Warning: Use of undefined constant MYSQL_ASSOC - assumed 'MYSQL_ASSOC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/webvol26/7o/fcrdddvaqtvgk8y/morgonbladet.nu/public_html/classes/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 745
Granskning: Den islamistiska slakten av kristna (del I) - Morgonbladet

Granskning: Den islamistiska slakten av kristna (del I)
Raymond Ibrahim redogör för den fruktansvärda förföljelse och slakt av kristna som pågår i islams namn världen över. Eftersom exemplen var så många, har artikeln delats upp i två delar. Den andra delen kommer inom kort.
Granskning: Den islamistiska slakten av kristna (del I)
Publicerades 2015-06-25
 
 
  • Inifrån sitt rum där han gömde sig för de beväpnade männen kunde han höra hur de öppnade dörrar och frågade om människorna därinne var muslimer eller kristna.

  •  

  • "Motorcykelmännen steg av sina cyklar och började slå [den kristne journalisten] Shamim Masih och ... varnade honom att om han inte slutade skriva om kristna frågor, så kände de till hans familj och hem, och skulle lära honom och hans familj en läxa." — Nazir S. Bhatti, Pakistans kristna kongressparti.

  •  

  • "Bara i staden Mosul fanns det 45 kyrkor. Nu finns där inte en enda. Byggnaderna har förstörts. Fyrahundra kyrkor har ödelagts i Syrien. ... Detsamma händer i Nigeria, Pakistan och över norra Afrika." — Patriarken Kirill av Moskva och hela Ryssland.

  •  

  • "Det som hänt de kristna i Irak och Syrien ... får inte den bevakning i arabiska medier som anstår människor, oavsett religion. — Hani Naqshabandi, saudisk författare.

 
 

Islamiska staten slaktar kristna etiopier

Bara två månader efter att IS 19 april publicerat en video där de slaktade 21 koptiska kristna i Libyen, släppte jihadgruppen ytterligare en video med flera kristna i Libyen – omkring 30 etiopier – som nedsättande benämns som "korsdyrkare". De slaktas för att de inte har betalat jizya, de utpressningspengar de kräver av "Bokens folk" som vägrar konvertera till islam, allt i enlighet med Koranen 9:29.

 

En del av de kristna sköts i avrättningsstil i bakhuvudet, andra fick sina huvuden avkarvade, precis som kopterna tidigare. IS-talesmannen talade sedan till "kristna överallt":

 

"Vi säger till kristna överallt att Islamiska staten kommer att expandera, med Allahs tillstånd. Och det kommer att nå dig även om du befinner dig i förstärkta fästen. Det betyder att alla som träder in i islam kommer att vara i säkerhet och alla som accepterar Dhimmah-kontraktet [underkuvning och behandling som en tredje klassens medborgare] kommer att vara i säkerhet. Men alla som vägrar kommer inte att få se något annat av oss än spjutets spets. Männen kommer att dödas och deras barn förslavas, och deras rikedomar tas som byte. Detta är domen från Allah och hans sändebud."

 

I ett uttalande poängterar Koptiska kristna kyrkan i Egypten att de egyptiska martyrerna, precis som de 21 kopterna dessförinnan, "mördades enbart för att de vägrade frånsäga sig sin tro".

 

 

al-Shabab mördar 147 personer och skiljer muslimer från kristna

2 april stormade beväpnade män från den somaliska islamiska gruppen al-Shabab in på Garissaa-universitet, skilde ut kristna studenter och mördade dem, en del fick huvudena avhuggna. Totalt 147 dödades i attacken – vilket gör denna jihadattack mer "spektakulär" än al-Shababs attack mot Westgategallerian i Nairobi där 67 människor dödades (även den gången valde terroristerna ut kristna till slakt).

 

De var noggranna med att skilja kristna från muslimer innan blodbadet startade, berättade ögonvittnen. (Kenya är till 83 procent kristet, men har en muslimsk minoritet på 11 procent.) Collins Wetangula, som är vice ordförande för studentkåren, sa att han inifrån sitt rum där han gömde sig för de beväpnade männen kunde höra hur de öppnade dörrar och frågade om människorna därinne var muslimer eller kristna. "De som var kristna blev skjutna på fläcken. För varje gång det small trodde jag att jag skulle dö."

 

al-Shabab här länge ägnat sig åt att sortera ut kristna från muslimer och slakta dem (här är fyra exempel). Andra jihadistgrupper, såsom Boko Haram och Islamiska staten, gör också en poäng av att skilja ut kristna innan de slaktar dem – ett faktum som ofta utelämnas av "mainstream-medierna".

 

 

Egyptiska kyrkor under attack

5 april, när de koptiska kristna firade palmsöndagen, blev en kyrka attackerad i Alexandria. Beväpnade män i ett fordon öppnade eld mot kyrkan under natten, skadade en polis och två civila.

 

12 april, påskdagen enligt den ortodoxa kalendern, ägde två explosioner mot kyrkor rum i Zagazig-området. En bil exploderade nära den koptiska ortodoxa kyrkan och en annan bomb exploderade nära Evangeliska kyrkan i samma område. Även om inga människor dog kunde det lätt ha hänt, vilket vi sett förut. Till exempel 1 januari 2011. När Egyptens kristna inledde det nya året exploderade två bilbomber nära Två helgons kyrka i Alexandria – 23 dog och dussintals blev svårt skadade.

 

Muslimer startade upplopp för att president Sisi hade gått med på att kopterna skulle få bygga en kyrka i Al-Our, där 13 av de 21 kristna som halshöggs av Islamiska staten hade vuxit upp och där deras familjer fortfarande bor. Muslimer i staden tog till våld direkt efter den islamiska fredagsbönen 3 april. De skrek att de aldrig skulle tillåta att en kyrka byggs, och att "Egypten är islamiskt!" När mörkret föll kastades molotovcocktails och stenar mot en annan koptisk kyrka, bilar sattes i brand – bland dem en som tillhörde en släkting till en av de halshuggna männen – och flera personer skadades. [1]

 

En dag senare, 4 april, blev det upplopp bland muslimer som attackerade den kristna byn Gala' i Samalout-området. Efter att ha väntat i åratal på att få reparera sin förfallna kyrka (se bilder), fick de äntligen tillstånd att börja renoveringen. Kort därefter attackerades koptiska hem, företag och person med stenar. Bondgårdar som tillhörde kristna förstördes liksom deras skördar. Hela tiden hördes islamiska slagord som "Det finns ingen annan gud än Allah!" och "Islamiskt! Islamiskt!"

 

Efter att ha väntat i 44 år fick de kristna i staden Sohag äntligen tillstånd att bygga en ny kyrka. Muslimer ställde då till upplopp och brände ner det tält de kristna hade rest för att hålla gudstjänst. De tvingades i stället fira påsk på gatorna (bild här). När en av dem försökte hålla gudstjänst i sitt hem attackerade en muslimsk mobb honom och hans familj.

 

 

Fler islamiska attacker på kristna kyrkor


Syrien: Islamiska staten förstörde minst tre kyrkor:

 

På påskdagen förstörde Islamiska staten Jungfru Maria-kyrkan – en assyrisk kyrka som byggdes och invigdes 1934 – i Tel Nasri i nordöstra Syrien. Tel Nasri, som kan översättas som "Kristna berget" är en av de dussintals assyriska, kristna byarna länga Khabur-floden; alla attackerades och ockuperades av Islamiska staten i februari (mer här och här).

 

28 april förstördes också S:t Odishos assyriska kyrka i Tel Tal och S:ta Rita Tilels armeniska kyrka i Aleppo.

 

 

Nigeria: 1 april satte en muslimsk mobb eld på en kyrka i en kristen by i landets norra stat Kano. Muslimer letade efter en ung man de tänkte döda; han hade lämnat islam och åter konverterat till kristendomen. Mobben med macheteknivar attackerade också kristna bybor, satte eld på pastorns hem och dödade en av hans döttrar. En lokal tjänstemän, general Dikko, sa:

 

"Kyrkorna och alla fastigheter brändes ner i närvaro av den kristna församlingen, trots att de vädjade åt dem att stoppa förstörelsen. Mordbrännarna samlade majsstjälkar och lade dessa inne i kyrkan för att orsaka större skada. ... Vi har rätt att tillhöra vilken religion vi vill och bo var som helst i landet. Vi uppmanar nu myndigheterna att ta sitt ansvar och skydda liv och egendomar för alla medborgare i detta land."

 

 

Pakistan: Två gärningsmän på motorcyklar öppnade eld vid huvudingångarna till en kyrka och en kristen skola i Lahore, två förbipasserande skadades i korselden.

 

Malaysia: Söndagen 19 april blev det upplopp av en grupp om cirka 50 muslimer som protesterade mot en liten protestantisk kyrka i huvudstaden Kuala Lumpur. Orsaken till deras vrede var korset i kyrkans topp. Folk i mobben sa att korset, kristendomens mest centrala symbol, kunde "påverka de ungas tro". Korset togs ned.

 

 

Mera muslimsk slakt av kristna

Öppet hav: 16 april, under en sjöresa från Libyen, slängde muslimska migranter så många som 53 kristna överbord, allt enligt polisen på Sicilien. Motivet uppges ha varit att offren "bekände sig till den kristna tron, medan angriparna var muslimer". I en annan rapport sades att anledningen till att de kristna kastades överbord var att en pojke hade setts be till den judisk-kristna guden. Muslimerna befallde honom att sluta och sa: "Här ber vi bara till Allah." Till sist blev muslimerna, enligt ett ögonvittne, "galna", började skrika "Allahu Akbar!" och kastade de kristna i havet.[2]

 

Nigeria: "Alla de 276 kristna skolflickor som kidnappades av Boko Haram 2014 kan ha funnits bland den grupp kvinnor som slaktades av Boko Haram förra månaden [mars], rapporterade nigerianska medier måndagen 6 april, [3] och hänvisade till FNs högkommissarie för mänskliga rättigheter.

 

Syrien: Islamiska rebeller sköt raketer mot ett kristet område i Aleppo natten mellan 10 och 11 april. Attacken ledde till enorm förstörelse i den östra sektorn av det företrädesvis assyriska och armeniska Sulaymaniyah-distriktet. Minst 40 människor, mest assyrier – bland dem kvinnor och barn – dödades. En assyrisk katolsk katedral bombades också, där skadades tre civila. "Vår påskfest har förvandlats till sorg", sa en nunna i Aleppo: "En del vaknade upp utan hem och andra såg inte alla döda under rasmassorna eftersom de också fallit offer för våldet."

 

Egypten: En muslimsk man högg en kristen kvinna upprepade gånger med kniv och kastade sedan hennes kropp i en kanal. Den koptiska kvinnan var Gamila Basilious, 48, gift och bodde i Minya. Enligt polisrapporterna kom mannen, Mahmoud Hassan Abdulhamid, till hennes hus och frågade efter hennes make. När han upptäckte att maken inte var där, drog han fördel av situationen och attackerade henne med kniv. Han högg henne upprepade gånger i halsen och bröstet.

 

För att de är "vantrogna" utsätts koptiska kristna i Egypten regelbundet för attacker. Det rör sig om alltifrån kidnappningar till kyrkoattacker och slumpmässigt slaktande.

 

 

 

Raymond Ibrahim (Med rättigheter från Gatestone)

 

Ibrahim är författare av boken Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians (utgiven av Regnery i samarbete med Gatestone Institute, april 2013). 

 

 

 

 

Fotnoter

 

[1] Enligt en lokal präst och koptisk talesman var överfallet på den koptiska kristna kyrkan som skulle byggas med president Sisis tillstånd för att hedra de 21 kopter som slaktades av IS i Libyen, mycket typiskt. En påminnelse om att shariastämningen fortsätter att övertrumfa den egyptiska statens suveränitet. I en intervju sa han:

När det har fattats ett beslut om att bygga kyrkan men vi inte kan genomföra detta beslut för att några muslimer inte vill det – då är det först och främst ett misslyckande för staten och dess auktoritet och ett misslyckande för rättsstaten. När en grupp sätter sig emot det och polisen låter dem gå fria, är det tecken på en sjukdom som kommer att sprida sig överallt.

 

[2] Enligt Associated Press:

 

Palermopolisen sa att de gripit 15 personer som misstänks för överfallet på öppet hav, vilket de fick vetskap om när de intervjuade gråtande överlevare från Nigeria och Ghana och räddats av skeppet Ellensborg. De 15 ska åtalas för massmord orsakat av religiöst hat, skrev polisen i ett uttalande.

 

De överlevande hade gått ombord på en gummibåt 14 april vid den libyska kusten. 105 passagerare fanns ombord, en del av de många som inväntar lugnt vatten och varmt väder för att göra den riskfyllda överfarten. Under färden hotades migranter från Nigeria och Ghana – vilka tros vara kristna – av cirka 15 andra passagerare från Elfenbenskusten, Senegal, Mali och Guinea Bissau.

 

Till sist genomfördes hotet och 12 personer knuffades överbord. Motivet ska ha varit att offren "bekände sig till den kristna tron medan angriparna var muslimer". Enda anledningen till att de överlevande kristna lyckades hålla sig kvar på båten var att de formade en "mänsklig kedja" för att stå emot attacken.

 


                           
Annons:


”Barnmoderska!”- ett livgivande yrke
Gullan Malmquist reflekterar över barnmorskeyrket

Kristna Värdepartiet
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Debatt: Strandhälls EU en fara för kristendomen
Strandhälls EU är ett steg mot Europas förenta stater


En krönika av Adam Salomonsson
1 maj 2019
1 maj 2019
Manifestationen som tappat sitt syfte

Target Africa
Människorättskämpen Obianuju Ekeocha gör upp med modern kolonialism i boken Target Africa.


Kristna Värdepartiet
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Att bry sig om 150 000 liv är viktigare än en ny regering!
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter Lukas Berggrens artikel


Partiet som tar kvinnornas parti
Kristna Värdepartiet är ett parti som står upp för kvinnors rättigheter, skriver en grupp kvinnliga partimedlemmar.

Kristna Värdepartiet
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson: Kompromiss är fel väg att gå
Roland Ohlsson från Kristna Värdepartiet bemöter de tre pingstprofilernas debattartikel om varför de anser att man bör rösta på KD.
Kristna Värdepartiet
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Lars Borgström: Bestraffa inte kollektivt!
Kristna Värdepartiets Lars Borgström ifrågasätter Liberalernas kollektivbestraffning av religiösa friskolor.

Om Pride och människovärdet
Människovärdesprincipen gäller för alla. Men människans förutsättningar gäller också för alla. När ”HBTQ”-rörelsen vänder sig mot dessa motverkar den människovärdet.


Livets marsch i Linköping
På nationaldagen marscherade ett femtiotal personer för livet.

Israel firades på Öckerö
Med anledning av staten Israels 70-årsfirande hölls en samling på Öckerö den 21 april


Det enda partiet som står upp för de ofödda
Kristna Värdepartiet är det enda partiet som verkligen står upp för de ofödda, menar Annette Westöö.

Kulturens tystnad
Om den svenska kulturen och dess relation till kommunismen.


Skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag mot våldet i skolan
Krafttag krävs mot våldet i skolan. En trygg skolmiljö är grundläggande för barnens psykiska välbefinnande, skriver Lars Borgström och Annette Westöö, talespersoner för Kristna Värdepartiet.
Kristna Värdepartiet
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Samtycke – den sista moraliska bastionen!
Debattartikel av Mats Selander, ordförande för Kristna Värdepartiet

Inrikes
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg.
Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen under mystiska omständigheter.


Inrikes
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Unik granskning av Robert Aschbergs verksamhet
Robert Aschberg med ett tydligt kommunistiskt förflutet har hyllats i medier som “trolljägare” och flitig “antirasist”. Men vilka motiv och krafter ligger egentligen bakom hans arbete?

Inrikes - Intervju
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Amerikanska nyhetsanalyser firar 500 podcastavsnitt
Intervju med aktören för en av Sveriges mest aktiva alternativmediasajter.


Nyheter - Norden
Islamistiska regler i danska skolor
Islamistiska regler i danska skolor
Två före detta lärare vid skolan Nord-Vest beskrev hur barnen på skolan talade om danskar i termer som "de och vi". I en poesitävling komponerade flera barn dikter som beskrev deras önskan att klå upp och bryta benen och händerna på de "danska svinen".

Hälsa och hållbar utveckling
Lars Bern redogör för vad han anser vara de verkliga miljöproblemen till skillnad från klimathysterin.


Ledare
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Sverige har en bit kvar till verklig jämställdhet
Jämställdhetsdebatten i Sverige väljer selektivt ut fakta som ger en falsk bild av att ojämnställdhet bara är till männens fördel.

Utrikes - Mellanöstern
Tel Aviv – vegan capital of the world
Tel Aviv – vegan capital of the world
Med 400 veganska och vegetariska restauranger gör Tel Aviv namn för sig som “vegan capital of the world”.


Analys - Ekonomi - Per Bylund
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Kinas ekonomiska mirakel är en bluff
Per Bylund analyserar påståendet om Kinas fantastiska tillväxt.

Åsikt -Insändare
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Statstelevisionen ska även fomellt bli statstelevision
Inte en enda kommentar har lagts ut på någon av de 31 inläggen av Josef Svenberg (mp) på Ekot, men ändå lämnade jag en kommentar. Märk väl en rumsren fast kritisk kommentar.


Utrikes
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Ett etappsteg på det kinesiska Sidenvägsprojektet spikat
Azerbajdzjan, Georgien och Turkiet lägger en 826 km lång järnvägsförbindelse på sina territorier. Frågan är hur kineserna ska lösa frågan med hur de ska komma över eller under den 300 km långa sträckningen över Kaspiska havet.

Ryska revolutionen 100 år
7 november 1917 inträffade ryska revolutionen, en händelse som mer än någon annan fullföljde konsekvenserna av människans förkastande av Gud, då den i stället överlämnade makten till egenmäktiga människor. Vi ser dess mönster och inflytande tydligt hos oss än idag.


Reformationen och musiken - inte bara församlingen
Idag är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser, vilket inledde reformationen. Ofta har församlingens nyvunna roll tolkats som något av ett lekmannaideal eller ett slags likställande av roller. Luther vill dock samtidigt behålla expertis på olika områden; ett av dem var musikens.

Intervju: Peter Ahlman från The Last Reformation Sweden
I Kristna kretsar så är de både älskade och hatade. Vissa kristna anser att de är den rörelse som är mest bibeltrogna, medans andra anser att de håller på med villolärar. Vi har intervjuat personen bakom The Last Reformation Sweden.


Krönika - Lars Bern
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Trumps våta dröm – vänsterns och medias moraliska skeppsbrott
Lars Bern kommenterar de senaste skandalerna inom vänstern och media.

odtülüler dershanesi ankara kız yurdu yurt kızılay dershaneler