Väckelse i skuggan av ISIS
ISIS grymhet får muslimer att konvertera till Kristendom
Väckelse i skuggan av ISIS
Publicerades 2015-06-12 © AntanO

 

 

Morgonbladet har tidigare rapporterat att Islam växer snabbare än kristendomen på grund av att barnafödandet är högre hos muslimer.

 

Enligt vissa beräkningar så kommer Islam också att vara världens största religion om cirka 55 år. Men dessa beräkningar kan förhindras att förverkligas från oväntat håll, nämligen av den terror som ISIS genomför, vilket fler och fler källor nu visar. 

 

Muslimer har börjat ifrågasätta sin tro till följd av de inhumana handlingar som ISIS gör i Allahs namn, och förmodligen överväger många att lämna Islam, rapporterade CBS News.

 

Dessa uppgifter får medhåll från missionärer som noterar att sedan den 11e September 2001, så har fler muslimer konverterat till Kristendom än under samtliga 14 århundraden som Islam funnits innan detta datum. 

 

Men muslimer konverterar dock inte bara till Kristendom utan många muslimer som inte vill förknippas med Islam till följd av vad ISIS gör, blir istället ateister.

 

Enligt Rachid som är värd för ett kristet tv program, inriktat till muslimer, så säger många "Om ISIS är islam, så lämnar jag.”  Richaid säger också: "Det finns en enorm våg av ateism i arabvärlden just nu och många vänder sig till Jesus Kristus. Islam har aldrig stått inför denna kris innan."

 

Även Pastor Fouad Rasho som bor i Sverige, hävdar att ISIS orsakar att många muslimer omvänder sig till kristen tro och börjar tro på Jesus. Fouad har bland annat döpt mer än hundra före detta muslimer.

 

Men det är inte alltid lätt för människor som tidigare varit muslimer att gå ut offentligt med att de har konverterat till kristendom. De riskerar ofta att bli utstötta, och i många fall att bli mördade. I många muslimska länder är det bara tillåtet att konvertera till Islam, aldrig ifrån.

 

Imran, som har flytt från Syrien till Storbritannien säger:

 

'Om någon lämnar islam och blir en avfälling, kastas han ut ur sin familj, hans familj kommer att vara de första att överge honom. Hans vänner kommer att avvisa honom och han kommer att dödas eller så kommer han att bli förföljd. Många av mina vänner sa: "Det här är sista gången jag talar till dig eftersom du föraktar profeten Mohammed, du har kränkt islam."'

 

Trots det verkar konvertering från Islam till kristendom öka lavinartat enligt flera källor och det gör att beräkningar baserade på barnafödande inte får samma giltighet.

 

Så här uttrycker en muslimsk webbsida själv fenomenet:1

 

'Muslimer måste fundera varför så många miljoner av oss lämnar islam för kristendomen eller helt enkelt kallar oss ex-muslimer . . Det finns inte minsta antydan till introspektion bland muslimer i Kashmir eller någon annanstans varför muslimer i massor lämnar Islam. De flesta muslimer är bara glada att lyssna på lögnen som sprids av Islamofobiska media i väst att "Islam är den snabbast växande religionen i världen". Muslimska siffror kan öka i vissa länder på grund av invandring och stor reproduktion bland muslimer i ett försök att föreviga vår fattigdom och analfabetism. . . Varför muslimer överallt, inte bara i Kashmir eller Afrika, i drivor lämnar islam är en fråga som bör engagera våra tankar, om islam ska överleva på den här planeten.'

 

 

En myt som finns är att det pågått en masskonvertering av etniska ryssar till islam, men "Mindre än 3.000 etniska ryska har konverterat till islam under de senaste 15 åren," säger forskaren Roman Silantyev verkställande sekreterare i Inter-religiösa rådet i Ryssland.

 

Däremot har nästan hela 2 miljoner etniska muslimer blivit ortodoxa kristna under samma period enligt Silantyev.2

 

En förklaring kan just vara att det IS gör motverkar deras syfte. Imran har själv inte blivit kristen, men studerar Bibeln flitigt, något som har fått andra muslimer att intressera sig för Bibeln också.

 

Imran: "Varje vecka möter jag en eller flera personer som kommer till mig och vill veta mer om kristendomen och Bibeln eftersom de är mycket arga över att vara muslimer. De vill inte fortsätta vara muslimer"

 

 

 

Fotnoter

 

André Juthe och Roland Ohlsson


                           
Annons:


Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.

Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.


Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.

Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.


Nyheter - Utrikes - Vetenskap
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center
Unik hjärtoperation utförd på Hadassah Medical Center


Ekonomi
Efterfrågan skapar inte arbete
Efterfrågan skapar inte arbete
Det är nästan universellt accepterat idag att efterfrågan (läs: konsumtion) skapar arbetstillfällen. Den här övertygelsen stödjer den generella Keynesianska idén att regeringar bör ”stimulera” ekonomin, antingen genom finans- eller penningpolitik, när den genomgår en recession.

Nyheter - Israel
Israel dominerar cyber security-marknaden
Israel dominerar cyber security-marknaden
Nyheter - Mellanöstern
Palestinska skolor hyllar terrorister
Palestinska skolor hyllar terrorister

Sverige - Teknik
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem
Sverige och Israel världsledande inom luftförsvarssystem


Krönika - Roger Klang
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Demonstration förbi den judiska Synagogan
Varför fick Nordiska Motståndsrörelsen helt plötsligt så mycket utrymme i statsmedierna i samband med en för dem vanligt förekommande demonstration? Och varför drev tillståndsmyndigheterna på för att demonstrationen skulle gå förbi den judiska Synagogan i Göteborg? Jag funderade på det i flera dagar, kanske en vecka, tills svaret kom.

Politik - Svenska migrationskrisen
Sveriges nya instabilitet
Sveriges nya instabilitet
Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande.


Utrikes
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
Alternativ för Tyskland, AfD, blir tredje största parti, enligt prognoserna.
AfD är valets stora vinnare. I valet 2013 landade man med 4,7 procent av rösterna strax under femprocentsspärren. Partiet tog plats i 14 av Tysklands 16 delstatsparlament. Starkast är man i Sachsen-Anhalt med 24,2 procent och i Mecklenburg-Vorpommern med 20,8 procent.

Inrikes
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur
Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet? Lund har för första gången hämtat sin prorektor utanför lärosätet, trots att uppdraget förutsätter att innehavaren redan har en anställning vid universitetet.


Krönika - Nima Gholam Ali Pour
Fake-News
Fake-News
Mainstream media är genom sina fake-news, antidemokratiska metoder och sanningsförakt ett hot mot demokratin.
Granskning - Sverige
Statistiker styr Sverige
Statistiker styr Sverige
Det är någon anonym statistiker som styr Sverige. Fraktionerad statistik läggs ut som uttömmande sanningar i medierna, på Sveriges Radio t.ex. Vem har inte råkat på följande korta påstående i media: Det finns fler kvinnor än män i Sverige.

Inrikes
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Försvaret: Inget tvång för soldater att delta i Pride
Efter att JO och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd slagit fast att den soldat som inte ville delta i Prideparaden genom att verka som lastbilschaufför i paraden hade den moraliska rätten på sin sida, så har Försvarsmakten svängt i frågan.


Inrikes
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
Uppsala inför ny bedömningsgrund: medlem i Saco-S krav för att bli adjunkt
En aktuell utlysning av en tjänst som adjunkt i tyska vid Uppsala universitet anger att innehavaren ska ägna 50% av tjänsten åt ett fackligt uppdrag vid Saco-S-rådet.

Politik
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
När feminister ansluter sig till islamistiska terrorister
Det är inte bara i Sverige som "feministiska" makteliten hycklar. Faktum är att de så kallade feministerna inte bara blundar för dessa hemskheter, utan deras närvaro vid dessa evenemang stödjer och legitimerar även diktatorernas makt.


Insändare
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!
Rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 2017!

Utrikes
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Israeliskt stridsflyg anföll militär anläggning i Syrien
Målet tros vara ett syriskt vetenskapligt forskningscenter för kemiska vapen och även en utvecklingsplats för robotvapen. Syrien är uppbackat av Iran och Ryssland.


Utrikes
USA:s försvarsminister varnar Sverige
USA:s försvarsminister varnar Sverige
En Statement of Intent (SOI) om utökat militärt samarbete finns sedan ett år mellan USA och Sverige. I ett hemligstämplat brev till Peter Hultqvist varnar USA:s försvarsminister James Mattis för konsekvenserna av att underteckna konventionen om en kärnvapenfri värld, enligt SvD.

Inrikes
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Mikael Odenberg vs. Ulf Kristersson
Många menar att Mikael Odenberg är den siste moderaten sedan Mats Johansson dog och Rolf K Nilsson gick över till Medborgerlig samling.


Utrikes - Politik
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Du kommer att mikrochippas, det är bara en fråga om tid
Enligt fria oberoende medier i USA närmar sig eller passerar landet, och då förmodligen resten av västvärlden så småningom, övervakningssamhället i George Orwells roman ”1984” från 1949.

Utrikes
Facebooks används för slavhandel
Facebooks används för slavhandel
Grävande journalistik avslöjar Facebooks roll i människosmuggling och slavhandel.


Ekonomi
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Kan fler bebisar rädda välfärdsstaten?
Välfärdsstaten med sin fördelningspolitik har stora bekymmer. Ekonomen Daniel J. Mitchell förklarade redan förra året att USA står inför en allvarlig långsiktig utmaning, som är överförbart på många andra länder inklusive Sverige.

Debatt
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT är en kulturmarxistisk bastion
SVT som låtsats vara neutrala är i själva verket en kulturmarxistisk bastion som har en fientlig agenda mot det svenska folket hävdar Bechir Rabani i denna debattartikel.


Insändare
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Liv räddas och släcks på kvinnokliniker
Dagens insändare kommenterar händelsen där ofödda barn fortsätter att leva efter aborten.

Utrikes
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Ordkriget mellan Trump och Kim Jong-un
Nordkorea varnar USA för att de har gjort upp planer på ett robotangrepp med robotar riktade mot amerikanska militärbaser i Guam i Stilla havet. Robotbanan skulle i så fall gå rakt över Japanska territorium.


Inrikes
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
JK:s beslut i Haverling-affären: chefer vid Uppsala universitet missförstod yttrandefriheten
Inget hindrar en offentligt anställd från att uttrycka tankar, åsikter och känslor om arbetsgivaren och verksamheten. Rätten att göra det är tvärtom skyddad av grundlagen.