Thujaplantor växter snabbt och trivs

Det svåra med att plantera häckar är att det ofta kan ta så lång tid innan de börjar växa till sig och bli täta, men så är det inte med thujaplantor, de växer snabbt till sig och de trivs.

De flesta häckar i Sverige består förmodligen av thujaplantor eftersom de är så lätta att sköta och de växer till sig snabbt. Om man flyttat in i ett nybyggt hus kan det bli väldigt naket i trädgården de första åren. Då är det vackert med något som är grönt året om.

Planterar man en thujahäck och köper den från en odlare som gett plantan de rätta förutsättningarna så vet man att det kommer att lyckas. Plantorna har redan från början vant sig vid den sortens klimat som finns i Sverige. De tål kyla ner till 30 grader och de klarar värme.

Thujor ger en vacker tät häck som skyddar mot insyn och ljud

De snabbväxande thujaplantorna har lätt för att trivas i alla sorters jordmåner om de har fått en bra start och blivit uppdrivna med omsorg. Det finns många olika sorter, men alla har de gemensamt att de tål det svenska klimatet och utvecklas till en vacker och lättskött häck.

Det täta växtsättet gör att de effektivt skyddar mot insyn och de hjälper till att ta bort störande ljud. Man kan börja med en liten planta, men det finns olika storlekar och de levereras i kruka. Så snart plantorna etablerat sig kan man klippa dem till den höjd och form som man vill ha.