Hur du väljer rätt hundfoder

För att din hund ska må bra och orka med dagarna, så behöver den ett bra hundfoder. Ofta har man olika hundfoder beroende på vilken ålder ens hund är i.

Det kan minst sagt kännas som en hel djungel när man står där och letar efter ett hundfoder. En säger en sak, medan den andra säger något helt annat. Vad som funkar för en, behöver inte precis funka för den andra. Därför är det viktigt att du själv hittar ett foder som funkar för hunden.

För att hunden ska må så bra som möjligt, så behöver du välja ett foder utifrån hundens förutsättningar. Till exempel behöver en valp ett annat foder än en vuxen hund. Även en senior hund kan behöva ett annat foder. När du väljer ett foder, så är det också en fördel att välja ett komplett foder som har all näring i sig som hunden behöver.

Gör hundfoder roligare för hunden

När man har hittat rätt hundfoder till sin fyrbente vän, då kommer den både att gilla maten och må bra i kropp, päls och klor. Det kan också vara kul att ge maten på ett lite roligare vis. Ger du torrfoder till hunden kan du till exempel skippa matskålen och istället kasta ut fodret på gräset.

Då får hunden en uppgift att lösa samtidigt som den får i sig sin mat. Till på köpet äter den långsammare och blir i och med detta även med nöjd och belåten. Du kan säkert tänka ut många andra roliga sätt att ge hunden torrfodret på.