Väckelse i skuggan av ISIS
ISIS grymhet får muslimer att konvertera till Kristendom
Väckelse i skuggan av ISIS
Publicerades 2015-06-12 © AntanO

 

 

Morgonbladet har tidigare rapporterat att Islam växer snabbare än kristendomen på grund av att barnafödandet är högre hos muslimer.

 

Enligt vissa beräkningar så kommer Islam också att vara världens största religion om cirka 55 år. Men dessa beräkningar kan förhindras att förverkligas från oväntat håll, nämligen av den terror som ISIS genomför, vilket fler och fler källor nu visar. 

 

Muslimer har börjat ifrågasätta sin tro till följd av de inhumana handlingar som ISIS gör i Allahs namn, och förmodligen överväger många att lämna Islam, rapporterade CBS News.

 

Dessa uppgifter får medhåll från missionärer som noterar att sedan den 11e September 2001, så har fler muslimer konverterat till Kristendom än under samtliga 14 århundraden som Islam funnits innan detta datum. 

 

Men muslimer konverterar dock inte bara till Kristendom utan många muslimer som inte vill förknippas med Islam till följd av vad ISIS gör, blir istället ateister.

 

Enligt Rachid som är värd för ett kristet tv program, inriktat till muslimer, så säger många "Om ISIS är islam, så lämnar jag.”  Richaid säger också: "Det finns en enorm våg av ateism i arabvärlden just nu och många vänder sig till Jesus Kristus. Islam har aldrig stått inför denna kris innan."

 

Även Pastor Fouad Rasho som bor i Sverige, hävdar att ISIS orsakar att många muslimer omvänder sig till kristen tro och börjar tro på Jesus. Fouad har bland annat döpt mer än hundra före detta muslimer.

 

Men det är inte alltid lätt för människor som tidigare varit muslimer att gå ut offentligt med att de har konverterat till kristendom. De riskerar ofta att bli utstötta, och i många fall att bli mördade. I många muslimska länder är det bara tillåtet att konvertera till Islam, aldrig ifrån.

 

Imran, som har flytt från Syrien till Storbritannien säger:

 

'Om någon lämnar islam och blir en avfälling, kastas han ut ur sin familj, hans familj kommer att vara de första att överge honom. Hans vänner kommer att avvisa honom och han kommer att dödas eller så kommer han att bli förföljd. Många av mina vänner sa: "Det här är sista gången jag talar till dig eftersom du föraktar profeten Mohammed, du har kränkt islam."'

 

Trots det verkar konvertering från Islam till kristendom öka lavinartat enligt flera källor och det gör att beräkningar baserade på barnafödande inte får samma giltighet.

 

Så här uttrycker en muslimsk webbsida själv fenomenet:1

 

'Muslimer måste fundera varför så många miljoner av oss lämnar islam för kristendomen eller helt enkelt kallar oss ex-muslimer . . Det finns inte minsta antydan till introspektion bland muslimer i Kashmir eller någon annanstans varför muslimer i massor lämnar Islam. De flesta muslimer är bara glada att lyssna på lögnen som sprids av Islamofobiska media i väst att "Islam är den snabbast växande religionen i världen". Muslimska siffror kan öka i vissa länder på grund av invandring och stor reproduktion bland muslimer i ett försök att föreviga vår fattigdom och analfabetism. . . Varför muslimer överallt, inte bara i Kashmir eller Afrika, i drivor lämnar islam är en fråga som bör engagera våra tankar, om islam ska överleva på den här planeten.'

 

 

En myt som finns är att det pågått en masskonvertering av etniska ryssar till islam, men "Mindre än 3.000 etniska ryska har konverterat till islam under de senaste 15 åren," säger forskaren Roman Silantyev verkställande sekreterare i Inter-religiösa rådet i Ryssland.

 

Däremot har nästan hela 2 miljoner etniska muslimer blivit ortodoxa kristna under samma period enligt Silantyev.2

 

En förklaring kan just vara att det IS gör motverkar deras syfte. Imran har själv inte blivit kristen, men studerar Bibeln flitigt, något som har fått andra muslimer att intressera sig för Bibeln också.

 

Imran: "Varje vecka möter jag en eller flera personer som kommer till mig och vill veta mer om kristendomen och Bibeln eftersom de är mycket arga över att vara muslimer. De vill inte fortsätta vara muslimer"

 

 

 

Fotnoter

 

André Juthe och Roland Ohlsson


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler