Väckelse i skuggan av ISIS
ISIS grymhet får muslimer att konvertera till Kristendom
Väckelse i skuggan av ISIS
Publicerades 2015-06-12 © AntanO

 

 

Morgonbladet har tidigare rapporterat att Islam växer snabbare än kristendomen på grund av att barnafödandet är högre hos muslimer.

 

Enligt vissa beräkningar så kommer Islam också att vara världens största religion om cirka 55 år. Men dessa beräkningar kan förhindras att förverkligas från oväntat håll, nämligen av den terror som ISIS genomför, vilket fler och fler källor nu visar. 

 

Muslimer har börjat ifrågasätta sin tro till följd av de inhumana handlingar som ISIS gör i Allahs namn, och förmodligen överväger många att lämna Islam, rapporterade CBS News.

 

Dessa uppgifter får medhåll från missionärer som noterar att sedan den 11e September 2001, så har fler muslimer konverterat till Kristendom än under samtliga 14 århundraden som Islam funnits innan detta datum. 

 

Men muslimer konverterar dock inte bara till Kristendom utan många muslimer som inte vill förknippas med Islam till följd av vad ISIS gör, blir istället ateister.

 

Enligt Rachid som är värd för ett kristet tv program, inriktat till muslimer, så säger många "Om ISIS är islam, så lämnar jag.”  Richaid säger också: "Det finns en enorm våg av ateism i arabvärlden just nu och många vänder sig till Jesus Kristus. Islam har aldrig stått inför denna kris innan."

 

Även Pastor Fouad Rasho som bor i Sverige, hävdar att ISIS orsakar att många muslimer omvänder sig till kristen tro och börjar tro på Jesus. Fouad har bland annat döpt mer än hundra före detta muslimer.

 

Men det är inte alltid lätt för människor som tidigare varit muslimer att gå ut offentligt med att de har konverterat till kristendom. De riskerar ofta att bli utstötta, och i många fall att bli mördade. I många muslimska länder är det bara tillåtet att konvertera till Islam, aldrig ifrån.

 

Imran, som har flytt från Syrien till Storbritannien säger:

 

'Om någon lämnar islam och blir en avfälling, kastas han ut ur sin familj, hans familj kommer att vara de första att överge honom. Hans vänner kommer att avvisa honom och han kommer att dödas eller så kommer han att bli förföljd. Många av mina vänner sa: "Det här är sista gången jag talar till dig eftersom du föraktar profeten Mohammed, du har kränkt islam."'

 

Trots det verkar konvertering från Islam till kristendom öka lavinartat enligt flera källor och det gör att beräkningar baserade på barnafödande inte får samma giltighet.

 

Så här uttrycker en muslimsk webbsida själv fenomenet:1

 

'Muslimer måste fundera varför så många miljoner av oss lämnar islam för kristendomen eller helt enkelt kallar oss ex-muslimer . . Det finns inte minsta antydan till introspektion bland muslimer i Kashmir eller någon annanstans varför muslimer i massor lämnar Islam. De flesta muslimer är bara glada att lyssna på lögnen som sprids av Islamofobiska media i väst att "Islam är den snabbast växande religionen i världen". Muslimska siffror kan öka i vissa länder på grund av invandring och stor reproduktion bland muslimer i ett försök att föreviga vår fattigdom och analfabetism. . . Varför muslimer överallt, inte bara i Kashmir eller Afrika, i drivor lämnar islam är en fråga som bör engagera våra tankar, om islam ska överleva på den här planeten.'

 

 

En myt som finns är att det pågått en masskonvertering av etniska ryssar till islam, men "Mindre än 3.000 etniska ryska har konverterat till islam under de senaste 15 åren," säger forskaren Roman Silantyev verkställande sekreterare i Inter-religiösa rådet i Ryssland.

 

Däremot har nästan hela 2 miljoner etniska muslimer blivit ortodoxa kristna under samma period enligt Silantyev.2

 

En förklaring kan just vara att det IS gör motverkar deras syfte. Imran har själv inte blivit kristen, men studerar Bibeln flitigt, något som har fått andra muslimer att intressera sig för Bibeln också.

 

Imran: "Varje vecka möter jag en eller flera personer som kommer till mig och vill veta mer om kristendomen och Bibeln eftersom de är mycket arga över att vara muslimer. De vill inte fortsätta vara muslimer"

 

 

 

Fotnoter

 

André Juthe och Roland Ohlsson


                           
Annons:


Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.

Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?


Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.

Nyheter - Norden
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Islamistiska Regler i Danska Skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".


Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.
Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.
Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center

Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.


Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden

Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister


Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem

Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.


Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.

Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.


Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.

Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.


Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!