Har du upptäckt dolda fel i ditt hus?

Dolda fel i hus behöver inte visa sig direkt när huset är köpt. Det kan visa sig flera år efteråt och även då kan du ha rätt till ersättning för dolda fel.

För många är det en av de största affärerna man kan göra i sitt liv när man köper ett hus. Det är något många drömmer om och längtar efter, trots att det kan finnas en del rädsla med i bilden. Att hyra boende har sina fördelar. Går något dyrt sönder, så står hyresvärden för det. När man äger sitt eget hus, då finns det ingen annan att vända sig till, än sig själv.

Men det finns undantag. Undantag, som när man köper ett hus och gör allting enligt konstens alla regler, det vill säga, tar ut en besiktningsman som kontrollerar bostaden och bostaden går igenom besiktningen. Men om man efter ett tag märker att det är fukt i grunden, eller att dräneringen har gjorts dåligt, då räknas det som ett dolt fel.

Få ersättning för dolda fel i hus

Upptäcker man dolda fel i sin bostad så behöver man högst troligt hjälp. Då ska man vända sig till säljaren som via sin försäkring får betala ut en ersättning för det. Det är inte alltid så enkelt, det händer att säljaren helt sätter sig emot och inte vill göra det. Eller att försäkringsbolaget inte tycker att det räknas som ett dolt fel.

Därför är det bra att ta hjälp med ärendet. Om man kontaktar en advokat som arbetar just med dolda fel på hus så hjälper de husägaren genom processen. De gör allt för att man ska få den ersättning man har rätt till för felet i huset. Det finns flera advokatbyråer som är specialiserade just på att hjälpa en med detta. Kontakta någon av dem för bästa chans att få rätt i ärendet.