förse åttondeklassarna med "teoretisk förberedelse" för eventuellt framtida besök i koncentrationsläger och andra naziplatser.


Enligt Spaenle är de tidigare koncentrationslägren de "mest autentiska platserna, där eleverna bäst kan få insikter i den orättvisa regimen i nazistaten, och komma fram till en tydlig åsikt om 'aldrig mera'. " Han ville inte säga något om huruvida muslimska elever ska undantas från programmet.

 

20 maj talade den tyske inrikesminister Thomas de Maizière vid en konferens i Berlin kallad "Judiskt liv i Tyskland: Är det i farozonen?"

 

Han sa där att antisemitiska hatbrott ökade med 25 procent under 2014, och att en stor del av ökningen berodde på attacker utförda av muslimska invandrare.

 

De Maizière sa att islamisk antisemitism är ett växande problem över hela Europa; han hänvisade till attacker mot judar i Bryssel, Köpenhamn och Toulouse. Han sa att en del av våldet drivs fram av agenter för Hizbollah och Hamas, men att han var särskilt orolig för risken för antisemitiska attacker från anhängare av salafismen, den snabbast växande islamiska rörelsen i Europa.

 

Enligt de Maizière bor det nu mer än 7 000 salafister bara i Tyskland, och tusen av dem är särskilt farliga och kan slå till när som helst:

 

"Vi får aldrig betrakta det som normalt att judiska barn i Tyskland ska uppleva att deras dagis, skolor och synagogor måste vaktas av polisen. Att det faktiskt är så borde sporra oss att med alla tillgängliga medel inom lagens ramar bekämpa antisemitism."

 

 

Soeren Kern 

 

Soeren Kern är Senior Fellow på New York-baserade Gatestone Institute. Han är också Senior Fellow på European Politics vid Madrid-baserade Grupo de Estudios Estratégicos / Gruppen för strategiska studier. Alla rättigheter från Gatestone


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler