Nyttan av en privatdetektiv i Stockholm

Finns det privatdetektiver hemma i Stockholm och vilken nytta kan man i så fall ha av en sådan? Går det att hitta en som har samma charm som Mma Ramotswe?

Privatdetektiv – är det något som man kan ha nytta av i här hemma i Sverige egentligen? Det är nog många som snarast associerar denna yrkesgrupp med tv- eller bok-serier. “Damernas Detektivbyrå” till exempel, av Alexander McCall Smith. En serie böcker där den första kom runt millennieskiftet. Den blev mycket populär och det gjordes också en tv-serie efter böckerna.

Huvudpersonen i historien är Mma Precious Ramotswe, en traditionellt byggd dam som är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv. Storyn i böckerna är ofta ganska enkel – det är inga pusseldeckare à Agatha Christie precis. Charmen ligger i den höga igenkänningsfaktorn, som faktiskt existerar trots stora kulturella skillnader mot hur vi har det hemma i Svedala och Stockholm.

Professionella privatdetektiver

Men åter till huvudfrågan. Visst kan man ha användning av en privatdetektiv även hos oss. Det behöver heller verkligen inte handla om mordfall. Sådana hanteras bäst av polisen. Men det finns faktiskt alla möjliga andra typer av bekymmer som vem som helst kan behöva hjälp med.

Det kan till exempel handla om att hitta en försvunnen släkting, någon som i smyg sysslar med oegentligheter på en arbetsplats, en misstänkt otrohetsaffär eller att man vill göra en extra kontroll av en person som man tänker anställa. Och det finns verkligen privatdetektiver även i Sverige. De är kanske inte lika charmiga som Mma Ramotswe, men de kan sitt jobb.

Besök denna sida för att läsa mer om privatdetektiver: https://www.privatdetektivstockholm.se/